Marţi,
11.08.2020
Parțial Noros
Acum
27°C

Cum arată astăzi viitorul fotbalului sibian

08 Martie 2017 08:55

Cum arată astăzi viitorul fotbalului sibian

Clubul Sportiv ALMA Sibiu a fost înființat în anul 2010. Este o școală de fotbal care nu percepe nici un fel de taxe pentru serviciile oferite, toate costurile care implică asigurarea materialelor sportive și pregătirea juniorilor clubului fiind suportate de către sponsori.

Sponsorul principal este societatea de dezvoltări imobiliare SC ALMA GRUP SRL.

Asociația Cubului Sportiv ALMA selectează permanent copii cu vârste cuprinse între cinci și zece ani, dar și de alte vârste.

Mai departe, selecția și antrenamentele sunt conduse de către antrenori calificați și specializați.

Clubul sportiv beneficiază de echipamente și materiale sportive, baze sportive de antrenamente și de pregătire, iar copiii sunt duși periodic în cantonamente de antrenament.

alma fotbal

Echipa participă la competiții locale și naționale de copii și juniori, iar cei înscriși pot intra în programele de schimb de experiență cu echipe din țară sau din străinătate.

În prezent, la club sunt înscriși peste două sute de copii și juniori, la nouă categorii de vârstă diferite.

”Campionatele încep pe data de 11 martie. Echipa noastră se află momentan pe locul șase, dar obiectivul nostru este clasarea în primele patru. Desigur, acesta este un obiectiv secundar pe care ni l-am propus. Scopul principal a fost și va rămâne mereu acela de a promova cât mai mulți jucători către academiile și cluburile mai puternice. Cred că am avea nevoie de o nouă bază sportivă, sau, mai bine zis, una a noastră. Clubul plătește chirii pentru terenurile de antrenament de pe bulevardul Vasile Milea și de la Voința”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, antrenorul Iulian Merintean.
Procesul de înscriere este unul care se face pe două căi: prima, în care părinții își aduc copiii la club, iar a doua metodă este aceea prin care reprezentanți ai clubului merg și oferă invitații la instituțiile de învățământ, iar cei dornici se întâlnesc pentru a participa împreună la antrenamente și la meciuri.

Una dintre marile spernațe ale clubului sportiv ALMA, Iusca Sebastian, căpitanul grupei de juniori 2001-2002, ne-a spus că idolul său din fotbal este Sergio Ramos și că speră ca într-o zi să devină căpitanul echipei Real Madrid și să joace pe Santiago Bernabeu.

”Sunt aici de șase ani și pot să spun că banderola de căpitan nu reprezintă o presiune în plus pentru mine. Sigur că este o mare responsabilitate în ceea ce mă privește, pentru că trebuie să îmi ajut mereu colegii și niciodată nu trebuie să dau sentimentul că nu pot.”
Câțiva dintre tinerii crescuți de CS ALMA au făcut pasul mai departe, spre academii mai puternice: Șula Adrian la Ardealul Cluj, Coman Teodor la Dinamo București, Ban Alexandru la Unirea Alba Iulia și Claudiu Giula la FC Hermannstadt II, spre exemplu.

antrenament alma fotbal

De asemenea, cinci dintre viitorii fotbaliști au făcut stagiul de pregătire pre-competițional din pauza de iarnă alături de FC Hermannstadt: Maxim Edward, Golfiță Raul, Bărculeț Daniel și Miuță Raul.

De asemenea, portarul de la FC Hermannstadt II, Iacob Sebastian, este un produs al academiei ALMA.

Pentru a menține spiritul competițional la un nivel ridicat, echipa participă și la turnee la care se înscriu echipe cu categorii de vârstă cu doi ani mai mari.

Comentarii

4 comentarii

Mihai

Acum 3 ani

Bv Iulică ești meseriaș .. Și bine-nțeles cei care au pus bazele acestui club. Păcat ca nu mai e și ovidiu talvan .... in rest laudativi ca aveți cu ce
Raspunde

Gabi

Acum 3 ani

Mai lăsați-o dracu ma ca nu ați bătut interstarul nici de 2 ori la aceeași categorie de vârsta ..... Antrenorii păcii Merintean și ceilalți .
Raspunde

OVI

Acum 3 ani

Trebuie adus neaparat KEUL !
Raspunde

Andrei

Acum 3 ani

Ca băiat de mingi poate..., că finanțe nu mai are, iar de știut fotbal nici nu poate fi vorba. Oricum, poartă amintirea rasunătorului eșec al reinventării lui F.C. Inter Sibiu, eșec care a demonstrat încă o dată că banul nu poate cumpăra întotdeauna performanța. Și probabil defesubtul eșecului a fost tot financiar, Keul renunțând să mai finanțeze la nesfârșit o cauză care nu se știe când și dacă i-ar fi adus profit. De aici reiese aproach-ul de tip speculativ, și nu ambiția de a face un bine Sibiului, aidoma afacerii cu construcții de calitate "de mântuială", nespecifice sașilor de odinioară.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus