Miercuri,
11.09.2024
Innorat
Acum
17°C

Miercuri sună sirenele în Sibiu. Exerciţiu de alarmare a populaţiei

Miercuri sună sirenele în Sibiu. Exerciţiu de alarmare a populaţiei

Miercuri, 1 martie, vor suna din nou sirenele în Sibiu. Este un exercițiu de alamare a populației prin sistemul de sirene de avertizare în cadrul programului din "Săptămâna Protecţiei Civile”. La Sibiu, exercițiul se va desfășura între orele 10 și 11, transmit reprezentanți ai ISU Sibiu.

Actualizare ora 12,30  „În data de 1 martie, între orele 11.00 și 12.00, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează la nivel național un exercițiu de alarmare publică, denumit generic "Miercurea alarmelor", scopul fiind verificarea funcționării sirenelor de alarmare din întreaga țară, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu prin pagina de facebook.

Astfel, toate cele 36 de sirene din municipiul Sibiu, gestionate de Primăria Sibiu prin intermediul Serviciului pentru Situații de Urgență, vor emite în intervalul menționat semnale sonore.

Acesta este doar un exercițiu, dar pentru a fi pregătiți în cazul nedorit al unei situații reale, vă reamintim semnificația semnalelor sonore în caz de atac aerian sau dezastru:

Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
Semnalul ALARMĂ AERIANĂ constă în 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE este compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI este un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Știre inițială. "Miercurea sirenelor - noi aveam în fiecare lună, în prima zi de miercuri, să pornim sistemele de alarmare, să le testăm, deci miercuri o să fie testate sirenele. O să informăm populaţia. Este normal ca aceste lucruri să se facă, lumea să se obişnuiască. Repet: faptul că facem, informăm, pregătim nu înseamnă că noi ştim că mâine se va întâmpla ceva. Este obligaţia noastră să facem acest lucru, asta face Protecţia Civilă - pregăteşte populaţia. Asta înseamnă să ai o Protecţie Civilă puternică - să previi, să pregăteşti, să răspunzi corect, să reconstruieşti. Astea sunt cele patru faze extrem de importante", a declarat sâmbătă Raed Arafat, citat de Agerpres, în cadrul unei conferințe de presă.

Şeful DSU a explicat că, în România, din punct de vedere al modului de acţionare, 2.865 dintre sirenele funcţionale pot fi comandate centralizat, iar 2.595 necesită declanşare locală.

"Miercurea sirenelor - pe lângă faptul că informează populaţia despre acest mod de avertizare, ea ne permite să testăm sirenele periodic şi să ne asigurăm că cei care le operează ştiu ce au de făcut, ştiu procedurile, că sirenele funcţionează", a precizat Arafat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Adina

Acum 1 an

La noi in Valea Aurie nu s-a auzit absolut nimic. Nici cand au fost alte exercitii nu s-au auzit.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus