Joi,
09.07.2020
Cer Senin
Acum
12°C

PSD și ALDE vor comisie pentru verificarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2009

12 Aprilie 2017 21:44

PSD și ALDE vor comisie pentru verificarea rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2009

Liderii  PSD și ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă că vor cere Parlamentului înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru "a clarifica aspectele ce ţin de organizarea alegerilor din 2009, dar şi de rezultatul scrutinului prezidenţial".

Jurnalistul Dan Andronic a scris luni că Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt două dintre personajele care au ajutat la victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale din 2009. În urma acestor informații liderii PSD și ALDE cer o anchetă parlamentară. Ei susţin că o astfel de comisie parlamentară este necesară pentru că există suspiciuni privind fraudarea lor încă din zilele ce au urmat procesului electoral. "Dezvăluirile presei oferă o nouă perspectivă asupra deznodământului alegerilor prezidenţiale din 2009, introducând în discuţie încercarea de influenţare a procesului electoral", susțin liderii PSD şi ALDE. "Este necesară această anchetă în cadrul Parlamentului României, având în vedere că sunt puse în discuţie principii ale statului democratic şi ale statului de drept, dar şi încălcarea principiului separării puterilor în stat prin posibila intervenţie nelegitimă a unor instituţii în deturnarea procesului electoral. Totodată, se oferă cadrul necesar pentru a se clarifica dacă persoanele prezente la reuniunile la care face referire presa au acţionat în interes personal sau în numele instituţiilor pe care le reprezentau", se arată în comunicatul de presă semnat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Andronic susţine că în noaptea de după turul al doilea al prezidenţialelor Gabriel Oprea i-a spus să vină la locuinţa sa, pentru că are nevoie de el, iar acolo i-a găsit pe George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi. Dan Andronic a fost audiat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie, declarând că a fost citat într-un dosar mai vechi, fără a da alte informaţii despre cauza în care a fost chemat de procurori.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, tot marţi, că Dan Andronic, om de afaceri şi consultant politic, are calitatea de suspect, fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, pentru că în septembrie 2016, când a fost audiat în dosarul privind campania prezidenţială din 2009, a făcut declaraţii mincinoase despre banii încasaţi de firma sa pentru consultanţa politică acordată de el în campania electorale, acreditând ideea că persoanele inculpate în cauză nu au participat la săvârşirea faptelor de care sunt acuzate.

În urma alegerilor din 2009, Traian Băsescu (PDL) a devenit președinte după ce a primit în turul al doilea 5.275.808 de voturi. Reprezentantul PSD, Mircea Geoană a avut 5.205.760 de voturi, cu 70.048 de voturi mai puține decât Traian Băsescu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Solomon

Acum 3 ani

"Principii ale statului democratic si ale statului de drept"?Tocmai in Romania!Intr-un stat democratic si de drept indivizi precum Dragnea si Tariceanu sunt la puscarie nicidecum in "varful"statului!Vom putea vorbi de un stat democratic si un stat de drept doar dupa ce acesti nenorociti impreuna cu sleahta lor de nemernici vor fi judecati si condamnati!
Raspunde

emma-noelle

Acum 3 ani

Salu' mana! Nenea, cei patru apostoli au fost trei: Solomon si....e-manuela pe care voi ca niste deontologi ce sunteti...
Raspunde

///

Acum 3 ani

E-manuela a facut pui???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus