Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Raluca Turcan, confirmată președinte interimar al PNL

Raluca Turcan, confirmată președinte interimar al PNL

Consiliul Național de Coordonare al Partidului Național Liberal a validat-o sâmbătă pe Raluca Turcan ca președinte interimar al PNL. Decizia a fost luată cu o largă majoritate, înregistrându-se și patru voturi împotrivă și o abținere, informează Agerpres. De asemenea, CNC l-a validat sâmbătă și pe Cristian Bușoi ca secretar general interimar al PNL, tot cu majoritate, fiind exprimate și cinci voturi împotrivă și patru abțineri.

Raluca Turcan a declarat că președintele Klaus Iohannis este și va fi partenerul PNL. "Trebuie să întărim acest parteneriat, pentru că președintele Klaus Iohannis a fost în prima linie ca principal apărător al statului de drept și al parcursului european al României", a spus Raluca Turcan, la CNC al PNL, care se desfășoară la Parlament. Ea a susținut că "PNL trece acum printr-o perioadă dificilă, complicată chiar". "Dacă mă uit la imaginile din campania electorală sunt încrezătoare că vom regăsi în PNL o echipă, forță, credibilitate și prietenie, respectul reciproc, lucruri pe care se pare că unii dintre noi le-am pierdut. Dacă suntem uniți putem să dobândim un sprijin real din partea celor care se uită la PNL", a afirmat Raluca Turcan.

Tot sâmbătă au fost făcute nodificările la Statutul Partidului Național Liberal. Astfel, partidul va avea patru paliere de conducere: Convenția Națională, redenumită Congres — forul suprem, Consiliul Național — organismul de dezbatere politică și de decizii, care se reunește ori de câte ori este nevoie, Biroul Politic Național — for în care se iau toate deciziile majore și din care fac parte aleșii la congres, liderii județeni, foștii președinți ai PNL, liderii grupurilor parlamentare și ai organizațiilor speciale și Biroul Executiv — pentru problemele curente.

Biroul Executiv va fi format din președinte, un secretar general, patru prim-vicepreședinți pe domenii, aleși uninominal de CNC, opt vicepreședinți pe domenii, care vor coordona comisiile de specialitate, aleși direct în CNC și care sunt incompatibili cu orice altă funcție în partid, opt președinți regionali, aleși de delegați doar din regiunea respectivă, 16 membri aleși de CNC care pot fi președinți de filiale, aleși pe listă. Structurile la nivel județean rămân aceleași și că președinții de organizații speciale vor avea drept de vot în organizațiile județene.

FOTO: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, da' la ce doctor neurochirurg a fost "operata" doamna, ca săraca lua pensie pentru "invaliditate" de grad III de la Parlament?....Cumva "doctorul" Basescu?....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus