Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Parlamentul European cere impunerea de vize americanilor

Parlamentul European cere impunerea de vize americanilor

Europarlamentarii au aprobat joi, prin vot, o rezoluţie pregătită de din Comisia pentru Libertăţi Civile (LIBE), pentru a determina Comisia Europeană să aplice mecanismul de reciprocitate şi să le impună vize cetăţenilor americani, în replică la faptul că cetăţenii UE din cinci ţări, inclusive România, au nevoie de vize pentru a călători în SUA.

Rezoluţia, care nu are caracter obligatoriu, atrage atenţia CE că este obligată legal să aplice principiul reciprocităţii şi îi dă termen de două luni să îl pună în practică. Românii, bulgarii, croaţii, polonezii şi ciprioţii au nevoie de vize pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite, informează digi24.ro

În aprilie 2016, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat că România îndeplineşte toate condiţiile pentru ridicarea vizelor SUA, cu excepţia ratei de refuz, care trebuie să fie sub 3%. În 2015, aceasta a fost de peste 11%.

La rândul său, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat în luna august că, din luna ianuarie, se va relua foarte intensiv subiectul ridicării vizelor pentru români.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, pe fond P.E. are dreptate, da' pe de alta parte, ma si gandesc ca Trump o facut in loli de frica astora...Hai nenea, serios acum, ce mai reprezinta UE actualmente pe harta geopolitica a lumii?...Pai n-o vazurati pe "cotofana" aia din P.E. cum gesticula ea ofuscata, ieri, cand o trimise omu' la rantas? Cu specimene de calibru' aleia vrei sa negociezi cu Ratoiu?...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Diablo, regele infernului

Acum 5 ani

Eu nu înțeleg cum poți trăi fără creier.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus