Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Prințul Charles, în vizită oficială în România

Prințul Charles, în vizită oficială în România

Moştenitorul Coroanei Regale Britanice începe, miercuri, o vizită oficială în România. Conform programului, în jurul orei 15.00, Prinţul Charles va depune o coroană de flori la Mausoleul Eroului Necunoscut din Parcul Carol, urmând ca la ora 17.00 să fie primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, transmite digi24.ro

În ultimii ani, prinţul a fost de mai multe ori în România în vizite private, în Transilvania, unde deţine mai multe proprietăţi. Șeful statului îi va conferi Prințului Charles „Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume".

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, pe Prințul Charles la Palatul Cotroceni și că temele de discuție vor viza dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România.

De asemenea, prințul Charles se va întâlni și cu premierul Sorin Grindeanu și va merge la mai multe organizații care „ implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie și România”, a anunțat Ambasada Marii Britanii la București.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat pentru Agerpres că vizita Prințului Charles, un mare prieten și admirator al României, reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări.

„Aceasta va fi a doua vizită oficială a Alteței Sale, dar nu este străin de România. Face frecvent vizite private aici. Este un mare prieten și admirator al României, are o fundație aici, care susține prezervarea arhitecturii tradiționale și dezvoltarea meșteșugurilor tradiționale, spre exemplu.Cred că acesta este mesajul principal: că vizita Alteței Sale reprezintă celebrarea modalităților, de o diversitate imensă, prin care oamenii și organizațiile din România și Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune", a afirmat diplomatul britanic.

foto

Comentarii

4 comentarii

Camelian Propinaţiu

Acum 4 ani

Literar, fascinant cât ar fi progresat RO daca generalul Stanculescu îi aresta în 22 dec. 1989, pe emanaţii rusofoni veniţi la MApN să ia puterea şi trimitea totodată un avion spre Versoix. Sau daca RO, macar în 26 aprilie 1992 de Sfintele Pasti, intra sub Iliescu in FAMILIA monarhiilor europene, atunci ieseam din izolarea diplomatica, evitam postromânismul, scapam de obscenitatea publica, îmbuibatii ar fi ajuns de 7 ori mai bogati si n-ar mai fi fost cocalari, ci filantropi, iar poporul ar fi dus-o si el, saracul, de 2-3 ori mai bine! Disparea mai ales sentimentul-riscul de Ţară a Nimanui.
Raspunde

Odin

Acum 4 ani

Da, Regele Duda ne scotea din foame! La fel ca predecesorul său Carol al II-lea! Nu ar mai fi existat picior de corupt! Ar fi fost o democratie autentica, veritabilă, bazată pe valori creștine! La fel ca în perioada interbelică, nu?
Raspunde

Georg

Acum 4 ani

Cine va impiedica sa fiti mai mult decat micuta Elvetie, cea fara RESURSE? (Dar cu OAMENI harnici si economi. In sec XIX inca era la coada cozii in Evropa, dar au stiut sa se organizeze), iar Autonomia Cantoanelor a dus la DIRECTA administrare sub ochiul grijuliu al gospodarului care-si vede de aproape pajistea si vitele. Si nu si-au vandut tara nici italienilor, nici francezilor, nici germanilor, cu toate cantoanele cu o grupa majoritara dintr-un anumit neam si limba.. Deci, cine v-a impiedicat si va impiedica sa fiti mai mult decat micuta Elvetie cea impartita in Cantoane? Daca-i cunoasteti, procedati in consecinta...
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Sa-ti spun io, Georg, cine: ghinionul. Dupa 1867 s-o terminat cu autonomia, si am cazut la unguri. Si de atunci, nici o sansa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus