Luni,
21.06.2021
Innorat
Acum
17°C

Sibiul are mai multe restaurante, raportat la numărul de locuitori, decât Istanbul sau Amsterdam

Sibiul are mai multe restaurante, raportat la numărul de locuitori, decât Istanbul sau Amsterdam

În Sibiu funcționează în prezent aproape 200 de restaurante, la o populație totală de sub 150.000 de locuitori. Ceea ce ne plasează, dacă raportăm numărul de restaurante la mia de locuitori, peste orașe turistice mari, precum Istanbul sau Amsterdam.

Cifrele au fost făcute publice joi dimineață de conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, cu ocazia deschiderii târgului Gastropan.

”Legat de Sibiu, permiteți-mi să vă atrag atenția asupra unui detaliu din bucătăria economică a fostei noastre capitale culturale europene. În această zonă a României și Europei, în ultimii zece ani, industria alimentară s-a menținut constant pe locul trei în ponderea economiei locale. În mod evident, această statistică are la bază și politicile locale promovate de autorități în colaborare cu mediul de afaceri. Aceste politici asigură o dezvoltare constantă a turismului, astfel că în orașul nostru care – din datele oficiale – are sub 150.000 de locuitori s-a ajuns la un număr de aproape 200 de restaurante. Un număr deloc de neglijat, căci dacă ne raportăm la statisticile recente, numărul de restaurante la suta de mii de locuitori ai Sibiului îl depășește pe cel din Amsterdam, Istanbul sau Stockholm, de exemplu. Iar faptul că Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană în 2019 deja amplifică investițiile în acest domeniu la nivel local”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Gheorghe Aldea.
Sibiul găzduiește până sâmbătă târgul internațional Gastropan, care reunește cei mai buni specialişti în domeniu.

”În 2019, judeţul Sibiul va fi regiune gastronomică europeană. În acest context, o astfel de expoziţie va fi o oportunitate extraordinară. Vreau să vă adresez ca în 2019 să reveniţi la Sibiu. Ar fi o afacere profitabilă din ambele părţi”, a declarat la deschiderea evenimentului și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

un sibian

Acum 4 ani

200 de ce????? RESTAURANTE????? in SIBIU?????? bai, voi ati numarat toate boacazele care vand 2 feluri de shaorma sau standurile de mici din targ??? sau ati numarat si cafenele care mai vand un biscuite si o pita prajita??? inclusiv toate firmele de catering?? ba voi sunteti normali la cap??? daca avem 20 de restaurante decente in orasu asta, sa fim sanatosi!!!
Raspunde

Ovidiu ...alt sibian

Acum 4 ani

Pt un sibian Cu tot respectul , 20? Cred a glumiti! E vorba de RESTAURANTE nu?...
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

pai, le luam in calcul si pe alea care s-au inchis!! :)
Raspunde

Ovidiu ...alt sibian

Acum 4 ani

Erata-Restaurante...in adevăratul sens cred ca le putem numara pe degetele unei mâini...
Raspunde

Sadovescu :)

Acum 4 ani

Acest articol este un fake ??
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, la intocmirea statisticii ce-o facurati, a paticipat si "grupu' de turisti"?...
Raspunde

Baba

Acum 4 ani

Are mai multe restaurante da' are si mai multi turisti.Daca n'are va avea ca doar Gastropanu' nu-i Catena sa vinda pansamente gastrice.Tre' sa fie o logica si-n statisticile astea!Stie PRESEDINTA ceva,nu-i asa dl Dobre?
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 4 ani

Sunt 200 daca le iei pe toate, inclus cele de la pensiuni si hotele, imprastiate peste tot prin oras, numai in Turnisor cunosc vreo 10. 150,000 ??? Degraba vreo 170,000, vorbim de cifre din 2011, publicate abia in 2013, si de un recenzamant facut total pe genunchi (blocuri intregi locuite dar neintabulate pe atunci, de ex. in Alma, Strand).
Raspunde

Klm

Acum 4 ani

Sunteti o ,,caricatura ,, .....restaurante 200 la numar...ha ha ha ha ha...mai tari ca istanbul , amsterdam.....nu eu cred ca sibiul este mai tare si decat new york....doar ca intri in viteza in oras ..si nu sti cand ai iesit...
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 4 ani

Aloo, Gara !?! E vorba de raportat la locuitori !
Raspunde

cristi

Acum 4 ani

sa compari Sibiul cu Amsterdam, Istanbul sau Stockholm e un nonsens. ca si cum, daca deschidem doua "restaurante" in catunul Trainei (localitate cu vreo 20 de locuitori), statistic catunul Trainei va sta mai bine decat New York, Tokyo sau Viena.
Raspunde

Tudor Vianu & company

Acum 4 ani

Unele sunt mai mult cantine. Mâncare reîncălzită, hrană industrială etc. Restaurante de calitate sunt sub 30%. Prețurile însă sunt tot mai occidentale, indiferent de calitate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus