Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Astrid Fodor: anul acesta încercăm să amenajăm trei legături cu Șelimbărul

Astrid Fodor: anul acesta încercăm să amenajăm trei legături cu Șelimbărul

Din cele patru noi legături rutiere între Sibiu și Șelimbăr propuse prin draftul Planului de mobilitate urbană, anul acesta vor fi demarate lucrările la amenajarea a trei astfel de noi legături.

Prezentat public în decembrie anul trecut, Planul de mobilitate urbană prevede noi legături între cele două localități în zona Rampei Ștefan cel Mare, prin prelungirea străzii Socului din Sibiu, prin prelungirea străzii Oașa și a străzii Oștirii. Din aceste variante, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat că anul acesta speră să fie începute lucrările pentru primele trei. „Trei legături am prevăzut în noul buget. Vor fi și bani pentru execuție, ne vom grăbi, sperăm să putem să le realizăm până la sfârșitul anului“, a anunțat Astrid Fodor, la prezentarea bugetului Sibiului pe anul în curs.

Lungime totală de 2,5 km

Pentru cele trei investiții nu există, deocamdată, studiu de fezabilitate, prin urmare nici proiect tehnic sau detalii de execuție. Dar primarul Sibiului speră ca aceste documente să fie terminate rapid, astfel încât să poată fi atribuite și lucrările spre execuție.

Cea mai lungă viitoare nouă legătură (1,47 km) propusă prin Planul de mobilitate este prelungirea străzii Socului, pe sub pasajul Ștefan cel Mare, până în Șelimbăr. Capătul noii legături ar fi zona pieței din fața Gării CFR.

Alți 900 de metri măsoară conexiunea propusă a fi realizată între strada Ștefan cel Mare din Sibiu și strada Nicolae Brana, din Șelimbăr via strada Rampa Ștefan cel Mare.

În fine, pentru conectarea străzilor Oașa (Sibiu) și Ioan Slavici (Șelimbăr) este nevoie de un pod de aproximativ 42 de metri peste Valea Săpunului.

conexiuni-noi-cu-selimbarul-1

conexiuni-noi-cu-selimbarul-2

conexiuni-noi-cu-selimbarul-3

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, pai ''sa-ncercam''...sa nu ne mai lasam pacaliti in campania electorala, ca niste copii de gradinita, de promisiunile unor ''nimeni''!...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 7 ani

Adica?!
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

probabil ca legaturile cu selimbarul vor fi una spirituala, una de rudenie si alta care ramane a fi stabilita... Dupa ce se va termina ceart ptr ciolan, cine ia mai mult sibiu sa uselimbar se va constata ca nu sunt viabile solutiile.
Raspunde

rosalinde

Acum 7 ani

Zona Calea Cisnadiei.....Siretului....propun sa mai montam doua porti la cimitir.....tot cu bariera...macar sa nu se mai formeze coloane dimineata in zona aia!!!!!
Raspunde

bobby69

Acum 7 ani

Mamaieeeee, elibereaza Calea Dumbravii din sensul unic !!!! Toi care se indreapta catre CaleaPoplacii sau Strand nu au de ales decat sa mearga pe Calea Cisnadiei cand vin de la Mall. Largiti Calea Dumbravii ca e lata destul ! Dati drumul la ambele sensuri de mers din nou, asa cum a fost intotdeauna. La intrarea in Sibiu intersectie cu Semaforului acolo se gatuie tot traficul la acel semafor care tine 1 ora ! Ai auzit cumva de pasaje subterane auto ? Nici macar unul nu are sibiul asta amarat. Pasa de la Mc Donalds pana la OMV de pe Milea, ai rezolvat problema traficului...costa mult dar ai rezolvat problema cu aceasta strada rusinoasa. Vai de capul vostru. Da-o afara pe Urdea ca habar nu are nici cum o cheama, adu oameni competenti in primarie si trimite vagabonzii acasa.
Raspunde

Fan

Acum 7 ani

Bine ca s- a pensionat Voinea, ca numai prosti a făcut la comisia de circulație!!!
Raspunde

tot despre trafic in zona de Vest

Acum 7 ani

O solutie pt zona de Vest pe cand? Va invitam sa veniti de la Aeroport in Strand intre 17.30 si 18.30...e o "placere" Se vorbea de amenajrea drumului prin Turnisor si se iese in Strand. Tot in campania electorala. Dar a trecut nu? si se uita tot...tipic romanesc..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus