Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Mașinile cu volan pe dreapta, interzise după Brexit

Mașinile cu volan pe dreapta, interzise după Brexit

Calitatea de membru UE al Marii Britanii împiedică Registrul Auto Român să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta. Situația se va schimba după Brexit, a anunțat șeful Registriului Auto Român, George Dincă, într-un interviu acordat ziarului Capital. „În prezent, Marea Britanie este membră UE, nu avem voie să impunem restricţii, guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment. În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii”, spune șeful RAR.

Totodată, de la jumătatea acestui an, toate autovehiculele care vor fi aduse la Registrul Auto Român pentru înmatriculare, vor primi cărţi de identitate auto de tip nou.  Noua carte de identitate a vehiculului cuprinde mai multe elemente de identificare şi va putea fi citită cu mai multă uşurinţă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Lord

Acum 7 ani

S-au ars Valcenii :))))
Raspunde

CIPRIAN B.

Acum 7 ani

Dar Cipru a rămas în UE și ei mi se pare ca circula tot pe dreapta.
Raspunde

Crius

Acum 7 ani

Si Irlanda la fel
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, nu ne facem griji, c-o sa ne întoarcem la "limuzina" noastra tradiționala....trasa de boi!..... Si eventual cu coviltir!....
Raspunde

MIhai

Acum 6 ani

Va salut,deci sa inteleg daca masina mea cu volan pe dreapta este inmatriculata in Romania deja,dupa Brexit o sa am probleme ?
Raspunde

Ciprian

Acum 6 ani

Mașinile RHD deja înmatriculate vor fi probabil taxate în plus la ..ceva, găsesc derbedeii ce să sugă de la ele si proprietar, oricum a conduce o mașină cu RHD nu înseamnă un dezavantaj sau predispoziție la accident, foarte important este șoferul fiindcă dacă ai un cocalar ambițios în cretinism cu siguranță își va pune viața în pericol și a celorlalți participanți la trafic chiar și cu volan pe stânga, acum să fim realiști !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus