Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-3°C

Mai puțin de 3 luni până la Red Bull Romaniacs

Mai puțin de 3 luni până la Red Bull Romaniacs

Red Bull Romaniacs are reputația celui mai dificil raliu hard enduro din lume, ridicând constant standardele în enduro extrem. Riderii și motocicletele fie au fost stoarse de forțe, fie au progresat de la o ediție la alta. Anul acesta, la startul de pe 25 iulie, vom vedea două prezențe cu totul neobișnuite, care vor să dovedească că în enduro extrem „totul e posibil”. Doi veterani ai raliului, Gerhard Foster și Chris Birch, vor să ajungă la finiș pe două motociclete cu motoare bicilindru, care pot fi caracterizate ca modele de travel enduro și care intră la „categoria grea”. Atât Chris Birch (Noua Zeelandă), cât și Gerhard Foster (Germania) sunt rideri de clasa Gold (cel mai dificil traseu din raliu), dar anul acesta s-au gândit să încerce traseele din Transilvania cu două motoare biciclindru, astfel încât în 2017 îi vom vedea la clasa Iron. Birch, câştigător al Red Bull Romaniacs în 2010, va rula cu un KTM 1190 Adventure modificat, cu care va străbate şi drumul de la Mattighofen (Austria) până la Sibiu. Gerhard Foster va rula cu un BMW R nineT (1200) bazat pe prototipul Touratech R9X 7. Germanul este fost pilot de uzină BMW şi a terminat de cinci ori în top 10 Red Bull Romaniacs, la clasa Gold. Ambii rideri sunt traineri profesionişti de enduro, iar motocicletele sunt pregătite special de KTM, respectiv Touratech. Rămâne însă întrebarea: vor ajunge la finiş?

Chris Birch

25-29 iulie, ediţia a 14-a Cea de a 14-a ediţie a Red Bull Romaniacs va debuta pe 25 iulie cu deja tradiţionalul Prolog din centrul Sibiului. Raliul este şi în acest an etapa reper a Seriei Mondiale de Hard Enduro, care mai include curse în Brazilia, Austria, Turcia, Polonia şi Africa de Sud.

Ediţie record – 49 de naţiuni La această ediţie sunt înscrişi rideri din 49 de ţări, Marea Britanie fiind iarăşi cap de afiş cu 96 de rideri, printre care şi recordmanul Graham Jarvis (5 titluri), Jonny Walker ( 2 titluri) şi noua senzaţie din hard enduro, Billy Bolt. Australia ocupă locul doi, iar top 5 este completat de Germania, Austria şi Noua Zeelandă, de la antipozi venind 27 de concurenţi. O serie de rideri români au decis să îşi măsoare puterile la ei acasă cu cei mai buni din lume la categoriile la care rulează. Mani Gyenes rămâne la decizia de a concura doar la clasa Silver, având în vedere că el se concentrează pe un sport cu totul diferit, respectiv rally-raid. Sătmăreanul va lua startul pentru a 14-a oară; până acum are un procentaj start-finiş de 100%, având în palmares inclusiv două titluri la Expert Team, finişuri la clasa Gold şi podiumuri la Silver. Zsolt Varga este una dintre speranţele hard enduroului românesc, fiind unul dintre riderii care are potenţial ca peste câţiva ani să termine raliul în top 5 la clasa Gold (cel mai dificil traseu). Până atunci îşi propune să încheie ediţia din 2017 tot pe traseul clasei Gold.

Comentarii

4 comentarii

un sibian

Acum 4 ani

o mare tragedie ca a fost "ales" Sibiul...e un adevarat dezastru ecologic!!!
Raspunde

dorin

Acum 4 ani

si multi ani de cand prin paduri stau bannerele si panglicile din editiile precedente.
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 4 ani

Siigur, de ce sa promovam miscarea si iesitul in natura, nu mai bine stam la televizor pe latrina 3? Ipocritilor.
Raspunde

Thom

Acum 4 ani

Aia e miscare in natura ba cretinule ?! Ia misca-ti curul pe jos, nu fi mare bascula pe motor. Sa vad ce-ti pot grupurile de muschi ! Ca roata si benzina, stim.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus