Miercuri,
08.07.2020
Partial Noros
Acum
15°C

Scrisoare deschisă a locuitorilor Cartierului Arhitecților: „ne-am săturat de vorbe goale”

24 Aprilie 2017 15:10

Scrisoare deschisă a locuitorilor Cartierului Arhitecților: „ne-am săturat de vorbe goale”

Un locuitor al zonei rezidențiale cu cea mai rapidă creștere în ultima perioadă – Cartierul arhitecților – a transmis redacției Turnul Sfatului o scrisoare deschisă adresată autorităților din Cisnădie și Sibiu, semnată, susțin autorii scrisorii, de 193 de locuitori ai respectivului cartier. Scrisoarea are rolul de a prezenta problemele și nemulțumirile semnatarilor.

Cele trei pagini ale scrisorii adresată Primăriei Cisnădiei, Consiliului local Cisnădie și Primăriei Sibiu înșiră o listă de disfuncționalități ale Cartierului Arhitecților, precum și răspunsurile pe care locuitorii zonei spun că le-au primit de la autorități. Semnatarii scrisorii fac referire la impozitele pe care le plătesc și de pe urma cărora așteaptă viabilizarea zonei. Scrisoarea deschisă care poartă titlul „Cartierul Arhitecților, un coșmar urbanistic la doi pași de Sibiu“ urmează a fi depusă în format tipărit și în atenția conducerii primăriilor din Sibiu și Cisnădie.

Din lista de probleme

„În expunerea de motive a unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, inițiat de edilul Cisnădiei, Huja Gheorghe, acesta disculpă instituția pe care o reprezintă, pentru lipsa de preocupare în zonă, arătând că «Primăria nu poate estima zonele care urmează să se dezvolte, acest lucru fiind făcut pe riscul investitorilor și deoarece aceste zone sunt extinse și există un dezechilibru între cererile de viabilizare și posibilitățile de extindere a infrastructurii realizate din bugetul local, dar în același timp Primăria nu dorește blocarea investițiilor private». Această abracadabrantă expunere de motive este însușită și de către arhitectul șef al orașului, în raportul său, care, în ciuda pregătirii de specialitate, se simte solidar și la fel de neputincios în a anticipa dezvoltarea zonei în cauză. Noi credem că autoritățile publice locale au avut o teribilă sincopă logică, cu sau fără rea-credință - nu suntem noi în măsură să apreciem - câtă vreme chiar Consiliul Local estimează zonele care urmează să se dezvolte, aprobând planurile generale și zonale de urbanism, iar Primăria eliberează autorizațiile de construcție“, se arată în prima parte a respective scrisori, redactată de mai mulți locuitori din zonă.

Locuitorii din Cartierul Arhitecților critică lipsa de implicare a administrației din Cisnădie în soluționarea problemelor legate de căile de comunicație cu Sibiul și Șelimbărul. „Ce face Primăria orașului Cisnădie pentru noi în tot acest timp? Ne vorbește de un viitor luminos în cadrul Zonei Metropolitane și ne spune că trebuie să așteptăm cuminți până finalizează Primăria Șelimbăr partea sa de drum iar abia apoi putem relua discuțiile despre fluidizarea traficului…“, se arată în scrisoarea deschisă.

Totodată, faptul că nu sunt prevăzute investiții în infrastructura educațională, medicală, socială și culturală sunt chestiuni pe care cei din Cartierul Arhitecților le critică. „Nu considerați că noi, majoritatea familii tinere, avem nevoie, pentru copiii noștri, de creșă, grădiniță și școală în Cartierul Arhitecților, unde locuim, și nu în Sibiu? În ce lume este acceptabil să permiți asemenea dezvoltări rezidențiale de mii de locuitori fără însă să prevezi și să și realizezi aceste servicii publice de bază?“, se mai arată în respectivul document. În fața motivării administrației din Cisnădie potrivit căreia nu există teren disponibil pentru astfel de servicii publice, locuitorii din Cartierul Arhitecților cer administrației să achiziționeze suprafețele necesare de la persoane private, dând exemplul Primăriei Șelimbăr.

Trotuare. Treceri de pietoni. Iluminat public

În chestiunea traficului din zonă, reprezentanții locuitorilor cer și intervenția Consiliului Județean Sibiu, care să cedeze administrarea DJ106C (drumul care leagă Cisnădia de Sibiu) către Primăria din Cisnădie, de la care se așteaptă investiții în trotuare și treceri de pietoni. „În lipsa asigurării iluminatului public nu considerați că puneți în pericol siguranța noastră? Pornind de la simpla deplasare seara pe străzile cartierului (că se întâmplă, spre exemplu, să rămâi fără pâine) și până la deplasarea pe jos până la prima stație de autobuz (pe carosabil, că nu v-a interesat nici deplasarea pietonilor – aflată tot în obligația autorităților publice locale) simțim constant că siguranța noastră nu este asigurată de cei în măsură să o facă“, subscriu semnatarii scrisorii.

Replica primarului

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, susține că rezolvarea problemelor de infrastructură din Cartierul Arhitecților pornește tot de la dezvoltatorii imobiliari din zonă, care nu au predat străzile către administrația locală. „Lucrurile sunt mult mai complicate decât par la prima vedere. Eu le-am trimis informări prin presa locală și prin alte mijloace. Ei doresc investiții publice precum iluminat, asfaltat sau apă și canalizare pe străzi private. Nu se poate așa ceva. Străzile nu au fost predate către administrația locală și nici nu le putem prelua deoarece prin autorizațiile de construire noi am obligat constructorii să amenajeze străzile, așa cum au făcut deja câțiva investitori în zonă. Oamenii nu cunosc aceste detalii“, declară Gheorghe Huja, pentru Turnul Sfatului.

cartierul arhitectilor 2 foto sorin haidau

Foto: Sorin Haidău

Redăm mai jos, integral, scrisoarea deschisă a locuitorilor din Cartierul Arhitecților

(sublinierile aparțin autorilor scrisorii)

Cartierul Arhitecților, un coșmar urbanistic la doi pași de Sibiu

Noi, locuitori ai Cartierului Arhitecților (inclusiv ai zonei aparținând administrativ-teritorial de Sibiu), vrem să vă facem cunoscută situația reală a zonei în care locuim, așa cum se vede ea prin ochii noștri, ai cetățenilor.

Cartierul Arhitecților sau „vestul sălbatic”, așa cum a fost numit în presa locală, beneficiază de o infrastructură de-a dreptul originală, pliată pe mentalitatea autohtonă, beneficiind de toate avantajele unui plan urbanistic zonal „bine structurat”, pus la punct de autoritățile publice locale competente.

Zona s-a dezvoltat intens în ultima perioadă, cu girul Consiliului Local Cisnădie și al Primăriei Cisnădie, aprobările PUZ-urilor făcându-se pe bandă rulantă. Astfel, au fost încurajate investițiile private imobiliare, de pe urma cărora Primăria Cisnădie colectează sume considerabile din impozitele stabilite în sarcina noilor proprietari. Nu a fost un scenariu greu de prevăzut pentru autoritățile implicate, calculele au fost simple – cu cât mai mulți proprietari, cu atât mai mare bugetul provenit din aceste taxe și impozite.

Ce nu a fost însă deloc anticipat și în vreun fel luat în considerare a fost gradul nostru de mulțumire, satisfacția noastră, a plătitorilor de taxe și impozite din acest cartier, în raport cu ceea ce primim în schimbul banilor plătiți la bugetul local: NIMIC.

În expunerea de motive a unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, inițiat de edilul Cisnădiei, Huja Gheorghe, acesta disculpă instituția pe care o reprezintă, pentru lipsa de preocupare în zonă, arătând că „Primăria nu poate estima zonele care urmează să se dezvolte, acest lucru fiind făcut pe riscul investitorilor și deoarece aceste zone sunt extinse și există un dezechilibru între cererile de viabilizare și posibilitățile de extindere a infrastructurii realizate din bugetul local, dar în același timp Primăria nu dorește blocarea investițiilor private.” Această abracadabrantă expunere de motive este însușită și de către arhitectul șef al orașului, în raportul său, care, în ciuda pregătirii de specialitate, se simte solidar și la fel de neputincios în a anticipa dezvoltarea zonei în cauză. Proiectul de Hotărâre a fost aprobat de Consiliul Local Cisnădie în decembrie 2016, în Hotărârea de Consiliu Local nr. 232.

Noi credem că autoritățile publice locale au avut o teribilă sincopă logică, cu sau fără rea-credință - nu suntem noi în măsură să apreciem - câtă vreme chiar Consiliul Local estimează zonele care urmează să se dezvolte, aprobând planurile generale și zonale de urbanism, iar Primăria eliberează autorizațiile de construcție.

În ce privește „posibilitățile de extindere a infrastructurii realizate din bugetul local”, noi, locuitorii Cartierului Arhitecților, observăm că bugetul local, din punct de vedere al investițiilor, are un blocaj în ce privește zona noastră, dar un robinet generos deschis în ce privește alte zone ale oraşului Cisnădie, care beneficiază de investiții pe mai multe paliere, un accent deosebit punându-se pe investițiile în obiective extinse de agrement (Centru SPA, aerobic, piscină) – lucrări la care noi, cei 6-7000 de locuitori din Cartierul Arhitecților nici nu îndrăznim să visăm. Noi nu avem nevoie de Centrul SPA, cu a cărui realizare, prin contractarea unui împrumut rambursabil pe 7 ani (și din impozitele noastre, nu?), Primăria Cisnădie se mândrește. Noi avem deja nămolul la poartă. Aceste investiții se realizează și cu banii nostri, pentru că din Cartierul Arhitecților banii din taxe doar pleacă, nu se mai și întorc.

În total contrast, Primăria comunei Șelimbăr demarează investiții în creșe, grădinițe și parcuri în zonele noi din Selimbăr (pentru care achiziționează terenurile necesare). Aflăm, de asemenea, că există în plan realizarea a 3-4 legături rutiere între Șelimbăr și Sibiu, precum și că Primăria Șelimbăr a început etapele preliminare pentru legătura rutieră Dedeman - Calea Cisnădiei, deși interesul mai mare pentru această străpungere ar trebui să aparțină Cisnădiei, având în vedere că îi va deservi în principal pe cetățenii proprii. Ce face Primăria orașului Cisnădie pentru noi în tot acest timp? Ne vorbește de un viitor luminos în cadrul Zonei Metropolitane și ne spune că trebuie să așteptăm cuminți până finalizează Primăria Șelimbăr partea sa de drum iar abia apoi putem relua discuțiile despre fluidizarea traficului…

Suntem de-a dreptul indignați de lipsa de interes și implicare a autorităților publice locale din Cisnădie față de problemele prezente! Ne-am săturat de vorbe goale!

Noi avem nevoie în cartierul nostru de niște lucruri elementare pentru secolul în care trăim, cum ar fi o infrastructură rutieră, educațională, medicală, socială, culturală etc. Nu de dronă (prinsă în bugetul anului 2017), domnule primar! Chiar așa, pentru ce aveți nevoie de dronă?

Noi avem nevoie de transport public în comun care să lege zona noastră cu Municipiul Sibiu. Transportul public în zona noastră în prezent nu există pentru că Primăria Cisnădie nu s-a obosit să solicite Consiliului Județean nici măcar implementarea unui traseu de transport public județean, cu atât mai puțin să încerce o colaborare cu Primăria Sibiu pentru introducerea unui traseu local sau extinderea unuia deja existent. Conform Consiliului Județean, din punct de vedere tehnic, doar Tursib – optim inclusiv pentru noi - ar putea realiza aceste trasee de transport public.

Avem nevoie de drumuri alternative care să facă legătura cu Municipiul Sibiu, unde majoritatea dintre noi au locurile de muncă (ca să avem de unde să plătim și impozitele, domnilor primari și domnilor consilieri locali). Știți că oamenii stau la coadă în trafic zeci de minute pentru a intra în Municipiul Sibiu? Pe un traseu de aproximativ 2 km?

Considerăm că Primăria Sibiu trebuie să se implice în rezolvarea problemelor zonei (cu toate pârghiile aflate la dispoziție) inclusiv pentru că lipsa totală de preocupare a Primăriei Cisnădie afectează nu doar pe cei aflați pe Cisnădie ci și pe cei care aparțin administrativ-teritorial de Sibiu (care trebuie să traverseze practic tot Cartierul Arhitecților pentru a ajunge în Cireșica).

Revenind însă la Primăria și Consiliul Local Cisnădie, nu considerați că noi, majoritatea familii tinere, avem nevoie, pentru copiii noștri, de creșă, grădiniță și școală în Cartierul Arhitecților, unde locuim, și nu în Sibiu? În ce lume este acceptabil să permiți asemenea dezvoltări rezidențiale de mii de locuitori fără însă să prevezi și să și realizezi aceste servicii publice de bază? La solicitarea noastră de a demara lucrările pentru astfel de servicii publice, Primăria Cisnădie ne spune că „deocamdată (...) nu deține nici un teren în zona respectivă”. Onorată Primărie, demersurile de achiziție a unui teren (sau de expropriere) fac parte tot din acest proiect (Primăria Șelimbăr e un bun exemplu!), așa că vom relua întrebarea: când aveți de gând să demarați lucrările? Când aveți de gând să vă interesați cu adevărat de locuitorii orașului pe care îl conduceți? Este evident că traficul infernal se datorează și acestei situații.

Și dacă tot discutăm de drumul județean, nu ați dori să procedați conform legii, onorabil Consiliu Local Cisnădie, și să îl cereți în administrarea locală de la Consiliul Județean? Pare, dincolo de legalitate, și o chestiune de logică, atâta timp cât PUZ-urile aprobate prin hotărârile de Consiliu Local îl denumesc strada Sibiului și nicidecum DJ106C așa cum este în realitate. Iar pe o stradă dintr-o localitate, oamenii ar trebui să beneficieze de iluminat public. Și trotuare. Și treceri de pietoni. Nu credeți că ar trebui să spuneți stop accidentelor cu morți și răniți tot mai dese de pe acest drum prin asumarea responsabilității: preluarea și modernizarea drumului (DJ 106C)? Pentru că numai în ultimele 6 luni au fost 6 astfel de evenimente nefericite pe acest segment de drum!

Dacă tot am amintit de sistemul de iluminat public, stimate autorități, vă aducem la cunoștință că dacă se numește „public”, e în datoria autorităților PUBLICE să îl asigure. Adică să îl înfiinţeze, să îl dezvolte, să îl modernizeze și să îl administreze conform legii.

În lipsa asigurării iluminatului public nu considerați că puneți în pericol siguranța noastră? Pornind de la simpla deplasare seara pe străzile cartierului (că se întâmplă, spre exemplu, să rămâi fără pâine) și până la deplasarea pe jos până la prima stație de autobuz (pe carosabil, că nu v-a interesat nici deplasarea pietonilor – aflată tot în obligația autorităților publice locale) simțim constant că siguranța noastră nu este asigurată de cei în măsură să o facă. Siguranță care de asemenea ne este pusă în pericol și de către câinii fără stăpân din zonă, ori aflați pe lângă turmele de oi din imediata apropiere a cartierului sau care îl traversează, precum și de traficul, deja amintit, de pe strada Sibiului. Pardon, de pe DJ106C. După cum vă convine mai bine.

Până aici v-am povestit de o parte din ceea ce nu avem – neesențiale lucruri, nu? De aici înainte, vom povesti despre ceea ce avem în Cartierul Arhitecților, de unde, prin grija Consiliului Local și a Primăriei Cisnădie, vom fi tot mai mulți și mai mulți cetățeni plătitori de impozite, pentru că se aprobă în continuare PUZ-uri, deși „Primăria nu poate estima zonele care urmează să se dezvolte” (sic!).

Așadar, în Cartierul Arhitecților, „beneficiem” de impozite pe proprietate mai mari decât în Sibiu, de noroi de cea mai bună calitate, de trafic pietonal și de bicicliști direct pe carosabil (pe timp de noapte pericolul fiind la nivel maxim „datorită” lipsei iluminatului stradal), de accidente (cu morți și răniți) care devin, din păcate, o rutină a cotidianului pe DJ 106 C, de lipsa oricăror servicii publice de bază (grădiniță, creșă, școală, dispensar medical) , de câini nesupravegheați , de pierderea a multe ore din viață săptămânal în traficul infernal de pe Calea Cisnădiei/DJ106C. Dependent de cele deja menționate s-a observat o creștere simțitoare a numărului utilizatorilor de cizme de cauciuc și lanterne, pe de o parte și un profit în creștere al service-urilor auto, pe de altă parte.

Domnule primar, dacă tot intenționați să îndatorați orașul pentru a construi un SPA, n-ar fi util să folosiți și noroiul din Cartierul Arhitecților? Poate fi o nouă sursă deopotrivă de mândrie, dar și de venituri pentru bugetul local - nămol produs în Cisnădie!

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

105 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

asa

Acum 3 ani

cand ti-ai luat cotet acolo nu ai vazut un pic cum arata zona ? ai vazut numai plansele verzi randate pe computer ? sau numai pretul sarea in ochi?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unu

Acum 3 ani

Esti o mizerie si mi-e scarba sa-ti raspund. Ti-as fi zis cateva despre familie si sfinti dar am mai multa minte.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Arhitectul

Acum 3 ani

In cotet cu siguranta stai tu, pentru ca acolo iti e locul. Daca nu ai nicio implicare cu aceasta zona, de ce comentezi la articol?! Vezi-ti de cotetul tau, potaie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ToTo

Acum 3 ani

Corect punctat, din pacate pt ei de fiecare data cand ploua isi aduc aminte ca au cumparat in cartierul arhitectilor dar au ajuns in cartierul plantatorilor de orez. Sper sa se rezolve cândva...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Atentie: Sunteți victime ale dezvoltatorilor și agenților imobiliari

Acum 3 ani

Bai arhitectilor am să fiu direct si deschis cu voi : ați fost fraieriti . Nu primarul este vinovat pt situația voastră , voi sunteți răspunzători pt modul în care trăiți acolo; Când v-ati cumpărat o mașină v-ati interesat de: km, anul fabricației, lovită: da sau nu, stare tehnica, rugina, cai putere , aspect interior/exterior, etc ... Asa trebuia să faceti și când v-ati cumparat imobilul: amplasament, ce vecini urmează să aveti (persoane și imobile), să verifici zona prin vizite în diferite momente din zi și în zile diferite, infrastructura, posibilități de dezvoltare , puncte forte / slabe , etc , etc ... ați căzut în plasa propriei lacomii. Probabil ați vizionat spre cumparare imobile și în Sibiu, DAR ... ați făcut pe interesantii cu acei vanzatori facandu-le comparații cu super zona Calea Cisnadiei; ei , acum felicitări pentru achiziția făcută. ... Și încă ceva : din cauza voastră au crescut prețurile si în Sibiu .
Raspunde

Debandada

Acum 3 ani

S-a tot vorbit si rasvorbit, vad multe commenturi scrie de oameni cu o inteligenta sub medie, lucru care ma face sa cred ca lumea inteligenta cam fuge de Sibiu. Asa sa intelegea tot prostul, EU ca proprietar de teren acolo, NU pot sa imi fac casa DECAT daca ma lasa PRIMARIA. Voi stiti ca, inclusiv ROMTELECOM trebuie sa isi dea acceptul ca eu sa pot construi ceva ? Nu am voie sa fac orice constructie, pe terenul MEU, trebuie sa fie atat de inalta.....atat de mare. Deci, mai sunt eu stapan pe terenul meu privat ? La ce mama zmeului mai platesc impozt pe cladire, daca am doar limite si restrictii pe terenul MEU? Pai platesc, sa imi faca mafiotu de Huja drum, iluminat .....daca nu vrea sa le faca.....de ce mai imi da autorizatie de constructie ? Fantastica primarita Fodor, a facut exact la fel pe partea sibiana a Cartierului Arhitectilor.... si despre asta e articolul, despre doi primari incompetenti care nu sunt in stare sa isi indeplineasca responsabilitatile fata de cetatenii!
Raspunde

Cc

Acum 3 ani

Despre ce vorbește primarul Huja?! Acesta nu preia drumurile private DOAR dacă sunt gata pavate și cu iluminat stradal! Mai pe scurt, plătiți voi rezidenții cartierului, faceți drumul pe banii voștri, iluminatul lafel și ulterior preia și primăria strada. O absurditate!! Despre ce vorbim?? Mai mult de atâta, autorizatile au fost date constructorilor FĂRĂ sa li se impună realizarea unor drumuri pavate sau iluminat stradal!! Nu ne mai tot mințiți nea "primar". Domnul "așa", va informez ca la momentul achiziției imobilului, drumul era circulabil, nu plin de cratere ca acuma. De ce?? Nu vedeai la fiecare 1 ora câte o cifa. Haideți sa fim puțin mai solitari! De unde atâta răutate?!
Raspunde

ssda

Acum 3 ani

vezi de cotetul tau. lasa capra vecinului
Raspunde

asa

Acum 3 ani

care e problema? sau ti se pare cartierul ca arate pk dpdv urbanistic?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

alex

Acum 3 ani

Va face el Huja banda speciala pentru capre :) asta e oameni buni lua-r-ati teapa de la smecheri imobiliari si e numa vina voastra asa ca mai bine scrieti inteligentei voastre demult plecata de acasa sa se intoarca nu ca acum ar mai ajuta.
Raspunde

Un semnatar al petitiei

Acum 3 ani

Când mi-am luat teren in zona in 2013 nu erau aprobate Puz-uri in apropiere de Sibiu. Iar in ce privește cotețele faceti o plimbare prin zona sa vedeti ce case frumoase sunt. Nemulțumirea noastră este legata de faptul ca primarul nostru Huja nu investește bani in zona care ii aduce surse de venit la bugetul local. De curiozitate uitati-va cum a crescut bugetul local Cisnadie in ultimii ani datorita banilor nostrii. Marea problema e legata de transportul public si de alternativa la drumul județean.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anca

Acum 3 ani

Nu inteleg de ce se adreseaza Primariei din Sibiu, cand ei platesc taxe si impozite la Cisnadie. Sa-si rezolve problemele cu Primaria din Cisnadie. Sau mai e o varianta; sa vanda si sa-si cumpere in oras, unde este asfalt!
Raspunde

hai-hui

Acum 3 ani

Pentru ca on zona Cartierul Arhitectilor este si o zona care tine administrativ pe Sibiu. Pentru ca cei mai multi au buletin de Sibiu si pentru ca muncind in Sibiu taxele pe salarii (de departe cele mai mari) se duc la bugetul Municipiului Sibiu. Si pentru ca Sibiul este - de fapt - primul care beneficiaza de extinderea zonei rezidentiale, permitand companiilor din Sibiu sa angajeze oameni de aici. Fara ca Primaria Sibiu sa dea vreo autorizatie de construire.
Raspunde

Debandada

Acum 3 ani

@Anca : Esti prea prosta sa ti se poata vorbi.....
Raspunde

mosu

Acum 3 ani

Cu Cisnadioara s-a intamplat la fel- diferenta e ca acolo nu s-a pornit de la zero. Primaria Cisnadie isi bate joc de tot ce e in jurul orasului vechi. Nu stiu cat mai pot cetatenii platitori de taxe sa mai admita aceasta cacealma a primariei.
Raspunde

"asa" nu

Acum 3 ani

Capra vecinului, sta unde vrea, cheltuie cat poate! Plateste taxe, trebuie respectata! Sau tu esti pe principiu ca daca ramai tu si cu bunica ta in Sibiu... orasul ramne la fel de bine dezvoltat? Multumita celor ce stau la periferie exista zeci de fabrici si investitori... dar sa gandesti incotetit e usor.
Raspunde

Un semnatar al petitiei

Acum 3 ani

In autorizația de construcție nu am avut trecută obligația de care vorbește primarul. S-a trezit anul trecut prin decembrie sa dea o HCL prin care sa se acopere din punctul acesta de vedere.
Raspunde

Cisnadian

Acum 3 ani

Trebuie protestat intr-un fel. E imposibil sa platesti 500-1000 de lei impozit la primarie iar aceasta sa nu iti astigure drum asfaltat, iluminat public...sa nu mai zic ca sunt multi care au trebuit sa isi traga singuri utilitatile pentru ca primaria nu are bani pentru asemenea prostii. Au milioanele de lei de dat pentru handbal in schimb, astfalteaza prin padure catre cabana unde fac ei petreceri, etc
Raspunde

Alex

Acum 3 ani

Primaria Cisnadie si primaria Sibiu isi bat p@#a de intreaga zona ca sa vorbim pe sleau. Asociati-va toti si aratati-le ca nu sunteti oi.
Raspunde

Calin

Acum 3 ani

In 22.02.2016 spunea acelasi primar: „Foarte mulţi doresc ca Primăria Cisnădie să in­tro­ducă în acel cartier iluminat public stradal, să asfalteze aleile şi străzile. Trebuie ca oamenii să ştie că atâta timp cât aceste străzi nu sunt predate Primăriei Cisnădie, noi nu putem face nicio investiţie. Multe dintre căile de acces de acolo sunt pe domeniul privat, astfel că noi nu avem nicio bază legală pentru a efectua lucrări acolo”, a declarat primarul oraşului Cisnădie, Gheorghe Huja. SI REPLICA LOCUITORILOR: Cand am vb cu cei de acolo sa cedam strada, proprietate privata, pt a nu mai fi discutii ca nu pot interveni pt iluminat sau infrastructura primaria Cisnadie a refuzat, cica ca donam strazile gata asfaltate/ pavate. O solutie ar fi sa nu mai platim taxele si sa ne administram sg, nu credeti primaris Cisnadie? Cine minte si cine are dreptate?? Cred ca nu mai stie nici el domn primar- pe unde sa scoata camasa :))
Raspunde

Cristi

Acum 3 ani

Caline, hai la protest in fata primariei !
Raspunde

Calin

Acum 3 ani

Dle Primar, DACA ATI OBLIGAT CONSTRUCTORII SA LE ASFALTEZE- va citez- SI SA INTRODUCA UTILITATI- asa cum sustineti , CATE AMENZI A DAT PRIMARIA SI POLITIA LOCALA acelor investitori ca nu si-au respectat obligatiile/??????? DACA nici una, sunteti mana in mana in minciuni.
Raspunde

m

Acum 3 ani

Faceti-va buletin de cisnadie. Cu atatia alegatori noi s-ar putea sa se sensibilizeze.
Raspunde

hai-hui

Acum 3 ani

Vor fi circa 11-12000 de locuitori in 2020, si da, asta trebuie sa faca lumea...
Raspunde

Calin

Acum 3 ani

""prin autorizațiile de construire noi am obligat constructorii să amenajeze străzile, așa cum au făcut deja câțiva investitori în zonă"" CINE A URMARIT RESPECTAREA AUTORIZATIILOR? CINE A SEMNAT DE PREDARE- PRIMIRE? CINE, CINE ore cine;)))??
Raspunde

A

Acum 3 ani

Astia vor zona metropolitana si ei nu se pot intelege cu 2 primarii aflate la o aruncatura de bat de Sibiu. Un nou exemplu de cat e in stare administratia asta foarte profesionista.
Raspunde

Lucia

Acum 3 ani

Singura solutie este greva fiscala a tuturor contribuabililor din zona .
Raspunde

Baba

Acum 3 ani

Am vesti triste pentru potentialii grevisti: se pune de o modificare a CPF(daca sunteti grevisti stiti ce semnifica abrevierea) prin care ANAF executa creantele( nu jignesc pe nimeni explicind termenul) direct din conturi.Fanilor Dormeo le recomand sa se abtina: multa spuma,putin spatiu(Biblia decupata ar putea fi o solutie de avarie ).
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Codrin

Acum 3 ani

CAM MULTE PRETENTI DOMNILOR PTR NISTE PERSOANE CARE NU AU NICI MACAR BULETIN DE CISNADIE. ADICA LOCUITI ACOLO ILEGAL. CAND ATI CUMPARAT ACOLO LA PRET DE NIMIC TREBUIA SA VA GANDITI LA TOT. DE CE NU ATI INTREBAT CONSTRUCTORUL DACA PUNE BECURI SAU FAC TROTUARE? CUM ADICA SA VA PUNA BECURI SI SA VA FACA TROTUARE PRIMARIA? SUNTETI NORMALI? STITI CA SUNTEM FAMILII CARE STAM IN ORAS , PLATIM O CARUTA IMPOZIT SI NICI MACAR NU AVEM TROTUAR SAU UN BEC LA POARTA? MI SE PARE CA NESIMTIREA E F MARE LA DVS. DACA ATI CUMPARAT PROIECTE PE HARTIE SI DESENE PE IARBA CU APARTAMENTUL DVS, ACUM NU AVETI DE CAT SA SUPORTATI CONSECINTELE. TREBUIA SA VA INTERESEZE CAND ATI CUMPARAT SI SA OBLIGATI CONSTRUCTORUL SA VA FACA TROTUARE, NU SA IESITI DIN BLOC IN NOROI SI FARA LUMINA PE STRADA. CONSTRUCTORII V-AU BAGAT PE GAT CELE MAI IEFTINE LOCUINTE SI ACUM VA TRIMIT LA PLIMBARE LA PRIMARII. STITI CA IN SELIMBAR INCA SUNT O GROAZA DE STRAZI DE PAMANT? IN SIBIU LA FEL. ASA CA.... VA ROG SA VA MAI REVIZUITI PUTIN IDEIILE. ACUM CATIVA ANI DACA SCOTEAU LA VANZARE SI O RULOTA IN BLOC , O CUMPARATI. NU VATI GANDIT LA NIMIC, DOAR PRETUL A CONTAT. ACUM TACETI SI ASTEPTATI 2030 SA MAI AVETI INCA O IESIRE , PANA ATUNCI NERVI INTINSI SI POATE VA GANDITI SA VA REZOLVATI SI SITUATIA DOMICILIILOR.
Raspunde

Calin

Acum 3 ani

1. gramatica iti lipseste 2. sa faci nesimtiti SINGURII oameni care se revolta din Cisnadie, mi se pare nesimtire si indolenta, dar e deja prea mult pentru tine sa pricepi ca administratia e mana in mana cu dezvoltatorii, altfel BLOCAU investitiile in zona dupa primele reclamatii; pina la remedierea situatiei; era putina presiune pe ei..dar daca nu se vrea..nu se vrea..csf? ncsf:) iti traduc.. 3. esti rupt de realitate si orice explicatie iti toceste mintea si nu vrea sa intri in coma:) 4. o seara frumoasa, cu drumuri asfaltate si becuri unde vrei tu.
Raspunde

Calin

Acum 3 ani

Mai am ceva sa-ti spun:putem citi si daca scri fara caps, rupe ochii si e de bun simt sa nu TIPI la cei ce te citesc. Si doi, da, daca terenul este intravilan e lege ca primaria sa asigure utilitati,DE ASTA ESTE IMPOZITAT ca si intravilan si locuinta NU ADAPOST AGRICOL, asa cum esti tu obisnuit.:) Somn usor
Raspunde

Unu

Acum 3 ani

De ce esti atat de prost? De ce vorbesti fara sa sti? Cum sa nu avem buletine de Cisnadie? Noi unde traim, pe apa? Apoi nu compara cladirile din Cartierul Arhitectilor cu ce e in Sibiu. E incomparabil ca si calitate. V-ati obisnuit toti sa traiti ca sarmalele in 30mp si sa impartiti trotuarele cu masinile. Gunoi si mizerie peste tot. Blocuri noi nu s-au mai construit in Sibiu de pe vremea lui Ceausescu. Si care s-au construit sunt la mama dracului la periferie. Am fost nevoiti sa ne mutam in Cisnadie si Selimbar tocmai pentru a scapa de cocina din Sibiu. Majoritatea din Arhitectilor e din Sibiu. Cretin de om.
Raspunde

Debandada

Acum 3 ani

@Cordin : Singura ilegalitate a facuto mata ca te-a adus pe lume. Mai leguma, daca am doua case, pot sa imi scriu doua adrese pe buletin ? Hai mars incultule....
Raspunde

Elena Alexandra

Acum 3 ani

Imaginea aia parca e rupta dintr-un sat izolat.
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

Felicitari celor din Cisnadie pentru scrisoare, dar sa nu se astepte la minuni. Nu vor fi. CJS il putea trage de maneca pe Huja, doar Campean e din acelasi partid cu primarul, sau se puteau debarasa de el prin excludere ptr tampenile pe care le a facut acolo....si dadeau un exemplu. Dar voturile....sau neputinta? Ori prostia?
Raspunde

alex

Acum 3 ani

In urma citirii acestei scrisori dl Huja tocmai a comandat 100 de betoniere dar s-au gatat banii de beton asa ca se va livra o marzga bituminoasa fara bitum asa ca sa fie bio. Referitor la plata impozitelor si alegeri va asteapta cu drag si va pupa anticipat.
Raspunde

Gigi din Cisnadie

Acum 3 ani

Daca Huja nu poate estima zonele de dezvoltare, dupa cum spune, atunci sa faca ce stia de cand era mic: sa se apuce de pacanele si poker. Sa lase administratia la altii....Pentru el, dupa cum zice, lucrurile sunt mai complicate decat par la prima vedere. Doar trimite informari catre cetateni prin presa scrisa si prin alte mijloace....? Oare care or fi alea? Preocupat primar ne-am ales....
Raspunde

Eu

Acum 3 ani

Dl. Huja este cel mai mare mincinos pe care l-am intalnit. Am locuit in Cisnadioara timp de 3 ani (casa este parasita si acum locuiesc in ap. in Sibiu) si in fiecare an ne promitea ca anul viitor incep lucrarile de apa canal. Dragilor au trecut 10 ani si nici macar un trotuar nu facut si impozitele sunt de zona rezidentiala , sa va faceti o idee: 500 mp=450 ron impozit. 500 mp +casa > 800 ron. Huja in campania electorala: Priooritar pt mine este apa si canalul in Cisnadioara, iar acum se face ca a uitat!!!! Wc-urile curg pe mijlocul drumului si se varsa in paraul din localitate, este strigator la cer!!!
Raspunde

O idee

Acum 3 ani

Daca as locui acolo mi-as parca masina pe calea cisnadiei . Daca tot asa masinile si drumul principal nu pot fi folosite , atunci , macar sa fie totul blocat si stim o treaba, nu o sa mai poata ajunge nici huja la sibiu, etc. Poate atunci oamenii au sa fie bagati in seama .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jimmy

Acum 3 ani

Ati venit din fundul olteniei la sibiu, de la palane si noroaie. Acum vreti trotuar, becuri, gazon, drum cu 4 benzi, aeroport sa ajungeti la serviciu. Mergeti de unde ati venit daca nu va convine. Aia in bucuresti fac 3 ore pana la lucru din capatul celalalt al capitalei si voua va trebuie drum expres sa intrati in oras. Mergeti inapoi
Raspunde

Debandada

Acum 3 ani

Jimmy...ce are fii sa te intorci tu inampoi in grota din care tocmai ai evoluat ....
Raspunde

hai-hui

Acum 3 ani

Jimmy, pentru tine: sunt sibian, m-am nascut aici, parintii sunt sibieni (de generatii). Toate impozitele le platesc la Sibiu pentru ca sunt pe zona de Sibiu. Dar Primaria Cisnadie si-a batut joc de zona dupa ce a dat drumul la constructiile de blocuri. E doar o noua forma de bataie de joc a autoritatilor fata de noi, indiferent de unde venim si unde locuim...
Raspunde

Suntem bătaie de joc a "lor"

Acum 3 ani

Am ajuns bataia de joc a guvernanților ,primăriilor ,coorporatiilor ,"sefii" ansamblurilor rezidențiale și a unui sistem corupt după Lovitura de Stat 1989 ...Consecințele se vad în toată țara .
Raspunde

Vasile de Vasile

Acum 3 ani

Io am așa o întrebare curat existențială: deci care v-a să zică cartieru' ăsta minune are vreo 6-7000 de "locuitori" (de unde pana corbului atâția habar n-am, da' e irelevant acum). Câte case/familii face asta? 1000? 1500? 2000? Hai să zicem o mie (avantaj ei). Din o mie de familii, cu (minim) doi adulți în fiecare familie, asta tot face 2000 de posibili semnatari. Și s-au strâns 193 de semnături? Vede careva oareșce problemă cu asta?
Raspunde

hai-hui

Acum 3 ani

E simplu. Sunt 1400 de apartamente, inmulteste cu 3 = 4200. Adauga zonele de case, adauga zona pe Sibiu si vezi ca ies minim 6000 locuitori. Si asta e doar inceputul, pentru ca acum sunt in constructie inca 1000 de apartamente...
Raspunde

Baba

Acum 3 ani

Restu' au semnatura digitala.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

sibian100%

Acum 3 ani

Mai bine i se spune Cartierul Ingramaditilor ,atat la propriu cat si la figurat.Tot terenul de acolo esre privat,inclusiv aleile dintre blocuri,dovada stau si barierele de intrare in unele zone asa ca eu nu vreau sa platesc pentru amenajarea curtilor unora.Sa-si faca ce vor ei in curte.Iar in ceea ce priveste accesul ,nimeni nu-i impiedica sa inchirieze un numar de autocare care sa-i scoata din ingramadeala dimineata,la amiaza si seara.Dar ati vazut oltean sa renunte la troaca lui de masina ,cu ce se mai da mare in cartier si acasa in VL.?
Raspunde

Debandada

Acum 3 ani

Dar pt cei din cart Tineretului din Sibiu....ai plati ?
Raspunde

azr 1918

Acum 3 ani

Sibiul extins până la Seviş ! Un început de soluţionare .
Raspunde

din Arhitectilor

Acum 3 ani

Asta daca nu il salta DNA-ul pe Huja. Din ce se aude prin cartier pentru mai toate PUZ-urile isi trage partea lui. De ce credeti ca a acceptat sa puna in carca locuitorilor probleme care ar trebui sa tina nde dezvoltatori ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

iulia

Acum 3 ani

Domnilor ziaristi, dar o stire care sa ne capteze atentia noua, sibienilor get-beget, s-ar putea? Acum pe bune, ne-am cam saturat de problemele veneticilor, pripasiti pe aici de pe te miri unde...
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

Pentru ca sunt pe zona de Sibiu si nesimtitul de primar de Cisnadie ma afecteaza si pe mine!
Raspunde

Cristi

Acum 3 ani

Judecand dupa numarul comentariilor, subiectul chiar intereseaza. Si spre marea ta surprindere, majoritatea sunt sibieni, care au evoluat de la cutiile de chibrituri din oras la case sau apartamente mai mari.
Raspunde

ailul

Acum 3 ani

Iulia, esti retardata rau daca ai impresia ca in acel cartier nu locuiesc si sibieni. Majoritatea celor de acolo muncesc in Sibiu si prin munca lor o parte din impozite se duc la primaria Sibiu ;) Dar cand n-ai ce face, te certi cu vecinul, ca asta stiu romanii. Nu stiu sa se ajute intre ei pentru ca toti sa traiasca mai bine.
Raspunde

iulia

Acum 3 ani

@ailul: cum naiba pot trai sibieni, daca au buletin de Cisnadie? Si da, ai dreptate nu stiu sa se ajute intre ei, atata timp cat in momentul in care si-au facut casa, n-au stiut cum sa faca mai "bine" sa ia soarele vecinului?
Raspunde

...

Acum 3 ani

in primul rand, cand esti familie cu copii mici (prescolari, scolari) trebuie sa te gandesti la ei. cum ajung ei la gradinita/scoala? deci daca nu este in jur nicio gradinita/scoala nu te duci acolo acum, poate la pensie. dupa aia te uiti daca ai biserica, magazine, banci, farmacii, etc prin apropiere. te mai gandesti si daca trebuie sa ajungi de urgenta la medic, cam cat timp face salvarea pana la tine si de acolo la spital. in concluzie, in primul rand cauti zona. pe urma cauti sa ai camere suficiente intr-o locuinta acceptabila (fara igrasie, etc). nu moare nimeni daca sta in camere mai mici o perioada. cand ti se schimba situatia in familie, atunci te poti gandi sa te muti, daca mai este cazul. dar daca vrei sa stai intr-un apartament sau intr-o casa doar pentru ca e mare, fara sa te intereseze ce e in jur, asta e. din pacate nu suntem in germania, unde prima data se parceleaza terenul, se duc toate utilitatile, se asfalteaza drumurile (drumuri la care latimea e in concordanta cu numarul de locuitori / masini estimat), si se aproba 2-3 modele de locuinte. acolo nu-si face fiecare casa cum il taie capul. din pacate, sibiul si noua zona rezidentiala cisnadie sunt ca doua cercuri tangente. foarte greu treci din unul in altul. si vina apartine in primul rand primariei cisnadie, a lipsei de colaborare dintre primaria cisnadie si cj sibiu, a nepasarii autoritatilor, si, nu in ultimul rand, naivitatii cumparatorilor.
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

indiferent de netrebnicia si nepasarea lui huja (cu h mic) sau Fodor, dragi sibieni (cei care comentati), cu consideratie, sunteti niste hateri da talie mondiala. si nu, nu e un compliment
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 3 ani

Imi e rusine ca sunt in primul rand Sibian si apoi Roman. In ultima vreme, a fii Sibian nascut si crescut aici, parca e ca si cum ai face parte dinstr-o rasa superioara, ariana. Sunt sibian, si cum nu aveam unde sa cumpar in Sibiu, mi-am luat casa in Cart Arhitectilor acum cativa ani, am si ap in Sibiu si nu ma deranjeaza noroiul, iluminatul ma deranjeaza faptul ca platesc impozit si la Sibiu si la Cisnadie, si nu primesc inapoi NIMIC, nici de la Sibiu nici de la Cisnadie. Atat rautate ca in Sibiu, eu nu am mai vazut, sa te iei de om ca are mai mult ca tine, doar rautate si ciuda. Cine nu si-ar dori sa stea la casa ? Eu stau, sunt fericit, dar sunt OBLIGAT sa platesc impozit unei institutii care nu ma reprezinta. Tot ce vreau e sa nu mai platesc impozit si sa imi fac eu drumul, iluminatul tot. Dar nu se poate. In loc ca lumea lumea sa realize ca suntem toti in aceasi oala fie ca suntem sibieni, cisnadieni, selimbareni, olteni, moldoveni, proaspat nascuti sau femei, ortodocsi sau catolici, suntem toti batjocoriti de primarie si CJ fara nici o discriminare. In loc sa ne unim toti intr-o cauza pentru binele comun facem mistouri intre noi. Draci (cu c) concetateni : S-a vorbit la Sibiu sa ne bage Tursib, ca doar le platim bilet,nu mergem pe gratis, nu a vrut Fodor ca cica nu suntem in Sibiu, o minciuna gogonata, si Sibiul are o parte de cartier dupa Cimitir, Huja ne-o trage pe toate partile da autorizatii si ne ia banii si da pomeni la pensionari si face SPA-uri, CJ ..alti ignoranti......drumul apartine de ei ....daca era ceva puteau interveni. Asa e Romania, institutiile isi bat joc de oameni, si oamenii se cearta intre ei. Sa va fie rusine....Sibiu, Cisnadie .....aceasi mizerie (vezi cart Tineretului)
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

Asta e foarte adevarat. Insa nu fa media sibian = cei care scriu aici... Adevarul e ca totul e o bataie de joc din partea autoritatilor, pe banii care ii platim bine mersi de impozite peste tot (Sibiu, Cisnadie, etc). Si mai e ceva, cativa din cei care posteaza aici sunt oamenii lui Huja, deci ce sa ne asteptam ? Decat divide et impera...
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 3 ani

Daca asta te ajuta cu ceva, afla ca nu esti singurul...
Raspunde

Wss

Acum 3 ani

Dc ni faceti cerere sa va alipiti de Sibiu sau Selimbar ? Si asa ii dati si o mare mumu lui Huja ?!
Raspunde

hai-hui

Acum 3 ani

Daca Cisnadia nu ia masuri rapid acolo ajungem... Cat de curand...
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 3 ani

@Wss : Iti dau legislatia in vigoare daca vrei . Teoretic se poate, practic e imposibil. Multe din proprietati sunt achizitionate prin banca.....trebe sa isi dea banca acordul. Plus ca trebuie organizat un referendum local, si parca 50% din intreaga populatie a orasului trebuie sa fie de acord. Lucru improbabil, fara noi nu mai au nici o sansa de SPA la Cisnadie. Mai e ca si Guvernul sa fie de acord....eu zic ca e o utopie...desi sunt de acord ca solutia cea mai buna e sa ne creem noi o localitate si sa ne administram singuri.....dar procedura legala de a crea o unitate administrativ-teritoriala la noi in tare e aproape imposibila.
Raspunde

hai-hui

Acum 3 ani

Te inseli, trebuie sa fie 30% cvorum si evident din aceia 50% sa voteze pentru rupere de Cisnadie. Avand in vedere ca Huja a fost ales cu 3400 voturi parca fa socoteala ca la 5000 de adulti in Arhitectilor se poate rezolva...
Raspunde

hai-hui

Acum 3 ani

"Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente." "Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente." Asta e pentru referendumuri locale. Evident, daca prapaditul de Huja nu e in stare sa rezolve problemele nu om sta noi de prosti in Cisnadie cu forta...
Raspunde

Realist

Acum 3 ani

E putin pueril sa te gandesti ca toti cei care si-au cumparat casa/apartament in cartierul Arhitectilor nu au pus in balanta anumite avantaje si dezavantaje legata de zona respectiva si in mare parte ar fii normal sa-si asume lucrul acesta . Cred ca asteptam macar demararea unor proiecte de bun simt , iluminatul paralel cu DJ si construirea unui trotuar pe langa repararea/consolidarea drumului in prima faza . Strazile interioare ar trebui sa intre in responsabilitatea constructorilor daca si-au asumat acest lucru ( si au si facut e drept ca lumina de la un stalp bate 1 metru in diametru iar practic intre 2 stalpi esti in bezna) aici intervine primaria Cisnadie unde are toate parghiile pentru ai face sa respecte reglementariile...asta daca si-ar vrea. Totusi nu putem cere ca acest nou cartier sa devina peste noapte prioritatea numarul unu pentru primaria Cisnadie respectiv Sibiu insa este necesara implicarea acestora si constientizarea reala a situatiei . Un alt aspect este cel al localizarii , nu se afla la 4 km de Sibiu si la 4 de Cisnadie, e practic legat de cartierul Ciresica deci in Sibiu .
Raspunde

...

Acum 3 ani

sunt si acum locuitori ai sibiului care stau de zeci de ani pe strazi neasfaltate, cu conductele de apa si canalizare de pe vremea lui pazvante. dar astia din arhitectilor nicinu si-au zugravit bine locuintele si vor conditii mai ceva ca in sibiu. e dreptul lor sa-si doreasca. dar cred ca ar trebui sa stea la coada.
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 3 ani

@hai-hui : hai sa nu ne contarzicem in cifre ca deviem de la subiect. Eu vorbeam de dezlipirea administrativ-teritoriala a cartierului de Cisnadie si infintarea unei comune si tu de referendum pt demiterea lui Huja. Si da, pe Huja il dam mai usor jos decat sa ne dezlipim de Cisnadie, dar te gandesti ca suntem 4000 de Arhitecti vs 20.000 de cisnadieni doritori de Spa....nu stiu in Cisnadioara cum o fi ...dar mie mi se pare cam improbabil. Dar asta nu ne opreste sa incercam nu ? Uniti putem face ceva, poate nu dam jos un Guvern dar ne facem auziti ca suntem cu ochii pe ei si asa nu se mai poate nu ?
Raspunde

hai-hui

Acum 3 ani

Nu, 30% e nevoie pentru desprinderea de Cisnadie (si alipirea la Sibiu/Selimbar sau constituirea unei noi localitati). Pentru demiterea lui Huja e nevoie de 50%. La vot Huja = 3400 de voturi. Cartierul Arhitectilor+eventual Cisnadioara cred ca sunt vreo 6000 de adulti.
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 3 ani

@hai-hui: de cat crezi ca am avea nevoie pentru desprinderea de la sol ?
Raspunde

alex

Acum 3 ani

Da doamne o ploaie cu beton, panselute si leduri la catunul Harpitetilor de sa fie trotuaru de 3 m grosime, panselutele cat palmierii iar valuri de leduri sa lumineze toate fiintele bipete cu intuneric la mansarda. No hai ploaie hai.
Raspunde

X

Acum 3 ani

Esti un taran prost!
Raspunde

lex_al

Acum 3 ani

am cam tot citit de nemultumiri si probleme. dar intrebarea mea este: ati auzit de unitate pt rezolvarea problemelor? problema este dupa cum au si comentat putine pesoane...nu cumperi orice, oricit, oriunde si la orice pret. scoli, gradinite, cabinete medicale...a si utilitati (dar aici nu trebuie sa va faceti probleme...sunteti pe cimp sunt atitea sate care nu au inca asa ceva). ati continuat in aroganta, vrem, vrem ca platim...nu sinteti singurii, nu veti fii singuri...in sibiu mai sunt strazi de pamint strazi cu gropi, probleme multe. toata lumea plateste si cam toata lumea primeste nimic. ce nu vreti sa intelegeti este ca nu prea exista brese intre blocuri pt legaturile cu sibiul. dar nu sunteti obligati sa mergeti nici cu masina. ii frumos arata bine cartierul. ii locul in care voi/noi ii spunem casa. acasa trebuie sa fie cel mai bine. unitatea de care doresc sa vb este...incetati achizitionarea de locuinte fara infrastructura si utilitati. voi/noi sunti/em cei care contribuie la dezvoltarea fara cap a zonei. dezvoltatorul si eliberatorul de certificate isi cam iau banii si gata. am o veste proasta...inca veti plati in continuare si prea curind nu se va schimba situatia...asta este, asta ati ales. ca vreti, ca vrem, ca vreti, nu se prea ajunge nicaieri. eu am ales sa nu ma mut acolo si am indemnat pe majoritatea prietenilor sa nu o faca din cauza lipsurilor...a tot ce tine de infrastructura. citiva au si cumparat iar acum se pling de conditii...marea problemelor apare din lipsa de viziune a autoritatiilor incapabile sa gestioneze situatiile in care va si va veti afla in continuare. nu mai cumparati fara utilitati...pina sa spui acasa va mai dura citiva ani.
Raspunde

Huja

Acum 3 ani

cred ca 80 % dintre cei care ati comentat la aceasta postare habar n-aveti unde este calea cisnadiei. majoritatea sunteti atat de incuiati ca va apuca si pe voi sa comentati aiurea, avand in vedere ca nu aveti nicio treaba cu aceasta zona. pampalailor. faceti pe voi aiurea cu comentarii prosteti... Nu doar in cartierul arhitectilor ar trebui sa se implice distinsii domni primari, consilieri judeteni, locali. s.a. ci si in orase mai oameni bolanzi. sunt atatea strazi neasfaltate si in sibiu cat si in cisnadie. si daca taceti asa vor ramane. cel putin noi o sa-i strresam pana vor rezolva situatia. oricum cat de curand o sa-i atentioneze cineva de mai sus ca trebuie facut ceva. degeaba au avut ei functii 20 de ani daca vor pierde tot in cateva zile.. Amin! Treceti la treaba puroti ordinare!
Raspunde

Eric financee

Acum 3 ani

Contact de urgență ericfinancee@gmail.com
Raspunde

MILAN CHRIS

Acum 2 ani

Aveți nevoie de un împrumut? Contactați-ne acum cu suma, durata, numărul de telefon Email: milanfinancialcompanies @ yahoo.com
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus