Sâmbătă,
27.04.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Salvatorul Anului este plutonierul Ioan Păucean. Un om intrat în stop cardio-respirator în urma unui accident, trăiește datorită lui

Salvatorul Anului este plutonierul Ioan Păucean. Un om intrat în stop cardio-respirator în urma unui accident, trăiește datorită lui

Plutonierul adjutant Ioan Păucean a fost numit „Salvatorul Anului” în cadrul unei ceremonii organizate astăzi, la Mediaș, cu ocazia Zilei Protecției Civile. Titlul i-a fost conferit după ce pompierul, care ce se întorcea de la o misiune din București, a intervenit la un grav accident de circulație care a avut loc în județul Brașov, salvând viața unei persoane. 

Miercuri, 28 februarie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a sărbătorit Ziua Protecției Civile în Piața Corneliu Coposu din municipiul Mediaș, unde de a fost organizată o ceremonie militară. 

Ziua Protecției Civile este o zi care evidențiază înființarea unei structuri dedicată salvării vieții comunităților și protejării bunurilor acestora în fața diverselor situații de urgență. Pentru modul exemplar în care și-au îndeplinit misiunile încredințate și sarcinile de zi cu zi au fost avansați în grad, înainte de expirarea stagiului minim în grad patru ofițeri ai ISU Sibiu. 

De asemenea, au fost recompensați pentru angajamentul și devotamentul cu care oferă siguranță și sprijin semenilor un ofițer și șapte subofițeri. 

Totodată în cadrul ceremoniei a fost desemnat și Salvatorul Anului, plutonier adjutant Ioan Păucean din cadrul Detașamentului de Pompieri Mediaș după ce a salvat viața unei persoane. 

„Colegul nostru a intervenit la începutul lunii februarie când se întorcea de la o misiune din București, la un grav accident de circulație produs în județul Brașov între localitățile Burnești și Fișer. Colegul nostru a sunat la 112, a deconectat bornele autoturismelor, a evaluat victimele și a efectuat manevre de descarcerare întrucât existau persoane încarcerate. O persoană a fost salvată datorită intervenției prompte a colegului nostru, aceasta fiind în stop cardio-respirator”, transmite slt. Andreea Ștefan, purtător de cuvânt ISU Sibiu. 

Potrivit acesteia, Plt. adj. Ioan Păucean face parte din echipa ISU Sibiu din anul 2007, activând în cadrul Detașamentului de Pompieri Mediaș.

„Pe această cale îl felicităm pentru devotamentul și profesionalismul său și îi dorim mult succes în cariera”, mai transmite Andreea Ștefan. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Chiar al mileniului.
Raspunde

Muresan

Acum 1 lună

Felicitari, domn plutonier!
Raspunde

Constantin

Acum 1 lună

Domnul Ioan merita pe bune o pensie marita "speciala" nu ca altii care si-o fac din pix. Tot respectul pentru reusita lui.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus