Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ministrul Turismului la Sibiu: Prețul pachetelor turistice ar trebui să scadă după reducerea TVA la 9%

Ministrul Turismului la Sibiu: Prețul pachetelor turistice ar trebui să scadă după reducerea TVA la 9%

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat, vineri, la Sibiu, că va înainta Ministerului Finanţelor documentaţia pentru reducerea TVA la agenţiile de turism la 9%, ceea ce ar trebui să ducă şi la o scădere a preţului pentru pachetele turistice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Mircea Titus Dobre a declarat, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că a avut deja discuţii ”principiale” cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe pentru reducerea TVA la 9 la sută pentru agenţiile de turism.

”Realităţile acestui domeniu se schimbă de la an la an, iar noi suntem pe o legislaţie veche pe care nu am modificat-o la necesităţile care sunt în acest moment. Vreau să vă spun în premieră aici, la Sibiu, că săptămâna viitoare, luni, voi înainta documentaţia către Ministerul de Finanţe în ceea ce priveşte reducerea TVA la agenţiile de turism la 9%. O să fie un drum destul de lung, sper să nu fie anevoios, dar sper să avem un rezultat foarte bun la final şi un TVA de 9% ca şi celelalte activităţi din turism”, a declarat ministrul Mircea Titus Dobre.
Întrebat de jurnalişti când va fi redus efectiv TVA-ul în acest sector, Dobre a răspuns că nu ştie cât va dura, în acest caz fiind nevoie şi de un răspuns de la Comisia Europeană.
”Nu ştiu exact cât va dura. Procedura este în felul următor: Ministerul Turismului va face propunerea către Ministerul de Finanţe. Am avut o discuţie principială cu dânşii. Trebuie înaintată o documentaţie către Comisia Europeană, apoi trebuie să aşteptăm răspunsul acestora”, a răspuns ministrul.
De asemenea, întrebat dacă reducerea TVA va însemna şi un preţ mai scăzut la achiziţionarea pachetelor turistice, ministrul Turismului a răspuns că acest lucru ”ar trebui să se întâmple”.
”Eu sper că da. Fiecare trebuie să aibă în ofertă preţul plus TVA. Nu trebuie să introducă TVA în preţ când se face oferta”, a răspuns Mircea Titus Dobre.
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a fost prezent vineri la Sibiu la Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Foto: ANAT

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

....uai uaminiluor, prietu' ar hi ghini sa scaza, nu pintru c-ar scadia TVA-ul, ci pintru ca nu-i nisi-un rapuort de diriecta pruportionalitati intra aista si calitatia servisiluor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus