Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

VIDEO - Strada e a tuturor – Biciclete contra mașini la Astra Film Cinema

VIDEO - Strada e a tuturor – Biciclete contra mașini la Astra Film Cinema

Dacă ți-ai cumpărat mașină nu ți-ai cumpărat și stradă. Câți sibiani înțeleg asta? Cam așa s-ar putea rezuma pe scurt ideea filmului de joi, 9 martie, ora 19:00, de la Astra Film Cinema - Biciclete contra mașini / Bikes vs Cars (regia Fredrik Gertten).

Filmul prezintă o criză globală despre care ştim cu toţii că trebuie să vorbim: clima, resursele Terrei, oraşele a căror suprafaţă este cucerită tot și tot mai mult de maşini. În spatele acestui boom spectaculos al industriei auto, se află oameni care investesc miliarde de euro anual în lobby și publicitate și sunt dispuși să facă absolut orice pentru a-și proteja afacerile. Bicicleta ar fi un extraordinar mijloc de schimbare, însă în unele metropole mersul cu bicicleta este o adevărată luptă pe viață și pe moarte.

Cum arată situația în cele mai populate metropole ale lumii? În São Paulo locuiesc 20 de milioane de oameni, sunt peste 7 milioane de mașini înmatriculate, iar un biciclist este ucis în fiecare săptămână. Cândva, în Los Angeles exista cea mai eficientă infrastructură a transportului în comun din lume. Astăzi, 70% din suprafața ei este dedicată autostrăzilor de mare viteză și parcărilor.

Cultura automobilului din America nu este însă atât de populară în orașe precum Copenhaga. În prezent, capitala Danemarcei deține 1.000 de km dedicați pistelor de biciclete. Aici, 4 din 5 oameni dețin o bicicletă, iar oamenii preferă mersul pe bicicletă în detrimentul mașinii mai mult decât în toată America. ”Parcă sunt insecte, roiesc peste tot”, îi descrie un taximetrist pe bicicliștii de pe străzile orașului.

Cât de bike-friendly este Sibiul? Radiografiem confruntarea dintre biciclete și mașini în orașul nostru după proiecția filmului într-o discuție liberă cu membrii Asociației Tură în Natură.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Cine vine la film cu bicicleta are intrare liberă. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus