În județul Sibiu s-a produs în această săptămână cea mai mare creștere a cazurilor de rujeolă. Dacă săptămâna trecută erau 37, în această săptămână s-au înregistrat 170 de cazuri.
La nivel național s-au semnalat 703 cazuri de rujeolă în ultima săptămână. În total, de la debutul epidemiei și până astăzi s-au înregistrat 4.793 de cazuri şi 21 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, citat de News.ro. Creşterea numărului de cazuri este consecinţa nevaccinării, a explicat, pentru News.ro, Alexandru Rafila, consilier personal al ministrului Sănătăţii, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.
Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 14 aprilie este 4.793, în 38 de judeţe, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
Ca urmare a epidemiei s-au înregistrat 21 de decese (cinci în judeţul Arad, cinci în judeţul Timiş, cinci în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş-Severin, unul în judeţul Călăraşi, unul în judeţul Satu Mare şi unul în Bucureşti), toate victimele nefiind vaccinate.
Din totalul celor 4.793 de cazuri, 4.608 sunt la persoane total nevaccinate, iar, din cei 4.608, 3.802 sunt copii.
”Este pe terminate vaccinul”
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publice Sibiu spuneau la începutul lunii aprilie că mai sunt disponibile 39 de doze de vaccin ROR, însă nu este o situație îngrijorătoare. „Și la noi este pe terminate vaccinul pentru că s-au făcut foarte multe recuperări cu ocazia focarului familial și s-a încercat vaccinarea a cât mai multe persoane. Cu toate acestea, situația nu este îngrijorătoare, fiind suficiente. Sperăm să vină în curând noul stoc de vaccin”, spune Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.
În nenumărate rânduri, specialiștii Direcției de Sănătate Publică au insistat asupra importanței vaccinării împotriva pojarului, aceasta fiind singura modalitate de prevenire a bolii. Odată ce rujeola s-a declanșat, pot fi tratate numai simptomele acesteia. Două doze de vaccin rujeolic protejează copilul aproape 100% împotriva bolii și complicațiilor potențial severe ale acesteia sau care pot duce la deces. Prima doză de vaccin ROR se administrează atunci când copilul împlinește un an, iar a doua la vârsta de 5 ani, protejându-l nu doar de rujeolă, ci și de oreion și rubeolă.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Sănătate Publice Sibiu , Krisztina Gaal , Alexandru Rafila , Centrului Naţional , Reprezentanţii Direcţiei , Satu Mare , Sănătate Publică , Societății Române , Bolilor Transmisibile
Vizualizari: 9117
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Kukuruku
Acum 4 ore
Vlad christian
Acum 5 ore
Victor
Acum 5 ore
Steve
Acum 5 ore
Gabytza Gabor