Vineri,
07.10.2022
Ploi Scurte
Acum
2°C

Ganț cere salarizare unitară pentru personalul din muzee

Ganț cere salarizare unitară pentru personalul din muzee

Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu anunță că a propus Ministerului Muncii propunerea de majorare a salariilor personalului din toate instituțiile de cultură, indiferent că sunt în subordinea administrației publice centrale sau locale. În plus, ministrul susține că se are în vedere în special personalul care nu a beneficiat de recentele măriri salariale.

Anunțul ministrului vine în urma unei solicitări a deputatului minorității germane, Ovidiu Ganţ, care i-a adresat ministrului o interpelare parlamentară cu privier la decalajul semnificativ care există între salarizarea personalului din muzeele aflate în subordinea administraţiei publice locale şi judeţene şi cel din muzeele aflate în subordinea Ministerului Culturii, decalajul fiind adâncit odată cu majorarea salariilor primilor menţionaţi prin O.U.G. nr.2/2017. “Consider că acelaşi gen de muncă trebuie să beneficieze de aceiaşi retribuire, adică se impune o majorare a salariilor în cazul instituţiilor subordonate Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale”, susține deputatul Ovidiu Ganţ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus