Vineri,
18.06.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

430 de elevi din ciclul primar au învățat cum să-și îngrijească corect dinții

430 de elevi din ciclul primar au învățat cum să-și îngrijească corect dinții

Sănătatea orală este una dintre marile probleme de actualitate cu care se confruntă atât adulții cât și tinerii. Spălatul dinților de două ori pe zi este regula de aur pe care cei mici ar trebui să o urmeze încă dinainte de a merge la grădiniță, însă, de multe ori, acest lucru nu se întâmplă. Chiar dacă nu sunt definitivi, dințișorii de lapte trebuie îngrijiți corespunzător pentru a nu genera diferite neplăceri. În acest sens, Organizația Studenților Dentiști din Sibiu (OSD) a realizat un proiect pentru elevii din clasele primare de la Școala Gimnazială Nr. 1 și Școala Gimnazială Nr.4. Astfel, în decursul a patru săpătămâni, copiii au aflat cum trebuie să-și perieze în mod corect dinții dar și când au nevoie de un consult stomatologic.

Proiectul „Dințișorii de lapte”, organizat de asociația sibiană OSD în colaborare cu alte cinci asociații ale studenților de la medicină dentară din alte centre universitare din țară și Colgate, a avut ca scop promovarea igienei orale în rândul elevilor din ciclul primar al școlilor din Sibiu și din țară. Astfel, timp de patru săptămâni, 430 de elevi de la cele două școli sibiene au aflat lucrurile elementare în ceea ce privește menținerea sănătății orale.

Elevii „au fost foarte receptivi”

Fie că au fost în clasa a II-a, a III-a sau a IV-a, toți au participat la prezentările voluntarilor acestui proiect despre tehnici eficiente de periaj dentar, importanța igienei orale și multe alte subiecte privind prevenirea patologiilor orale.

,,Experiența de coordonator al acestui proiect m-a făcut să îmi schimb percepția despre interacțiunea cu copiii. Am fost surprins de implicarea lor și de faptul că au fost foarte receptivi la activitățile desfășurate împreună cu ei. Desigur că toate acestea nu ar fi putut fi realizate fără ajutorul colegilor mei, voluntari ai OSD Sibiu, și fără cooperarea cu cadrele didactice și conducerea școlilor”, spune Călin Arcaș, coordonator al departamentului de profilaxie în cadrul organizației.

elevi scoala studenti medicina dentara (3)

„A preveni este mai ușor decât a trata”

Studenții-voluntari care s-au alăturat acestui proiect s-au deplasat o dată pe săptămână la fiecare clasă și au ținut prezentări despre importanța igienei orale. În urma fiecărei săptămâni copiilor le-au fost testate cunoștințele acumulate de-a lungul prezentării. În urma unei ierarhizări a punctajelor, cei mai buni elevi vor participa la etapă națională a proiectului, unde vor concura cu alți finaliști din orașe precum: Timișoara, București, Craiova și Tg-Mureș. Faza națională a acestui proiect va avea loc în data de 28-30 aprilie, în județul Hunedoara, la Complexul de Agrement Căprioara.

„Sănătatea orală înseamnă mai mult decât un zâmbet plăcut, iar a preveni este mai ușor decât a trata. <<Dințișorii de lapte>> este un proiect care presupune multă energie, generozitate și implicare. Suntem onorați că am putut organiza un astfel de proiect la Sibiu și asta datorită tuturor celor implicați cărora le mulțumim”, spune Mihaela Iuga, președinta Organizației Studenților Dentiști din Sibiu.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus