Sâmbătă,
14.09.2024
Innorat
Acum
15°C

Studenții sibieni de la Actorie au prezentat un spectacol în Croația

Studenții sibieni de la Actorie au prezentat un spectacol în Croația

Studenții anului II, de la Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, au urcat în luna martie pe scena din Croația. Acolo, s-a desfășurat a X-a ediție a festivalului-concurs Festival of Theatre Academies „Dionysus 2017” de la Osijek și Đakovo. Studenții au participat cu o serie de improvizații și de exerciții realizate pe tema (non) violenței adaptate pe structura unui spectacol ce aduce în discuție Holocaustul, și anume spectacolul „Coro nero”.

Între 13 și 20 martie 2017, studenții, îndrumați de drd. Cătălin Pătru, au participat în cadrul acestui festival, al cărui slogan a fost „We Play Against Violence”, cu o serie de improvizații și de exerciții realizate pe tema (non-)violenței, adaptate pe structura unui spectacol ce aduce în discuție Holocaustul, și anume spectacolul „Coro nero”.

Pe scheletul reprezentației originale, tinerii studenți ai anului II au surprins, sub forma unor tablouri vizuale în mișcare, asemenea unor fotograme dinamice, antitezele care au marcat personajul colectiv al evreilor aflați la limita dintre speranță și teroarea unei morți iminente.

teatru 1

„Spectacolul are un mare impact vizual, simbolic, bazându-se pe o recuzită și o scenografie minimalistă, dar adaptabilă exigențelor spațiale pe care tranzițiile scenice le implică. Întruchipând o ipostază modernă a unui cor tragic din Antichitate, dar racordată la contextul real al unui eveniment ce a zguduit cursul secolului precedent, identitățile portretizate de-a lungul acestei drame istorice ne vorbesc despre consecințele unei violențe absurde, dar și despre fragilitatea unei lumi dominate de ură”, transmit studenții participanți.

Spectacolul „Coro nero” a intrat în competiție pe data de 17 martie 2017, la ora 22:00, pe scena Casei de Cultură din Đakovo, în fața unui public de aproximativ 100 de spectatori. „Reprezentația sibienilor a prilejuit și numeroase discuții cu celelalte școli de teatru prezente, despre metodele de lucru în arta actorului specifice fiecărei școli, precum și dezbateri despre capacitatea teatrului de a lupta împotriva violenței trecute și prezente”, spune Corina Mihaela Predescu, asistentul-manager al proiectului, prezentă, de asemenea, la festival.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus