Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Paradă la Păuca. Vin ansambluri din toată Ţara Secaşelor

Paradă la Păuca. Vin ansambluri din toată Ţara Secaşelor

O paradă a portului popular va avea loc la Păuca, duminică. Ansamblurile populare din mai multe localităţi din zonă vor defila pe uliţele satului, înainte să se apuce de cântat şi de jucat.

Vin la Păuca, să deschidă lada de zestre a tradiţiilor din judeţele Alba şi Sibiu, Ansamblul „Mlădițe Ludușene”, Grupul vocal mixt din Alămor, Grupul folcloric „Ion Blăjan” - Roşia de Secaş, „Mugurii de la Cergău”, Ansamblul „Banul Mihalcea” - Mihalţ, „Fântâniţa de Piatră” - Șpring, „Doina Mureşului” - Ciugud, Grupul vocal feminin „Numa’ Lin, Dorule, Lin” - Doştat, Ansamblul Căminului Cultural Daia Română, „Purtata Secaşelor” - Miercurea Sibiului şi, bineînțeles, formaţia gazdă „Doina Secașelor”.

Comuna Păuca este pentru a treia oară gazda Festivalului Interjudeţean „Datină Străbună pe Secaşe”. "Ediţia aniversară cu numărul XXV, din 7 mai 2017, reuneşte formaţii de dansuri şi interpreţi din Ţara Secaşelor, într-o competiţie a cărui singur câştigător este tradiţia", anunţă organizatorii de la CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu.

În programul festivalului este inclus un simpozion aniversar (ora 10:00), o paradă a portului popular (ora 11:30) şi spectacolul folcloric susţinut de formaţiile de copii şi de adulţi din această zonă etnofolclorică (12:00).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus