Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Compania de transport Pletl construiește autogară nouă în Zona Industrială Vest

Compania de transport Pletl construiește autogară nouă în Zona Industrială Vest

Compania de transport Pletl, care operează curse în special pe ruta România-Germania, a demarat construcția unei noi autogări în Zona Industrială Vest, lângă sediul companiei Continental.

Lucrările au început de aproximativ o săptămână și se derulează pe strada Barcelona, în vecinătatea fabricii Siemens și vizavi de Continental. Contactați de Turnul Sfatului reprezentanții companiei au confirmat demararea investiției, însă nu au dorit să ofere mai multe detalii în acest moment.

Conform unei hotărâri a Consiliului Local Sibiu din 2015, care reglementa posibilitatea de construire în zonă, investiția presupune pe lângă construirea unei autogări și ridicarea unei clădiri administrative, precum și a unei hale pentru revizii auto, pe un teren în suprafață totală de aproximativ 50.000 de metri pătrați.

santier

Pletl este una dintre cele mai vechi firme de transport cu activitate în țara noastră, fiind înființată de Manfred Platl în 1987, cu scopul de transporta colete între România și Germania. După 1990 s-a dezvoltat și transportul de persoane, compania achiziționând tot mai multe autocare.

”Începând cu anul 2008 firma Pletl cunoaşte o dezvoltare explozivă, materializata prin extinderea propriei linii de transport in peste 50 de locatii pe teritoriul Romaniei si in tot atatea pe teritoriul Germaniei, adaugarea de statii in Austria şi deschiderea unei noi linii in Elveţia”, se arată pe site-ul companiei. La începutul anului 2012 firma își diversifică activitatea, intrând pe piața transportatorilor de mărfuri prin achiziționarea a zece autobasculante marca Iveco. Momentan, linia Germania-România-Germania este deservită zilnic de minim patru autocare.

constructii

Firma dispune de peste 20 de agenţii proprii pe teritoriul Romaniei cât și pe teritoriul Germaniei, fiind totodată în colaborare cu peste 50 de agenţii, în scopul vânzarii biletelor de călătorie.

La distanță de aproximativ un kilometru, tot în Zona Industrială Vest, compania de transport în comun a Sibiului, Turisb, a finalizat anul trecut și dat în folosință noua bază pentru autobuze.

În aceeași zonă, dar pe strada Europa Unită, funcționează și ”Autogara Vest”, unde operează grupul Tui Travel Center prin compania Eurolines.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Ana

Acum 5 ani

Probabil pt parte se garaj si logistica este potrivita amplasarea, dar ca si autogara propriu-zisa nu cred ca va avea succesul asteptat. Lumea e destul de comoda, cei care aleg sa mearga cu autocarul si nu masina personala sau avion, sunt o categorie obisnuita de oameni (evident ca exista exceptii) carora le place simplitatea si accesibilitatea. Ori sa pui tu un om sa dea un sfert din banii de biletul spre strainatate pe taxiul pana la autogara.. Cam dificil, zic eu. Este o investitie mare, le doresc succes si o campanie si cu bilete ieftine pt a depasi faza de inceput, pt ca era una sa mergi la autogara Q7 sa iei autocarul si alta la noua locatie. Dar avand in vedere ca si Tusibul e in zona, Eurolines, o fi bine.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, patronu" de la Pletl ii om cu "viziune"...Probabil dansu' are conventie cu multinationalele din zona, sa le aduca "navetisti" din Vestu' Europei. Bravo lui, daca tot ii "boom economic" de asta are nevoie Sibiu, ca "noi " ne-am facut planurile pentru vara asta, mer'em la Aquapark...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus