Duminică,
04.06.2023
Innorat
Acum
13°C

S-au vândut toate biletele la „Faust”. Ce mai vedem luna aceasta la TNRS

S-au vândut toate biletele la „Faust”. Ce mai vedem luna aceasta la TNRS

Luna aprilie aduce primele reprezentații ale celui mai așteptat spectacol, „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, într-o nouă formulă, cu Miklós Bács și Ofelia Popii. Cele două reprezentații programate în această lună, la Sibiu, sunt sold out, iar cele două programate la Budapesta, în cadrul Madách International Theatre Meeting în 27 și 28 aprilie, sunt, de asemenea, vândute integral. Evenimentele speciale extinse în timpul anului din cadrul FITS aduc pe scena din oraș cea mai importantă companie  niponă de dans contemporan „Noism”.

La inițiativa Japan Foundation, cu sprijinul Ambasadei Japoniei, în colaborare cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și Fundația Art Production, Întâlnirile JTI aduc la Sibiu cea mai importantă companie niponă de dans contemporan. „Noism” va prezenta pe 5 și 6 aprilie, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, spectacolul coupé intitulat „The Match Seller’s Tale - Passacaglia”, în avanpremiera FITS 2017.

noism

Seria evenimentelor speciale extinse în timpul anului continuă în luna aprilie cu: conferința specială „Despre muzică și întâlniri”, care va fi un dialog între Constantin Chiriac și Vasile Șirli. Evenimentul va avea loc în 7 aprilie, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, iar în 11 aprilie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas, TNRS susține spectacolul lectură „Om fără om (oriunde mă duc, numai de mine dau)”, de Valentin Nicolau, în regia lui Bogdan Sărătean. Pr. Constantin Necula este invitat special al acestei întâlniri.

Secția Germană a TNRS prezintă în luna aprilie „Martiri” / „Märtyrer”, spectacol regizat de Radu-Alexandru Nica, programat pe scena naționalului sibian în 18 aprilie, de la ora 19:00. Pentru rolul Georg din acest spectacol, Iustinian Turcu este nominalizat în acest an la premiile UNITER, categoria „Debut”. Producția „Operele lui William Shakespeare pe scurt”/„Shakespeares Sämtliche Werke (Leicht Gekürzt)”, în regia lui Daniel Plier, revine pe scena TNRS în 24 aprilie, de la ora 19:00. Spectacolele Secției Germane sunt prezentate în limba germană, cu traducere în limba română.

Martiri teatru tnrs radu stancaNici studenții nu stau de-o parte în luna aprilie. Se vor prezenta mai multe spectacole, la care intrarea este liberă, pe bază de rezervare la Agenția Teatrală: „Viaductul”, în regia Ancăi Bradu, două reprezentații ale spectacolului „Iubirea la oameni”, de Dmitri Bogoslavski, în regia lui Bogdan Sărătean și, în încheierea lunii, spectacolul „Rezistență (Happening)”, de Ioana B. Jucan.

Accesul publicului la spectacolele TNRS se face exclusiv pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, precum și în rețeaua națională a magazinelor Germanos, Orange și Vodafone, Librăriile Humanitas și Cărturești sau online, pe www.eventim.ro. În limita locurilor disponibile, se pot achiziționa bilete și în seara spectacolului, cu 30 de minute înainte de începere. Programul de spectacole al Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a programului este disponibilă pe www.tnrs.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus