Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Copilul căzut în fântână a fost salvat, după o intervenţie de peste 10 ore | Foto Video

Copilul căzut în fântână a fost salvat, după o intervenţie de peste 10 ore | Foto Video

Actualizare Copilul în vârstă de doi ani, care a căzut în fântână, în Balta Sărată, judeţul Teleorman, a fost scos în viaţă de pompieri după o misiune care a durat mai bine de 10 ore. Băiatul a fost scos de la o adâncime de 16 metri. Echipajele medicale îl evaluează, iar elicopterul SMURD este pregatit sa-l transporte la spital.

"Noi am reușit să ducem la bun sfârșit operațiunea de salvare. A fost o intervenție dificilă. Este cea mai mare bucurie a noastră. Copilul este în viață. S-a reușit cu ajutorul a două tije să agățăm și pompa, și copilul și să îl aducem centimetru cu centimetru la suprafață în siguranță. Se lucra concomitent pe două planuri de acțiune. Unul trebuia să aibă succes" a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU 'A.D. Ghica', Gelu Dragomir.

Știre inițială.Serviciile de intervenţii încercă de peste opt ore să salveze un copil de doi ani din Balta Sărată, judeţul Teleorman care a căzut într-o fântână adâncă. El se află la o adâncime de 16 metri, poziţionat pe pompa cu care se scoate apă şi este conştient.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Adrian Dragomir a declarat, pentru MEDIAFAX, că intervenţia este dificilă deoarece fântâna este extrem de îngustă.

”Încă se fac eforturi pentru scoaterea acestuia. Au venit şi colegii de la Poliţie, cu o cameră de luat vederi, se introduce în fântână pentru a vedea copilul, în ce stare este acolo. Copilul se aude, este conştient, se aude plângând, are momente, se calmează, după care iar începe să plângă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

ISU copil cazut fantana (7)

Potrivit acestuia, salvatorii introduc permanent oxigen în puţ pentru ca micuţul să nu treacă în stare de inconstienţă, iar spitalul mobil şi autospeciala CBRN, care au tunuri cu aer cald, se află la faţa locului pentru a evita intrarea în hipotermie a copilului.

În paralel, se intervine cu două buldoexcavatoare pentru ca echipele de intervenţie să ajungă cât mai aproape de copil.

Conform sursei citate, copilul este conştient şi monitorizat în permanenţă cu o cameră video coborâtă la nivelul lui, respectiv la o adâncime de aproximativ 16 metri.

Operaţiunea de salvare a copilului de doi ani căzut într-o fântână în judeţul Teleorman este una foarte complexă, un aparat experimental pentru intervenţia în locuri foarte înguste fiind trimis de la Bucureşti, potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

pompieri ISU salvare copil cazut put

"Este o intervenţie foarte complexă, sunt trimise echipaje din Teleorman şi Bucureşti, este trimis un aparat experimental pentru intervenţia în locuri foarte înguste care este posibil să îl folosească. A fost trimisă şi o echipă medicală cu un elicopter SMURD, dar şi un alt elicopter care a adus aparatul respectiv, primul adjunct de la Situaţii de Urgenta care a preluat coordonarea. Copilul este vizualizat printr-o cameră pusă la dispoziţie de către colegii de la Poliţie care poate să îl urmărească, are lumină, căldură care este introdusă prin aparatele pe care le au pompierii. Să vedem ce decizie se va lua de către cei de la faţa locului şi care ştiu cel mai bine situaţia. Nu este nicio soluţie fără risc. Ei trebuie să stabilească care este cea mai bună metodă şi cea mai sigură. Copilul este conştient şi nu sunt semne că ar avea probleme medicale. Este un copil de un an şi 8 luni, e stresat, mai plânge, din cauza asta e dificil pentru că nu poţi comunica cu el", a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

ISU copil cazut fantana (6) ISU copil cazut fantana (4) ISU copil cazut fantana (2) ISU copil cazut fantana (3)

foto IGSU

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus