Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Primăria: jumătate din gardul viu plantat în primăvara aceasta în Sibiu a fost plantat de sibieni

Primăria: jumătate din gardul viu plantat în primăvara aceasta în Sibiu a fost plantat de sibieni

Din cei 1.800 de metri de gard viu care a fost adus în primăvara aceasta în Sibiu de către reprezentanții municipalității, jumătate a fost solicitat de către sibienii de la blocuri.

Reprezentanții Primăriei susțin că în cursul lunii martie, în Sibiu, au fost plantați 180 de arbori ornamentali. aproximativ 400 de arbuști și peste 1.800 de metri de gard viu. „Jumătate din gardul viu a fost pus de către serviciul care administrează zonele verzi, iar cealaltă jumătate de către asociațiile de proprietari care l-au primit gratuit pentru a fi plantat în jurul blocurilor“, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu. Instituția mai amintește că în cursul lunii aprilie a fost creat și un spațiu verde de aproximativ 400 de mp pe bulevardul Mihai Viteazul și că în cele două luni care urmează vor fi plantate aproximativ 45.000 plante anuale care să înlocuiască florile bienale din zonele verzi ale orașului. “În Sibiu nu avem doar parcuri, ci și multe zone verzi, mai mari sau mai mici care și ele reprezintă o oază de frumusețe, unele chiar de relaxare. Dacă vorbim de frumusețe, voi include obligatoriu sensurile giratorii ale Sibiului care stârnesc admirația tuturor celor care trec prin acestea. Amenajarea și îngrijirea cad în sarcina Serviciului Public de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi și nu este o muncă ușoară. Dar oamenii care lucrează efectiv la acestea pot fi mândri de rezultate și au satisfacția că sibienii și turiștii le apreciază mult”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituției.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Wtf

Acum 5 ani

Da' nu stiu, poate aflam si noi cat au costat panselutele alea, cati arbori au fost taiati cu ocazia reabilitarilor din Hipodrom, cat spatiu verde a fost redus, cu cate plantari s-a compensat, stiti voi, lucruri care presupun sa puneti niste intrebari, nu doar sa publicati ce vor institutiile sa comunice.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anti VL

Acum 5 ani

Voi ecologistii sunteti ca ciuma neagra ...nu mai poaye lumea misca un deget..hop ca ati si sarit de c.r in sus..."cat spatiu verde mai este?
Raspunde

Wtf

Acum 5 ani

Aha, ca numa' "ecologistii" vor sa stie cat costa niste chestii!
Raspunde

azr - 1918

Acum 5 ani

În timpulacesta în noul cartier în lungul Căii Cisnădiei spaţiul verde ( ...înverzibil) e doar simbolic .
Raspunde

Wss

Acum 5 ani

Adica olteni , ca sibian Roman exista de aproape 100 de ani. Atunci au navalit hotii de peste carpati care acum Isi urasc neamurile . Ei crezand ca sunt altfel. :))) ciumelor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus