Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Coronavirusul a ajuns la Centru de Persoane Vârstnice din Mediaș. Toți angajații sunt testați

Coronavirusul a ajuns la Centru de Persoane Vârstnice din Mediaș. Toți angajații sunt testați

O persoană de la Centrul de îngrijire „Sfântul Mihai Mărturisitorul” din Mediaș a fost internată și confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2, transmit autoritățile. În acest context, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu au demarat o anchetă epidemiologică, iar întreg personalul, precum și toți rezidenții centrului sunt testați. Pr. Cornel Gabriel Pițigoi cel care se ocupă de centru spune că angajații erau carantinați, iar beneficiarii centrului nu mai primesc vizite de mai bine de o lună jumătate.

„În ceea ce privește situația de la un centru de persoane vârstnice din Mediaș, o persoană a fost internată și confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2. În acest caz a fost demarată o anchetă epidemiologică, iar Direcția de Sănătate Publică a dispus testarea întregului personal angajat dar și a tuturor rezidenților centrului de îngrijire a persoanelor vârstnice”, spune Andreea Ștefan purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Preotul Cornel Gabriel Pițigoi este cel care se ocupă de centru. Acesta spune că toți angajații erau carantinați, în baza ordonanței, iar cei care locuiesc în cămin nu primeau vizite. De asemenea, conform protocolului, în urmă cu aproximativ zece zile, întreg personalul centrului a mai fost testat, toate testele ieșind negative. „Avem un beneficiar care a fost dus joi, pentru o criză renală la spital, iar sâmbătă a fost, într-adevăr, confirmat pozitiv cu SARS CoV-2. S-a deschis o anchetă epidemiologică și vom vedea ce va mai fi. În urmă cu zece, unsprezece zile, toți angajații au mai fost testați, conform protocolului și toate rezultatele au ieșit negative. De o lună jumătate cei de aici nu mai primesc vizitatori, iar personalul este carantinat, conform ordonanței ”, spune Preotul Cornel Gabriel Pițigoi. Mâine, 5 mai, Gheorghe Roman, primarul orașului Mediaș a anunțat că va susține o conferință de presă pe această temă.

 

Sursa Foto: Nova Tv Mediaş

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus