Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Operație în premieră la Sibiu. Spitalul Județean și Polisano au colaborat pentru a salva o viață

Operație în premieră la Sibiu. Spitalul Județean și Polisano au colaborat pentru a salva o viață

La sfârșitul săptămânii trecute, la Sibiu, a avut loc o premieră națională în ceea ce privește o operație de endocardită, fără tăierea sternului. Unei tinere de 26 de ani din județul Alba i-a fost salvată viața astfel. Acest lucru a fost posibil prin colaborarea dintre clinica privată Polisano și Spitalul Județean Sibiu.

Tânăra din Alba a ajuns la Urgențe în comă. Medicii de la Spitalul Județean au colaborat cu cei de la Clinica Polisano, pentru a salva viața tinerei, motiv pentru care a fost transferată și operată la clinica privată.

„A fost primul caz din România operat de endocardită minim invaziv, fiind o premieră națională de Buna Vestire și o colaborare foarte bună între medicii de la Spitalul Județean și noi, cei de la privat. Este primul caz operat fără tăierea sternului printr-o incizie de patru centimetri sub stern. Dacă nu se intervenea la timp, într-o oră sau două, putea să moară”, spune conf. univ. dr. Victor Costache, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară și director medical al Spitalului European Polisano.

 Tânăra a născut la maternitatea din Sibiu în urmă cu doar nouă zile, dar starea de sănătate i s-a înrăutățit. „Pacienta a născut prematur acum nouă zile, în cadrul maternității SCJU Sibiu, care, în calitate de centru regional, primește și cazurile dificile din județul Alba. Pacienta suferea de endocardită bacteriană, insuficiență mitrală acută și ruptură de pilieri ai valvei mitrale. În aceste condiții, conducerea SCJU Sibiu, prin conf.univ. dr. Radu Chicea, medicul șef al Secției Clinice Obstetrică - Ginecologie I și Director Medical al SCJU Sibiu, conf.univ.dr Calin Cipăian au demarat o colaborare instituțională cu clinica Polisano, pentru ca pacienta să fie operată de urgență, în cadrul acestei clinici. Pacienta a fost transferată și operată cu succes, colaborarea dintre cele două instituții sanitare fiind deosebit de eficientă, în folosul direct al pacientei", spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Comentarii

15 comentarii

un sibian

Acum 4 ani

Super tare! In sfarsit se misca ceva si la noi :) Tineti-o tot asa, voi si noi pe guvernanti pana deblocheaza banii necesari! Doar asa putem evolua!
Raspunde

deci, se poate

Acum 4 ani

FELICITARI
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

Pai ce colaborare? Nici gand. Aia de la Stat n-au fost in stare s-o salveze (poitruci da, medici ba) si astia de la PRIVAT au reusit! Colaborare canci! E exact precum "colaborarea" dintre unu cu infarct acut si chirurgul care-i pune stent.
Raspunde

ZZZAt ma

Acum 4 ani

Dobitocule care esti, ai impresia ca aia de la privat au ajuns acolo din cer? Lucreaza sau au lucrat la stat, mai ales in cazul medicilor 90% dintre ei profeseaza si la stat si la privat.
Raspunde

Geo

Acum 4 ani

Daca ar fi fost lasat sa lucreze dr Vonica, Sibiul era departe. Asa, colaboarea inseamna: avem un caz, veniti repede si-l preluatzi.
Raspunde

alzara real

Acum 4 ani

Dr. Vonica a facut un lucru extraordinar la Sibiu. Dar cozile de topor nu au fost de acord sa existe o clinica privata exclusiv romaneasca si atunci i-au cautat bube in cap doctorului vonica. Nimeni nu e curat ca roua, nici doctorul Vonica n-a fost... insa e pacat ca un om deosebit a sfarsit asa... Cei vinovati isi vor primi peseapsa pt. ca orice actiune are si reactiune, e o lege fundamentala a fizicii..
Raspunde

Silvia

Acum 4 ani

Pana la urma viata unui pacient a contat si uite ca s-a reusit o colaborare intre Spitalul Judetean Sibiu si Clinica Polosano. Felicitari si multumiri medicilor care au facut acest lucru posibil .
Raspunde

JUDITH

Acum 4 ani

FELICITARI si mii de multumiri medicilor !!!!
Raspunde

Claudia

Acum 4 ani

Dumnezeule mare...multa sanatate si realizari pe toate planurile tuturor medicilor din aceasta tara care si mai dau interesul. Multi au uitat ca aceasta meserie este pepentru a ti ajuta semenii... nu doar sa ti ridici palate si sa nu ti mai pese daca cel in suferinta mai trăiește ori ba... de asemenea medici are tara asta nevoie...
Raspunde

Nelutu

Acum 4 ani

Voi cei ce va dobitociti pe saituri mai lasati prostiile deoparte.ca doar de aia sunteti buni.an loc sa felicicitati pe acei oameni care se numesc doctori ca au mai salvat o viata.punevati an locul pacientei si apoi sa va vad daca va mai dobitociti.bucurativa ca anca mai avem dictori buni an tara.@@@@@
Raspunde

chirurg eminent

Acum 4 ani

Costurile? Care au fost costurile operației??? Știm cu toții că Victoraș nu face nimic pe gratis!!! După ce ne edificăm asupra zecilor de mii de euro implicați, haideți să-l lăudăm pe acest chirurg al morții: n-ai bani-mori, eu nu te operez... Poate ne explică și cum e cu aparatul administrativ care fuge după aparținători pe holurile clinicii și îi duce la notar pentru împrumuturile necesare operațiilor... Poate.... După ce ne explică, promitem să-l lăudăm cu un sobor de preoți!
Raspunde

Vlad Teo

Acum 4 ani

Inca o "MINUNE" a doctorului Victor Costache si a minunatului sau colectiv. Iar ziua de Buna Vestire nu a fist harazita intamplator. Felicitari tuturor!
Raspunde

Emanuel Lazăr

Acum 4 ani

Stimate domnule "Chirurg eminent", eminența cenușie a dumneavoastră vă face să umblați primăvara prin ceapă, și aici aduc justificările de rigoare: Tatăl meu a suferit o intervenție în premieră națională la Polisano, tot pe mâna acestui "monstru magic" cu aceeași bani cu care m-au șantajat de-a dreptul, un ilustru medic chirurg la secția de chirurgie toracică în Iași și cu cheltuieli de spitalizare asemănătoare. Și dacă viața costă foarte mulți bani stimabile domn, e doar datorită faptului că cineva a stat 15 ani pe băncile școlilor pentru ca statul Româna să își bate joc de bănuții noștri printr-un sistem medical infect la nivel de management. PS: Aflați înainte șpăgile încasate de Seceleanu cu pacientul pe masă și abia apoi aduceți în discuție un medic din privat. Numai bine...salată plăcută. PS2: Dacă tot ești așa de atotștiutor vezi că la rubrica nume îți poți trece numele tău real, dar mă îndoiesc că o poți face din moment ce orhiectomia a fost un proces natural la tine.
Raspunde

vlad ion

Acum 4 ani

acel “Chirurg eminent” are partea lui de dreptate,,n-ai bani mori.... acest caz este unu la 1 milion. am vazut ca sunt ridicati in slavi cand fac ceva bine,dar cand platesti 5000 de euro si te nenorocesc pe viata nu stie nimeni nimic,,un caz particular la neurochirurgie polisano
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus