Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Compa deschide un sediu secundar în centrul Sibiului

Compa deschide un sediu secundar în centrul Sibiului

Într-un spațiu închiriat de la Arhiepiscopia Sibiu în capătul dinspre Piața Mare al străzii Avram Iancu, cea mai mare companie sibiană cu capital majoritar local va deschide un birou de recrutare.

Deschiderea acestui birou vine în contextul unor creșteri spectaculoaseînregistrate de Compa SA, în ultimul an. Numărul de angajați al companiei producătoare de subansamble auto a ajuns la peste 2.200, o creștere de mai bine de 500 de angajați față de perioada similară a anului trecut. „Va fi un sediu secundar al Compa cu prioritate pe resurse umane și pe promovare. Acestea vor fi primele activități desfășurate acolo. Atragerea resursei umane este o problemă capitală în această perioadă. Aducem oameni nu numai din toate satele din împrejurimi, ci și din Victoria sau Făgăraș. Am considerat că atragerea de forță de muncă va fi mai bine promovată în acea zonă centrală“, explică Ioan Deac, directorul general al societății, motivele pentru care va fi deschis noul sediu secundar.

„Sibiul este o zonă industrială foarte atractivă, în continuu vin firme care se instalează în acest areal. Acum s-a ajuns ca forța de muncă să migreze de la o companie la alta“, Ioan Deac, director general Compa
Recrutarea de forță de muncă nu este singura modalitate prin care cea mai mare companie cu capital românesc privat își asigură resursa umană. În colaborare cu Liceul Tehnologic ”Henri Coandă”, cei de la Compa SA au demarat un proiect în zona învățământului dual. „Noi, cei de la Compa, acoperim cheltuielile legate de masă, transport, cazare, dar acordăm și burse elevilor, cu condiția ca aceștia să semneze un contract cu noi. Prin acest contract se angajează ca după terminarea studiilor să lucreze alături de noi minim trei ani. Este un fel de învățământ dual aproape de ceea ce ne-au recomandat germanii să dezvoltăm și care funcționează. Anul acesta școlar am reușit să atragem mai mulți elevi decât anul trecut“, mai declară Ioan Deac. Potrivit lui, pentru atragerea de elevi în clasele din cadrul liceului tehnologic, cei de la Compa au derulat campanii de promovare inclusiv în județele Vâlcea și Brașov.

Creștere a veniturilor cu 40%

Înființată în 1969 (sub numele de Întreprinderea de Piese Auto Sibiu), fabrica a preluat denumirea Compa SA din 1991, fiind privatizată integral în septembrie 1999. Acționarul majoritar în acest moment este Asociația salariaților Compa, care deține 54,6% din participațiuni. Potrivit ultimelor raportări date publicității (aferente primelor trei trimestre ale anului trecut) cifra de afaceri a Compa SA a crescut cu 40%: de la 348,2 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2015, la 485,2 milioane de lei, în primele nouă luni ale lui 2016. Compa SA Sibiu produce sisteme de injecție, arcuri, piese ștanțate și alte subansamble auto pentru o gamă foarte largă de mărci, de la Audi, la BMW, Citroen, Toyota sau Porsche.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Brian Loman

Acum 5 ani

John Player nu era al unui fost procuror sibian?
Raspunde

jonyjon

Acum 5 ani

Pai acum 2 ani au zis ca fac acolo muzeu: http://www.turnulsfatului.ro/2015/02/10/compa-isi-face-muzeu-de-la-conrad-haas-si-furnizor-de-trasuri-pentru-casa-regala-din-viena-la-bmw-si-porsche/ Cred ca era mai fain decat birou de recrutari.
Raspunde

Penibilu

Acum 5 ani

Pare ca Deac s-a tampit rau de tot. Asta are impresia ca somerii vor sa lucreze dar nu gasesc sediul firmei Compa. Parea ca Deac are habar de economie dupa cum s-a dezvoltat, dar vad ca a fost o intamplare si nimic mai mult.
Raspunde

Deac zgarcomanu'

Acum 5 ani

Mai Directore Securist Zgarcit! Ia creste tu salarile si vei vedea ca te vor gasi oamenii; oricum la Sibiu poti deschide in fiecare cartier un Birou de Recrutare ca oricum somaj nu este.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus