Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Sibiul este al șaselea exportator al țării și pe locul 10 la importuri în 2016

Sibiul este al șaselea exportator al țării și pe locul 10 la importuri în 2016

Anul 2016 a fost unul foarte bun pentru economia județului Sibiu, Institutul Național de Statistică consemnând un excedent comercial de peste 620 de milioane de euro, ceea ce arată că sibienii produc și exportă mult mai mult decât importă.

Pe parcursul anului 2016 Sibiul a realizat exporturi în valoare totală de 2,7 miliarde de euro, depășind astfel județe cu un potențial economic mult mai mare, precum Ilfov – 2,4 miliarde de euro, sau Constanța, care a înregistrat doar 1,9 miliarde de euro. În topul exporturilor la nivel național pe prima poziție se află Capitala, cu 9,7 miliarde de euro, urmată de Timiș - 5,9 miliarde de euro și Argeș cu 5,8 miliarde de euro. Până la poziția a șasea, pe care se află Sibiul, se mai regăsesc județele Arad – 3,3 miliarde de euro și Brașov cu 2,9 miliarde de euro. În ceea ce privește importurile, Institutul Național de Statistică pune pe prima poziție tot Capitala, cu 20,5 miliarde de euro. Urmează Ilfov – 5,6 miliarde de euro, Timiș – 5,1 miliarde de euro, Argeș – 4,3 miliarde de euro, Prahova și Arad, fiecare cu câte 2,9 miliarde de euro, Brașov – 2,8 miliarde de euro, Constanța – 2,3 miliarde de euro, Cluj – 2,1 miliarde de euro și Sibiu, pe poziția a zecea, cu importuri de 2 miliarde de euro.

Calculele realizate de portalul analizeeconomice.ro arată că anul trecut 26 de județe au înregistrat un excedent comercial, adică au exportat mai mult decât au importat, și 15 județe au avut deficit comercial, de departe cele mai însemnate valori în acest caz fiind cele din București, cu 10,9 miliarde de euro. Sibiul a avut un excedent de 624 de miliarde de euro, plasându-se astfel pe locul trei în țară, după Argeș și Timiș.

”Dintre județele care au avut excedente comerciale cel mai mare avans al excedentului comercial față de anul anterior s-a înregistrat în județul Sibiu”, scrie sursa citată. Conform Direcției Regionale de Statistică Alba, cele mai mari exporturi realizate în Regiune Centru se referă la maşini, aparate şi echipamente electrice, care participă cu peste 30% la totalul exporturilor din regiune, urmează mijloace de transport, lemn şi articole din lemn, textile si articole din textile, metale comune, articole din metal și produse ale industriei chimice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

ra

Acum 5 ani

ha, ha,ha Sibiul a avut un excedent de 624 de miliarde de euro, plasându-se astfel pe locul trei în țară, după Argeș și Timiș"" eram mai tari decat orice tara din lume
Raspunde

Suntem bătaie de joc a "lor"

Acum 5 ani

Exportăm bio și importam pesticidele lor .
Raspunde

iulia

Acum 5 ani

Pricipalul e ca suntem mai tari decat toti oltenii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus