Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

CSU pierde primul meci din semifinale

CSU pierde primul meci din semifinale

O sală plină până la refuz și un panou gigant cu chipul fostului jucător emblematic al Sibiului, Elemer Tordai, nu au fost suficiente pentru ca CSU să închidă favorabil primul meci din semifinala Campionatului Național de Baschet masculin împotriva Stelei Eximbank. Spectacolul din tribune a fost principala atracție a debutului partidei, fanii sibieni fiind, din nou, la înălțimea momentului, arătând întregii țări cum arată o galerie sportivă și cum ar trebui ca echipele din teren să fie susținute din tribune. Exemplar!

Pe parchet, elevii lui Fleșeriu au început bine meciul, au pus primele 6 puncte pe tabelă, însă precizia steliștilor la aruncările de la mare distanță și de la semi-distanță au anulat rapid avantajul iar adversarii intrau în prima pauză cu un avantaj de cinci puncte, 26-21. Sibienii au revenit în sfertul secund, au egalat la 38 și s-a mers cap la cap până la pauza mare, când tabela arăta 42-42. Pe fondul unui joc excelent făcut de Hardy, sibienii s-au instalat la conducere în prima parte a sfertului trei și chiar s-au distanțat la 8 puncte pe final, 67-59. Steaua a turat motoarele chiar pe final și a dominat copios sub panou ultimele minute ale partidei pe când sibienii au preferat jocul ce le-a adus de atâtea ori victoria, aruncările de la distanță și semidistanță. Imprecizia de la linia de trei s-a resimțit imediat iar steliștii au preluat conducerea cu 3 minute înainte de final, 75-74. Sibienii au pierdut trei mingi consecutive iar steliștii nu au iertat. Două libere Runkauskas și un dunk al lui Dudzinski au dus scorul la 79-74. Studenții au încercat să revină pe final faultând rapid după repuneri însă precizia adversarilor la libere a anulat acest artificiu tehnic. Sibiul s-a mai apropiat la 4 puncte după o treiță a lui Mijailovic însă Curry a închis partida cu două libere executate cu sânge rece iar Sibiul nu a mai reușit să revină și s-a văzut înfrânt cu 84-79. „Sunt dezamăgit de calitatea de efort depusă, degeaba, neputând să oprim un jucător care a marcat 28 de puncte. E vorba despre o apărare a noastră mult, mult, mult mai slabă, neputând să le dăm înapoi nivelul de agresivitate pe care l-au avut în ultimele 7-8 minute ale meciului. Am pierdut mental meciul, nu am găsit soluții nici de pe bancă, nu am atacat suficient panoul pentru că aveau jucători cu 4 faulturi, aici cred că am greșit”, spunea la finalul partidei Dan Fleșeriu, tehnicianul echipei sibiene.

Cea de-a doua partidă a semifinalei are loc tot la Sibiu, miercuri, de la ora 19. Biletele pentru această partidă au fost deja vândute însă meciul este transmis live pe postul Digi Sport. Următoarele partide sunt programate la București, în 8 respectiv 10 mai.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lupta U

Acum 7 ani

Ce ati facut ba, ciobanilor :)))? Unde e marea echipa, din superbul oras Sibiu, cu ultrasii p.lii, va transmitem multi ghiocei oierilor
Raspunde

Alesb

Acum 7 ani

Ciobanii pe care îi cunosc eu sunt cu mai mult bun simt decât un retardat ca tine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus