Sâmbătă,
07.09.2024
Cer Senin
Acum
27°C

Asociația Femeilor din Sibiu face apel către sibieni: 2% contează foarte mult

Asociația Femeilor din Sibiu face apel către sibieni: 2% contează foarte mult

Asociația Femeilor din Sibiu, organizație care luptă pentru drepturile femeilor și ajută anual zeci de femei din județul Sibiu, face un apel către sibienii interesați să doneze 2% din impozitul pe venit către ei.

Asociaţia Femeilor din Sibiu este o organizaţie neguvernamentală şi nonprofit înfiinţată în anul 1996, la iniţiativa unui grup de femei care şi–au propus promovarea de proiecte sociale, educaţionale, cu referire la sprijinul acordat femeilor şi copiilor ce ajung în situaţia de a fi victime ale violenţei în familie.

Scopul asociaţiei este de a participa la dezvoltarea din punct de vedere social al comunităţii oraşului Sibiu, prin promovarea unor acţiuni de asistenţă psiho-socială adresate persoanelor defavorizate social.

În anul 2007 Asociaţia Femeilor a deschis cu sprijinul Asociaţiei Femeilor şi Familiei din Norvegia (Norges Kvinne- og familieforbund), un adăpost pentru victime ale violenţei în familie, având ca obiectiv de activitate furnizarea de servicii în scopul prevenirii, monitorizării şi combaterii violenţei în familie, a creşterii calităţii vieţii femeilor care au de suferit din cauza abuzurilor în familie. În adăpost sunt primite femei care au ajuns în situaţia de a fi victime ale violenţei în familie şi copii minori ai acestora, indiferent de etnie, apartenenţă politică, naţionalitate, religie.

Pe durata găzduirii în adăpost, victimele beneficiază de consiliere psihologică, consiliere socială, consiliere juridică, orientare şi informare în domeniu şi servicii de suport pentru diferite situaţii de dificultate, în funcţie de nevoile fiecăreia. Pe durata găzduirii beneficiarele sunt încurajate să efectueze diverse activităţi de ergoterapie, să-şi dezvolte abilităţile necesare desfăşurării unei vieţi independente, să se implice în creşterea şi educaţia copiilor sub îndrumarea personalului din adăpost şi a voluntarelor din asociaţie. Asistenţa oferită se adresează în egală măsură şi copiilor care participă la activităţi conforme cu vârsta lor şi gradul lor de dezvoltare.

În cazul victimelor care nu dispun de resurse financiare, adăpostul le asigură acestora în limita resurselor disponibile, asistenţa materială necesară şi lucruri de strictă necesitate pentru ele şi copiii lor, sprijinind astfel încercările acestora de a ieşi din situaţiile de criză.

Serviciile sociale acordate de către adăpost sunt îndreptate şi către alte persoane defavorizate social, din afara adăpostului, prin consiliere psihologică, juridică sau donaţii constând în îmbrăcăminte şi încălţăminte. Căutăm astfel să aducem o rază de lumină în sufletele victimelor care vin să ne ceară ajutorul.

În adăpost sunt confecţionate de către beneficiarele de servicii, obiecte care ulterior sunt valorificate în cadrul Târgului de produse biologice organizat de Biserica Evanghelică din Sibiu, cu ocazia desfăşurării Târgurilor de Crăciun, de Paşte, sau ori de câte ori avem ocazia. Ca exemplu menţionăm aici obiecte tricotate, croşetate, cusute cum sunt ursuleţi, şorţuri, poşete, sacoşe, semne de carte, felicitări cu diverse tematici, lavete pentru cuptor (mănuşi pentru cuptor), broşe, animale de pluş, fulare, căciuliţe, veste, pulovere pentru copii, mici decoraţiuni.

De la deschiderea adăpostului în 2007, Asociaţia a primit numeroase vizite din Norvegia, Austria, Germania, Irlanda de Nord, Anglia, Scoţia, Finlanda iar vizitatorii sau vizitatoarele au fost plăcut impresionaţi (impresionate) de munca depusă şi rezultatele obţinute de Asociaţie şi Adăpost pentru sprijinirea femeilor şi a copiilor acestora.

Formularul pentru doații poate fi descărcat aici. Termenul limită este 25 mai.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Expertarom, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8 și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

J.C.

Acum 7 ani

al treilea val de feminism..... o adevarata binecuvantare pentru sanatatea mentala a societatii (simt nevoia sa precizez ca vorbes ironic)!
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

Aruncam banii in fantana! Femeile merg intr-un centru special, primesc ingrijiri, consiliere, apoi cand vine Costica spasit se intorc acasa ca s-o incaseze iar! Unele au memorie scurta, altele sunt dependente afectiv sau sexual de un barbat... Intotdeauna vor fi femei batute, orice le-ar oferi fundatiile si societatea...
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Ai perfectă dreptate, dar copii acestora nu au nici o vină ca au fost (sau vor fi) concepuți în acest mediu toxic. Un astfel de adăpost poate are o șansă de reușită de 1 din 10 (nu am informații e doar o supoziție) și totuși asta înseamnă viața cuiva, un on care poate primește o a doua șansă. Eu zic că asta valorează mult, mult mai mult decăt catedrala megalomaniei neamului, acoperișurile suspect de subrede ale bisericilor, siguranța căinilor vagabonzi care te mușcă printre blocuri sau alte destinații predilecte pentru donațiile românilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus