Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Un bistrițean a fost amendat pentru o postare jignitoare la adresa PSD, pe Facebook

Un bistrițean a fost amendat pentru o postare jignitoare la adresa PSD, pe Facebook

Un bistriţean a fost amendat cu 200 de lei, pentru că ar fi adresat cuvinte şi expresii jignitoare la adresa conducerii organizaţiei judeţene a PSD Bistriţa-Năsăud, într-o postare pe Facebook, unde a criticat o petrecere privată a partidului.

În comentariul incriminat, Călin Lucian Farcaş a scris că formaţiunea politică ar fi cheltuit bani pe chefuri, în timp ce alocaţia unui copil are o valoare mică.

Membrii partidului s-au simțit ofensați și au depus o plângere la poliție în acest sens. La o lună și jumătate de la această postare, polițiștii l-au sancționat pe Călin Lucian Farcaș cu 200 de lei, în baza legii 61/1991 republicată, care spune că constituie contravenție săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscente, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice, scrie Bistriteanul.ro

Plângerea a fost depusă de deputatul și vicepreședintele PSD BN, Daniel Suciu, care și-a motivat gestul pentru Bistriteanul.ro: „Eu am depus plângerea, în numele unor colegi de-ai mei, pentru că sunt vicepreședinte și am depus eu plângerea. Au venit cel puțin 10 persoane care au auzit și au citit și care au spus: noi am plătit, cum adică ne-am dus noi nevestele pe bani publici. Nu are sens să discutăm de injurii cu morți, cu se pișă pe noi și alte chestiuni de sensul acesta. Noi am făcut o sesizare oficială și ne-am asumat-o. Ne-am simțit jigniți în ultimul hal fără niciun temei.”

Postarea pentru care a fost amendat bistrițeanul conține mai multe expresii injurioase la adresa formațiunii politice. Acesta se arată nemulțumit de petrecerea organizată de social-democrați în data de 11 martie, cu ocazia Zilei Femeii. Călin Lucian Farcaș se leagă de faptul că formațiunea politică ar cheltui aiurea banii pe chefuri, în timp ce alocația unui copil nu trece de 84 de lei lunar.

Bistrițeanul, care momentan trăiește și muncește în Marea Britanie, a precizat că nu are de gând să plătească amenda, continuând să se adreseze formațiunii politice pe același ton și folosind aceleași expresii injurioase.

foto facebook/Călin Lucian Farcaș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

SB 10 NUT

Acum 6 ani

Libera exprimare.....
Raspunde

RE ardelean 100%

Acum 6 ani

Astia sunt gunoaiele ce au fost votate de prosti satului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus