Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Avalanșă în Retezat: doi copii morți

Avalanșă în Retezat: doi copii morți

O avalanșă care s-a produs astăzi, în Masivul Retezat, a surprins mai mulți turiști turiști. Potrivit primelor informații, doi copii ar fi decedat, îngropați de valul de zăpadă, potrivit Digi24. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara. Copiii au vârste de 13-14 ani. Avalanșa a surprins un grup de cinci turiști, care se aflau pe un traseu de vară, în zona Peleaga. Ceilalți trei turiști au avut și ei de suferit, dar încă nu se cunoaște starea lor.

Salvamontiştii spun că unul dintre copii care şi-au pierdut viaţa e Dor Geta Popescu, deţinătoarea mai multor recorduri mondiale.

Copiii erau însoţiţi de cinci adulţi - trei dintre ei au fost răniţi de zăpada prăvălită de pe munte. Rănile supravieţuitorilor nu sunt însă foarte grave, spun echipajele de salvare care au intervenit. Acestea au avut nevoie de patru ore ca să ajungă la locul unde erau oamenii.

Meteorologii anunţaseră încă de vineri că în masivul Retezat e risc maxim de avalanşă. A nins mult, iar vântul a bătut cu aproape 100 de kilometri pe oră.

Potrivit salvamontiştilor, cei doi adolescenţi care au murit pe munte au fost loviţi puternic de stânci în momentul declanşării avalanşei din Munţii Retezat. Cei doi erau însoţiţi pe munte de taţii lor, potrivit digisport.ro.

Alpinista de 14 ani Dor Geta Popescu stabilise chiar în decembrie anul trecut un nou record mondial, după ce urcase pe Vârful Giluwe, cel mai înalt vulcan din Pacific, la altitudinea de 4.367 de metri. Adolescenta avea deja în palmares numeroase recorduri mondiale de vârstă şi îşi dorea să fie prima alpinistă din lume care reuşeşte să încheie circuitele Seven Volcanos şi Seven Summits.

Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

mihai tanase

Acum 6 ani

Iarna pe traseu de vara...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus