Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Andrei Oișteanu și Constantin Chiriac în dialog despre cultura română

Andrei Oișteanu și Constantin Chiriac în dialog despre cultura română

„Sexualitate şi narcotice în cultura română. Istorie, religie şi literatură.” Acesta este tema pe care o vor dezbate Constantin Chiriac si Andrei Oișteanu, vineri, 24 martie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus. Întâlnirea face parte din evenimentele speciale FITS, extinse în timpul anului.

Andrei Oișteanu este etnolog, antropolog, scriitor și istoric al religiilor și al mentalităților. În lucrările sale, acesta reabilitează studiile vizând practicile magico-rituale și simbolistica mito-religioasă. În 2006, președintele României i-a conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită în domeniul istoriei religiilor și pentru promovarea operei lui Mircea Eliade”, iar în 2005 președintele Italiei i-a conferit Ordinul Stella della Solidarietà Italiana. Uniunea Scriitorilor din România i-a acordat, pentru volumul „Sexualitate și societate. Istorie, religie și literatură”, premiul „Scriitorii anului 2016”. Studiile și eseurile sale au fost traduse și publicate în SUA și în majoritatea țărilor din Europa.

„Domnul Andrei Oișteanu este una dintre cele mai importante personalități ale culturii românești din această perioadă. Ne face plăcerea și onoarea de a susține la Sibiu o conferință, un dialog, despre Sexualitate şi narcotice în cultura română. Istorie, religie şi literatură. Specialist marcant al istoriei religiilor, al literaturii, autor de cărți și de cursuri importante, domnul Oișteanu este deținător a numeroase premii în România și în lume. Spirit renascentist, propune pentru dialog teme sensibile, dar și incitante, care, sunt convins că vor stârni, la Sibiu, o audiență cu totul specială, așa cum s-a întâmplat și când am fost în dialog cu un alt vorbitor al conferințelor speciale, domnul Dan Perjovschi”, a spune Constantin Chiriac.

Intrarea la conferință este liberă, în limita locurilor disponibile, iar la finalul conferinței va avea loc o sesiune de autografe acordate de Andrei Oișteanu.

Comentarii

1 comentarii

robert

Acum 4 ani

Pacat ca-n Romania, in scoli, se preda doctrina religioasa in loc de Istoria Religiilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus