Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Primăria a semnat contractele pentru modernizarea a 12 străzi de pământ. Alte 18, scoase la licitație

Primăria a semnat contractele pentru modernizarea a 12 străzi de pământ. Alte 18, scoase la licitație

Primăria Sibiu anunță că au fost semnate contractele de execuție a lucrărilor de modernizare a 12 străzi din cartierele Turnișor și Lazaret, străzi de pământ care urmează a fi modernizate. Alte 18 străzi din cartierele Tilișca, Turnișor și Gușterița au fost scoase la licitație în același scop.

Pe cele 12 străzi a căror modernizare a fost contractată săptămâna aceasta vor interveni muncitorii asocierii Terra Building SRL din Sibiu - Consal SRL din Brașov. Valoarea celor două contracte în care sunt cuprinse cele două străzi este de 11,1, respectiv 3,6 milioane de lei, termenul de execuție fiind de un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. A căror garanție solicitată prin contract este de cinci ani de la semnarea procesului verbal de recepție. Cele 12 străzi care vor intra în șantier în perioada următoare se alătură celorlalte 32 intrate în lucrări anul trecut, când Primăria Sibiu a lansat programul de modernizare a celor peste 100 de străzi de pământ din oraș. „Este un efort financiar și logistic mare, care va avea ca rezultat modernizarea a peste jumătate din străzile de pământ din Sibiu într-un termen foarte scurt“, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, potrivit unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Proiectul reabilitării străzilor de pământ din Sibiu este finanțat dintr-un credit de 67,5 milioane de lei accesat de la BERD în decembrie 2015. Proiecția la semnarea contractului prevedea ca din respectivul împrumut să fie trase în primul an (2016) aproximativ 33 de milioane de lei. Din cauza întârzierii cu care Primăria a lansat licitațiile pentru execuția lucrărilor, însă, anul trecut din contractul de credit semnat cu BERD au fost trase doar 1,07 milioane de lei.

Lista străzilor și lucrările programate Sursa: comunicat Primăria Sibiu

Lotul 1, Turnișor

„1. Strada Zăvoi (cu excepția porțiunii din zona noului cartier rezidențial, care urmează să fie modernizată pe un contract ulterior) - reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de spații verzi și piste pentru biciclete, crearea de locuri de parcare, reabilitare rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat. 2. Strada Stăvilarului - reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de piste pentru biciclete, crearea de locuri de parcare, reabilitare rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat. 3. Strada Aviației - reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de spații verzi, crearea de locuri de parcare, reabilitarea rețelei de apă, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat. 4. Strada Cooperatorilor – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de spații verzi, reabilitarea rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat. 5. Strada Scurtă – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de parcări laterale și zone verzi, realizarea rețelei de canalizare unitară, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat. 6. Strada Iazu Morii – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de parcări, reabilitarea rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat.

Lotul 2, Lazaret

1. Strada Dr. Corneliu Diaconovici – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de spații verzi, reabilitarea rețelei de apă, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat. 2. Strada Lebedei – reabilitarea drumului și a trotuarelor, crearea unor alveole pentru copaci, amenajarea rețelei de alimentare cu apă, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran, înlocuirea corpurilor de iluminat. 3. Strada Luceafărului – reabilitarea drumului și a trotuarelor, crearea de spații verzi, reabilitarea rețelei de alimentare cu apă potabilă, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat. 4. Strada Arcului – reabilitarea drumului și a trotuarelor, crearea de spații verzi și locuri de parcare, reabilitarea rețelei de alimentare cu apă, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat. 5. Strada Libertății – reabilitarea drumului și a trotuarelor, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate și înlocuirea corpurilor de iluminat. 6. Strada Nicolae Milescu Spătarul – reabilitarea drumului și a trotuarelor, a rețelei de canalizare unitară, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran, înlocuirea corpurilor de iluminat.

Alte 18 străzi scoase la licitație

Tot în cursul acestei săptămâni, Primăria a lansat procedurile de achiziție a lucrărilor de modernizare a altor 18 străzi de pământ. Din zona cartierului Tilișca sunt scoase la licitație patru străzi (Tălmăcel, Orlat, Luchian Ștefan și Presaca), din Turnișor – cinci (Ovăzului, Secerătoarelor, Grâului, Șerbota și Piața Cluj), iar din Gușterița și Turnișor străzile au fost împărțite în alte două loturi (Luncii, Frasinului, Pinului, Cedonia, Gorunului și Muncitorilor și, respectiv, Ana Ipătescu, Mălinului și Octavian Niță). „Lucrările prevăzute includ reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor, dar și modernizarea rețelelor de apă și canalizare, a iluminatului public și amenajarea canalizației pentru coborârea cablurilor în subteran, în funcție de necesarul fiecărei străzi“, informează reprezentanții administrației locale. Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate a fost stabilit pentru ziua de 23 mai.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Sibian

Acum 5 ani

Draga conducere a Primariei in frunte cu d-na Primar: Oare nu era normal ca si pe celelalte strazi care s-au modernizat ori sunt in curs de modernizare, sa nu procedati la fel cu " realizarea canalizatiei pentru coboratea cablurilor suspendate in subteran"? Cat de mare ar fi fost cheltuiala incat sa creati in trotuare, ( cum e in toata lumea civilizata ) nu in carosabil - cum e pe la noi, a unor canale ( tevi pvc ) ptr fibra optica, electrica, in asa fel incat, cand vrea Electrica sau cei cu internet si tv - ca, banuiesc nu-i puteti obliga - sa nu mai sparga astfaltul proaspat turnat ci sa foloseasca respectivele canale? Mai e mult pana atunci?
Raspunde

Vasile de Vasile

Acum 5 ani

Bă, tu ești prost sau te faci?
Raspunde

Vasile de Vasile

Acum 5 ani

Bă ăștia de la Primărie, iar băgați bani aiurea în ”reabilitarea” drumurilor de pământ? În loc să aruncați banii pe tâmpeniile alea numite scarificări (care transformă străzile în câmpuri de nori la prima ploaie) nu mai bine ”reabilitați” mai puține străzi, da' le asfaltați?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus