Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Igor Dodon cere reintroducerea limbii ruse ca disciplină obligatorie în şcolile din Republica Moldova

Igor Dodon cere reintroducerea limbii ruse ca disciplină obligatorie în şcolile din Republica Moldova

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat că ar fi necesar ca limba rusă să redevină disciplină obligatorie în şcolile din Republica Moldova, statut pe care l-a avut până în anul 2014, informează site-ul de ştiri Sputnik. "Cred că este necesar să ne reîntoarcem la studierea obligatorie a limbii ruse în şcoli. A fost pur şi simplu transformată într-o activitate extracurriculară în urmă cu trei ani", a declarat Dodon pentru postul Rossiya 24 TV, citat de Mediafax.

Preşedintele a mai adăugat că peste 90% din cetăţenii Republicii Moldova utilizează limba rusă. Potrivit Codului Educaţiei din Republica Moldova, document adoptat în anul 2014, "statul garantează formarea şi dezvoltarea competenţei de comunicare eficientă în limba română, în limbile minorităţilor naţionale, după caz, şi cel puţin în două limbi de circulaţie internaţională în toate şcolile", astfel limba rusă a devenit limbă opţională, având un statut similar cu al celorlalte limbi străine.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Nedumerire

Acum 7 ani

"... cere reintroducerea limbi ruse ca..."
Raspunde

ToTo

Acum 7 ani

Dodon nu a cerut studierea limbii ruse ca si limba maternă ci doar ca limba oficiala. Mie mi se pare corect , chiar si in SUA sunt instituții ude cunoașterea limbii spaniole este condiție de angajare.
Raspunde

George

Acum 7 ani

Va puteti da seama pe cine au votat " fratii nostrii". Din pacate in Republica Moldova curentul pro raman este cu mult sub asteptarile noastre. Zici ca sunt spalati pe creier. Iar despre folosirea limbii ruse...o folosesc si acum cand nu ai mai obliga nimeni.
Raspunde

Mariana

Acum 7 ani

Mai ToTo, tu compari SUA cu Moldova? sau cu Romania , Si in Romania sunt institutii unde cunoasterea unei limbi straine este conditie de angajare (judete/orase cu cetateni majoritari de alta etnie) dar este optiunea cetatenilor daca vor sau nu sa invete aceasta limba...nu este obligatoriu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus