Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Începe Mediaș 750. Simpozion, expoziție, film, concert, paradă

Începe Mediaș 750. Simpozion, expoziție, film, concert, paradă

La începutul lunii iunie, Mediașul își sărbătorește istoria. În acest an, municipiul Mediaș sărbătorește 750 de ani de atestare documentară.

Sâmbătă, 3 iunie, seria manifestărilor este deschisă printr-un simpozion național dedicat sărbătoririi a 750 de ani de atestare documentară, la care sunt invitați profesori și personalități din plan local și național, care vor susține comunicări despre  istoria Mediașului. De asemenea, ziua este marcată de o expoziție de cartografie desfășurată în cadrul Muzeului Municipal Mediaș, dar și prin prezentarea unui brand local - „Renașterea unei legende - Caspari Mediaș“. ”Burgul medieval va fi animat de o paradă a timpurilor și breslelor medieșene, care aduce în prim plan culorile și simbolurile cu care Mediașul s-a evidențiat în cei 750 de ani. Seara aniversară va fi marcată în Piața Corneliu Coposu, prin prezentarea filmului „Mediaș 750“, peliculă care face cunoscute frumusețile orașului: monumentele istorice, zidurile cetății, turnurile și bisericile fortificate, dar și printr-un concert extraordinar, avându-i ca invitați speciali pe  Delia și Direcția 5”, anunță organizatorii.

Toate evenimentele care se vor petrece în Mediaș cu ocazia acestui eveniment vor fi strânse în calendarul „Gala Mediaș 750”.  Evenimentele organizate în cadrul Mediaș 750 se vor desfășura până în 13 august.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus