Duminică,
28.02.2021
Innorat
Acum
-1°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

E aproape jumătatea lui mai, iar evenimentele devenite deja o tradiție pentru Sibiu încep să apară ca ciupercile după ploaie. În acest weekend are loc cea de-a 21-a ediție a Colocviului Internațional „Emil Cioran” și o confruntare între copiii din școlile și liceele din Sibiu, în parcul Sub Arini.

Vineri, 12 mai

Începând cu ora 10, până sâmbătă se va desfășura Colocviul Internațional „Emil Cioran”. Ajuns la cea de a 21-a ediție, acesta va avea loc atât la Sibiu și Rășinari. Combinând creația artistică și reflecția liberă pe marginea ei, Colocviul Internațional „Emil Cioran” reunește eseiști, traducători și exegeți ai celebrului gânditor sibian, fiind un eveniment cunoscut astăzi în întreaga lume și beneficiind de prezența a numeroși autori. Festivitățile dedicate marelui filozof și scriitor vor debuta astăzi cu un atelier de traducere, în sala 36 din cadrul Facultății de Litere și Arte. Copiii din școlile și liceele sibiene se vor întrece la competișia inter-școli la fotbal, baschet și tenis, de la 17:00, în parcul Sub Arini. La orele serii, mai precis de la ora 18:00, la Librăria Humanitas va avea loc evenimentul de lansare al cărții „Mistica rugăciunii și a revolverului. Viața lui Corneliu Zelea Codreanu”, a Tatianei Niculescu.

Sâmbătă, 13 mai

Încă de la orele dimineții, în Pădurea Dumbrava va avea loc o manifestare culturală menită să contribuie la menţinerea identităţii germanilor din România. Aceasta va începe la ora 9:30.

De la ora 9:00 va avea loc deschiderea oficială a Colocviului Internațional „Emil Cioran”, la Centrul de Reuniune Academică al ULBS, de pe strada Banatului, nr. 6. Conferința inaugurală va fi susținută de către celebrul profesor universitar și scriitor Jacques Le Rider,director de studii doctorale la „École pratique des hautes études” din Paris. Ediția din 2016 va avea ca temă centrală La Solitude(Singurătatea), iar la manifestari vor participa numerosi invitați din străinătate

Pentru cei mici, atât de la ora 10:00, cât și de la ora 12:00, va fi un atelier de creat povești, la Teatrul Gong. Diana Ribana le dă întâlnire copiilor care vor să-și pună imaginația și totodată mânuțele la contribuție pentru a-și crea propria poveste.

Competiția sportivă dintre școlile și liceele din Sibiu își vor alege astăzi câștigătorii, înceând cu ora 17:00, în Parcul Sub Arini.

Duminică, 15 mai

Începând cu ora 11:00, la Teatrul Gong va avea loc premiera spectacolului „Kinderzimmerzauberei”, adică „Magia din camera ta”, sub regia Letei Popescu. „Kinderzimmerzauberei” este primul text de teatru pentru copii al scriitoarei Elise Wilk. Recunoscută ca una dintre cele mai reprezentative voci ale dramaturgiei contemporane românești, aceasta se remarcă prin stilul simplu și alert prin care explorează teme actuale din jurul nostru.

„Kinderzimmerzauberei” are o durată de aproximativ 50 de minute, este prezentat cu supratitrare în limba română și recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani. Accesul publicului la premieră se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (de miercuri până vineri între orele 11:00 și 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00, iar duminica între orele 10:00 și 14:00 ) sau online pe teatrulgong.ro și eventim.ro. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

„Deep”, „Richard the Stork” și „Fast & Furious 8” sunt numai trei dintre filmele care vor rula în acest sfârșit de săptămână la Cinema Arta. Programul Complet poate fi consultat aici.  

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus