Miercuri,
05.10.2022
Ceata
Acum
4°C

Revoluția primarilor în PSD Sibiu a dus la schimbarea conducerii: ”voi chiar nu vedeți ce vrea poporul? Nu vă mai ajunge?”

Revoluția primarilor în PSD Sibiu a dus la schimbarea conducerii: ”voi chiar nu vedeți ce vrea poporul? Nu vă mai ajunge?”

Conducerea organizației județene a fost dizolvată în urma unei decizii luată de conducerea centrală a PSD săptămâna trecută. Decizia a fost comunicată, însă, abia aseară primarilor chemați la o ședință de partid, primari revoltați de modul în care „se fac jocurile pe sub masă” pentru numirea prefectului, de exemplu.

Actualizare 19:30 Surse din cadrul PSD, care au cerut să rămână anonime, au precizat că Ovidiu Sitterli a fost menținut în funcția de președinte interimar al PSD Sibiu. Decizia conducerii centrale a partidului face referire doar la Biroul executiv al organizației județene de la Sibiu, care a fost dizolvat pentru a avea o nouă componență. Astfel, în cadrul Biroului executiv al partidului au fost cooptați toți primarii social-democrați, consilierii județeni și  parlamentari aleși pe lista PSD.

Știre inițială În acest moment, numele vehiculat pentru conducerea interimară a organizației județene a PSD Sibiu este cel al lui Bogdan Trif, sibianul numit în conducerea Gărzii Naționale de Mediu. Decizia finală va fi luată în cursul acestei zile, când conducerea națională a PSD este așteptată să ia în discuție situația de la Sibiu.

„Da, sunt unul dintre primarii care cer reformă. Neplăcerile tuturor primarilor pornesc de la manipulările, negocierile și numirile care se fac pe sub masă. Noi dorim să fie cât mai multă democrație și transparență“, Mihail Lienerth, primarul PSD al comunei Vurpăr
Cu jalba-n proțap la Dragnea

Schimbarea conducerii organizației județene a PSD vine în contextul în care, săptămâna trecută, o delegație de zece primari social-democrați din județ a mers în audiență la președintele partidului. „Ne-am deplasat la București, la domnul Liviu Dragnea, căruia i-am transmis neplăcerile din întreg județul. Dragnea și-a dat seama că există o serie de minciuni între ceea ce se întâmplă în teritoriu și conducerea partidului. Sunt nemulțumiri din partea tuturor primarilor și situația se va schimba în partid”, arată Mihail Lienerth, cel care de mai bine de 20 de ani este ales în funcția de primar al comunei Vurpăr. În cadrul aceleiași întâlniri a sibienilor cu președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a discutat și varianta numirii lui Bogdan Trif drept președinte interimar al organizației județene. Între Dragnea și Bogdan Trif a și avut loc o discuție în acest sens.

„Mie nu îmi place să vorbesc de rău pe nimeni, dar domnul Sitterli a fost chemat și i s-a spus clar să își dea demisia și să nu mai fie președinte interimar. Așteptăm schimbarea. Este un lucru bun că PSD Sibiu se va reforma, va intra pe un făgaș normal, în care vom ști cum va fi numit un prefect, un director și nu se vor mai face lucruri pe sub masă“, Mihail Lienerth, primarul comunei Vurpăr
Ovidiu Sitterli, președinte interimar al organizației județene a PSD, nu a putut fi contactat. În schimb, Gheorghe Suditu, declară faptul că doar organizația județeană a fost dizolvată, nu și cea a municipiului Sibiu, pe care o conducea până săptămâna trecută, cel puțin. „Conducerea organizației municipale PSD Sibiu nu a fost schimbată. Doar conducerea organizației județene a fost dizolvată, pentru a intra primarii în Biroul executiv. Nu comentez dacă aceste schimbări sunt oportune“, a declarat Suditu.

Istoria revoltei: ”am aflat din Turnul Sfatului cine e prefect”

Unul dintre primarii PSD care spune deschis că nu mai are de gând să accepte „jocurile pe sub masă” din partid este Cristin Magheru, primar al comunei Cârța din 2000. El arată că nemulțumirile primarilor PSD din județul Sibiu au primit o formă scrisă în urmă cu o lună. „Noi, primarii aleși din partea PSD, am avut o întâlnire la Poplaca, în urmă cu o lună. Am fost cam 90% din cei 26 de primari ai PSD Sibiu. Atunci am discutat că pe noi nu ne interesează funcții, dar vrem ca în acest partid să fie transparență. Adică să fim consultați și pentru decizii, nu să fim numai chemați să ajutăm la alegeri“, amintește Cristin Magheru, pentru Turnul Sfatului.

Potrivit lui, concluziile discuțiilor de la Poplaca au fost transmise în scris conducerii interimare a PSD Sibiu. În urma acestei adrese scrise, primarii au fost convocați la sediul organizației județene, alături de parlamentari și de restul conducerii organizației județene. În cadrul ședinței, primarul din Cîrța a cerut în mod clar, spune el, schimbarea actualei conduceri de partid. ”Eu nu am nimic cu persoana Suditu, dar nu mai vreau să fiu în același partid cu el. Până acum a stat ascuns, iar acum, că PSD e la putere, a apărut să facă spectacol și să aranjeze cărțile pentru cine pe ce posturi ajunge. Noi ne dorim cu toții un alt fel de politică. Am avut, într-adevăr, ieșiri dure. Pentru că eu nu mai pot fi în același partid cu astfel de oameni”, arată Magheru.

„Eu am mai spus un lucru: cine ne bate pe noi, la Sibiu, cel mai tare? PNL! Păi, la ei, toți primarii fac parte din conducerea organizației județene. Mi se pare de bun simț ca și noi să facem parte din conducerea organizației județene a PSD. Pentru că mi se pare corect ca și noi să fim cel puțin informați, dacă nu invitați să participăm la luarea anumitor decizii“, Cristin Magheru, primarul PSD al comunei Cârța
Deși primarii au fost asigurați că vor fi luați în considerare în deciziile de partid, nu a trecut mult până când a fost provocată ruptura totală între actuala conducere și aleșii locali. Aceasta a fost produsă de schimbarea prefectului fără ca primarii să fi fost consultați. „Două zile mai târziu, citesc ziarul dumneavoastră pe online și văd că prefect este Radu. Nu am nimic cu acest om, dar modul în care au acționat, pe sub masă, nu este normal. Mai apoi, aflu că Suditu merge să împartă posturi pe la deconcentrate și așa mai departe”, continuă Cristin Magheru.

„Vrem o politică demnă și corectă”

Cristin Magheru arată că, în cazul în care reforma organizației de partid nu va fi dusă la final, el va părăsi partidul. Primarul din Cârța a și redat o parte din mesajele transmise fostei conduceri județene. „Alegerile la nivelul organizației trebuie făcute în momentul în care la Sibiu lucrurile vor intra pe un făgaș normal, când nu ne vom mai certa între noi și când nu vor mai exista oameni care nu văd altceva decât interesul lor și cu care nu poți rezolva nimic. Căci, la cotitură, așteaptă gașca lui Suditu, care să își pună oamenii lor în funcții. Eu le-am spus în față ce cred mai mulți primari. «Voi nu vedeți ce vă spune lumea? Nu vedeți ce vrea poporul acesta? Pe ce lume trăiți? La noi în PSD nu mai vine nimeni cu asemenea oameni. Vă lăudați că ați luat 15.000 de voturi. Acelea nu le-ați luat voi, ci le-a luat partidul». Au luat fabrici, uzine, vii, tone de coniac și așa mai departe. «Opriți-vă, nu vă mai ajunge?», așa le-am spus. Noi nu vrem altceva decât o politică demnă și corectă, să promovăm oameni capabili căci ajungem să nu mai putem face nimic. Eu nu cer lucruri pentru Cristin Magheru, ci pentru oameni noi și competenți. Altfel, eu plec“, a istorisit primarul PSD.

„Toți primarii se plâng de faptul nu pot rezolva problemele comunității la instituțiile de stat. Și nici nu pot pentru că toți directorii de deconcentrate sunt puși numai pe pile și nu pe competență. Sunt puși pur politic și nu poți rezolva nimic cu ei și toată lumea este supărată“, Cristin Magheru, primarul comunei Cârța

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

Serbu Gheorghe

Acum 5 ani

Da, asa trebuie sa se faca politica In général, politica social-démocrata, In special ! E vremea tinerilor frumosi si liberi din PSD!
Raspunde

#REZIST

Acum 5 ani

Din păcate oamenii care au coloana sunt pe cale de dispariție in PSD ...daca nu va treziți riscați sa ajungeți ca Pntcd....cel putin in județe unde oameni isi folosesc creierul pe a gândi...cum este Sibiul,Clujul sau Brașovul....in rest pt județele celor spălați pe creier,județele de asistați social nu am nici o pretentie....
Raspunde

Siterli

Acum 5 ani

Draga Nelu si Suditu, Daca voi plecati , eu ce ma fac?
Raspunde

Geo

Acum 5 ani

Oare primaru asta vorbea uitindu-se in oglinda? PSD nu e Suditu. PSD e Suditu in n exemplare. unde n este mai mic sau egal cu numarul membrilor, oricum nu cu mult mai mic.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

... uai Gio-Gica, di pirformantii di-astea, dicat PiNiLi-știi-s in stari, uai...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un sibian

Acum 5 ani

suditu trogloditu, manca bullshitu!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, n-are nici un sens...PSD-istii is atat de prosti, ca nu sesizeaza ironia! Ehe, cu totu' altfel stau lucrurile, cand vorbim de PNL si mai ales de USR...Astaia, pe langa ca-s prosti gramada, mai au o :calitate": orgoliul...Cum arunci momeala cum "vin" ca viteii la "adapatoare"..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

#numairezist

Acum 5 ani

pacat ca acest articol e scris dupa ureche, sau cineva a dorit sa dezinformeze. Nu s-a schimbat nicio conducere a organizatiei judetene PSD Sibiu. Ovidiu Sitterli este presedinte in continuare. A fost schimbat biroul executiv, o miscare democratica pentru a include primarii si consilierii judeteni, 41de persoane.
Raspunde

Ana

Acum 5 ani

Bogdan Trif este copilul de suflet al lui Cindrea. A fost secretar de stat in guvernul Ciolos, la ministerul Mediului. In aceasta calitate a dat afara directorii PSD de la mediu. Prin el Cindrea incearca sa dea o lovitura de palat. Draga Nelu ....e cazul sa te opresti.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei G.

Acum 5 ani

Cum naiba sa pui presedinte de partid un Plaiboy cu haine stramte, pantofi colorati si afemeiat. In cardasie cu Cristin Magheru, primarul care a dat toata Carta lui Hans Martin de la Albota. A concesionat pe 99 de ani lacul de linga Olt. Acolo Hans Martin a facut o crescatorie de pesti pe care-i vinde la Albota. Multe sute de hectare a concesionat primarul din Carta catre reprezentantul Forumului German, pe mai nimica, doar in folosul lui. Echipaasta vrea sa conduca PSD-ul ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei G.

Acum 5 ani

Va rog sa nu mai stergeti comentariile . Il protejati pe Bogdan Trif ?
Raspunde

Andrei G.

Acum 5 ani

alo.......domnul moderator.....va rog lasati comentariile, nu am injurat pe nimeni
Raspunde

Matei Petru

Acum 5 ani

Cam multe comentarii cenzurate, rusinica Turnu Sfatului
Raspunde

Maria Ispas

Acum 5 ani

Bogdan Trif a fost secretar de stat in ministerul mediului chiar in guvernul Ciolos. Este copilul de suflet al lui Cindrea. In perioada cind era secretar de stat in guvernul tehnocrat a dat afara directorii PSD de la mediu.
Raspunde

Cindrea

Acum 5 ani

Cat timp in PSD exista indivizi precum Suditu, nu se poate schimba mare lucru. Ce fac acum primarii PSD e de bun simt, pacat ca multi din conducerea PSD nu pot intelege.
Raspunde

Petrut

Acum 5 ani

Cindreaaaaa........mai bine zis Nelu draga....e cazul sa te opresti. Daca ti-ai dat demisia si-l injuri zilnic pe Dragnea e cazul sa renunti
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Solospot

Acum 5 ani

Cindrea il vrea pe Trif presedinte penru a controla iarasi organizatia. Cei mai vehementi primari la momentul INDEPARTARII lui Cindrea....Magheru Lienerth Budin si Urian sunt sustinatorii actuali ai lui Trif.
Raspunde

Tibi

Acum 5 ani

In momentul cand psd-ul va scapa definitiv de Suditu, Cindrea( care este in spate la tot ce se intampla ) si fratii Bota atunci pnl-ul va avea concurenta adevarata , pana atunci psd-ul ramane un partid pierzator. Apropo La Bucuresti se stie tot, adica ca Cindrea este in spatele "familiei Siterli" si ca fratii Bota se lauda cu relatia financiara intre ei si Secretarul general. Succes la Bucuresti luni;)))
Raspunde

PSD final

Acum 5 ani

Cindrea e istorie, n-ar cum sa mai revinac, credibil vorbind. La fel ca el trebuie sa plece din PSD si familia Bota, acei ciudati care spala banii smecherilor din Bucuresti. Doar uitandute la fata lor de betiv respectiv tabacist, te intrebi cum de mai sunt printre oameni? De Suditu? un fel de Vanghelie
Raspunde

Breaking news

Acum 5 ani

Daca Cindrea era istorie peefect nu era Radu Lucian.Radu e omul lui Cindrea,Cindrea l-a avansat.
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

De ce minti ca Bogdan Trif a dat afara directorii de la mediu PSD din tara ??? Da un singur exemplu !!! Nu o sa poti pt ca minti cu nerusinare! Iar la Bucuresti pt functia de comisar general s-a plecat cu acordul biroului judetean PSD Sibiu si cu acordul conducerii de la municipiu. Bogdan Trif e al doilea om cu rang de ministru al PSD Sibiu de la revolutie incoace. Ar trebui sa te mandresti cu asta nu sa arunci cu minciuni .
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

ati avut recolta bogata...2 oameni in 27 de ani, felicitari
Raspunde

Hahaha

Acum 5 ani

Postacii lui siterli sunt cu spume la gura!
Raspunde

Succes Ovidiu

Acum 5 ani

Nu mai aruncati fumigene, sa acoperiti evidentul, ca altele au fost cauza si scopul miscarii.
Raspunde

MULLER

Acum 5 ani

Mr. Cindrea und Suditu, ohne mit eiserner Hand führt partidu und haben mit Leuten wie Bogdan Trif Partei durchgeführt wird nach unten gehen!!!
Raspunde

Mortul PSD

Acum 5 ani

PSD, alles Scheisse oder was?
Raspunde

Matyas Andrei

Acum 5 ani

Dati afara pe Dragnea-este o...
Raspunde

Ale

Acum 5 ani

Jos Suditu, Sitterli si toti bratranii din PSD. Nu v-ati saturat de ciolan inca, mai vreti? Sunteti niste incompetenti care au tras PSD-ul in jos si au facut sibienii sa isi piarda increderea in acest partid.Cata vreme sunt aceste fenomene in fruntea partidului, acesta nu va castiga in Sibiu. Aveti curajul sa spuneti minciuni despre un om care face ceva in tara asta si care va duce PSD ul acolo unde trebuie sa fie in Sibiu, pe primul loc. E vremea pentru o schimbare majora in PSD, e vremea ca tinerii sa isi ia locul meritat!!!!
Raspunde

Natalia

Acum 5 ani

Ne-am saturat de comunusti ca Suditu, Sitterli si altii, care fac din tara asta o mizerie.
Raspunde

Maria

Acum 5 ani

Pe cei cu parul alb si garboviti din PSD ii intreb ce nu le place la Bogdan Trif,ca e un profesionist un bun manager ca a facut atatea lucruri bune in functia de director la APM Sibiu ca este cel mai bun comisar general al Garzii de Mediu de cand s a infiintat aceasta institutie si pana in prezent,ca si a facut treaba pe linie de partid ca nu are probleme cu justitia , ce nu va place sau va roade invidia ca pe langa atatea calitati e si un barbat chipes v a trecut timpul lasati tinerii sa iasa in fata daca vreti sa va mai voteze cineva la Sibiu!
Raspunde

Popa

Acum 5 ani

Pt.binele PSD un sfat sincer: Trif Bogdan the best!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus