Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Majorarea pedepselor pentru agresiuni împotriva cadrelor didactice, adoptată de Comisia juridică a Senatului

Majorarea pedepselor pentru agresiuni împotriva cadrelor didactice, adoptată de Comisia juridică a Senatului

Comisia juridică a Senatului a adoptat marţi un raport de admitere majorării pedepselor pentru agresiunile săvârşite împotriva cadrelor didactice, informează Mediafax.

"Când un profesor este supus unui act de agresiune, nu e doar el cel care suferă, ci întreg procesul de învăţământ. Şi elevii au de suferit pentru că e perturbat întreg procesul de învăţământ. E internetul plin de asemenea filmuleţe, unii se laudă cu astfel de fapte, sunt şi modele pentru alţii", a spus Şerban Nicolae (PSD) în timpul dezbaterilor.

A fost însă contrazis de senatorii PNL şi USR. "N-o să reuşim să combatem această problemă decât prin alt pachet de măsuri, nu prin înăsprirea pedepselor pentru elevi. Sunt alte măsuri pe care putem să le luăm. Elevul din şcoala românească nu ştie de frică, nu aşa îl înveţi", a replicat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Propunerea legislativă iniţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae stabileşte că "ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unei persoane care ocupă o funcţie didactică de predare, de conducere sau de îndrumare şi control, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime".

Proiectul va fi supus votului plenului Senatului, care este for decizional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1073

Comentarii

14 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, adica cum? Pa' dac' martaloaga si-o "cere" io' sa nu-i mai "rup" muiaga?...Numa' sa-ndrazneasca una sa nu vie cu "noi" pe blocu turn la "imortalizat"!...
Raspunde

...

Acum 7 ani

Tu ți-o ceri de câte ori apari pe forumul ăsta! Ai grijă să nu ți se împlinească ceea ce dorești altor, martaloago!
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

“Când un profesor este supus unui act de agresiune, nu e doar el cel care suferă, ci întreg procesul de învăţământ." Dai în mine? Dai în fabrici și-n uzine! Așa se zice pe vremea cand PSD-ul era un copil mic și invăța de la părinți! Să se înăsprească pedepsele, să se bage închisoarea, munca silnică sau tortura! Credeți că exmatricularea mai sperie pe cineva? În contextul când abandonul scolar e în creștere? Cei pentru care scoala este reprezentată corect în sistemul de valori nu prea fac fapte din acestea! Deci ce o să le faci? În multe cazuri profesorii suportă astfel de tineri pentru că trebuie să dea la număr... Dar e mult mai simplu să "înăsprești pedepsele" decât să reintegrezi scoala corect în contextul socio-economic actual!
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

"Dar e mult mai simplu să “înăsprești pedepsele” decât să reintegrezi scoala corect în contextul socio-economic actual!" CONTEXTUL SOCIAL? CONTEXTUL ECONOMIC? Toate LOCO? Pai sunt perfect INTEGRATI, si integrabili: droguri, mafia, coruptie, adulter, manele , analfabetism....
Raspunde

...

Acum 7 ani

Așa e! Trebuie prinși în învățământ toți elevii chiar si cei care s sunt un fel de delincvenți , în primul rând pt. că învățământul e obligatoriu și în al doilea rând pt. că finanțarea se face pe cap de elev. Mai mare rușinea! Ce școala e fermă zootehnică să dai bani pe cap de vacă furajată?!
Raspunde

...

Acum 6 ani

cand il lovesti pe profesor cu salarii de kkt ce meriti guvernantule?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus