Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Cazul Bivolaru. Decizia Tribunalului Sibiu, confirmată de CA Alba Iulia

Cazul Bivolaru. Decizia Tribunalului Sibiu, confirmată de CA Alba Iulia

Gregorian Bivolaru rămâne cu sentința pronunțată inițial, după ce judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au decis, astăzi, că nu se impune redeschiderea dosarului. Hotărârea menține, astfel, decizia instanței de fond, adică a Tribunalului Sibiu.

Decizia CA încheie un șir de procese care a durat mai bine de 12 ani. "Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul declarat de persoana condamnată Gregorian Bivolaru în procesul penal în care a solicitat redeschiderea dosarului penal 405/85/2005 în care a fost judecat în lipsă şi condamnat definitiv la pedeapsa de 6 ani închisoare cu executare", se arată într-un comunicat al Curții de Apel.

Decizia de astăzi este definitivă. Instanța de apel a notat: "Respinge ca nefondat apelul declarat de petentul condamnat Bivolaru Gregorian alias Magnus Aurolsson împotriva sentinţei penale nr. 123/11.11.2016 pronunţată de Tribunalul Sibiu în dosar nr. 2081/85/2016. În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă condamnatul apelant la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 200 lei. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu în sumă de 50 lei, se va suporta din fondurile Ministerului Justiției. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 08 03 2017".

Gregorian Bivolaru a plecat din România în anul 2004 iar în 2005 a primit azil politic în Suedia. Pe 26 februarie anul acesta a fost prins de autorităţile franceze în timp ce se afla la un târg în Paris. Pe parcursul judecării cererii de extrădare, autorităţile suedeze au informat magistraţii francezi că îl menţin pe Gregorian Bivolaru ca azilant.

Liderul MISA a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene (Europol), printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Andrei

Acum 5 ani

A fost prins de autoritățiile franceze in anul 2016, și nu "anul acesta", precum scrie în articol.
Raspunde

protestatar

Acum 5 ani

El spune ca e nevinovat si ca i s-a fabricat un dosar. Legea lui Dragnea nu-l gratiaza si pe guru?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus