Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

O nouă ”primă lună”. Poliția locală ridică de două ori mai multe mașini pe zi decât acum șapte ani

O nouă ”primă lună”. Poliția locală ridică de două ori mai multe mașini pe zi decât acum șapte ani

Mai bine de 100 de mașini au fost ridicate în primele 30 de zile de când Biroul de ridicări auto a fost pus din nou în funcțiune la Sibiu. Media zilnică a numărului de mașini ridicate pentru parcare neregulamentară este aproape dublă față de acum șapte ani, când a fost pus în funcțiune pentru prima dată acest sistem de sancționare a șoferilor indisciplinați.

Mașinile parcate neregulamentar în municipiul Sibiu au început a fi din nou ridicate de la 1 aprilie 2017, după o pauză de mai bine de un an, pauză cauzată de incoerența legislației naționale. Din cele 158 de intervenții realizate în cele 30 de zile ale lunii aprilie de către autospeciala de ridicat mașini, 107 s-au finalizat prin ridicarea autoturismelor. În celelalte 51 de cazuri, șoferii au venit lângă mașini înainte ca acestea să fie transportate. „În 25 de situații, autoturismul a fost restituit la fața locului conducătorului auto, utilizatorul vehiculului fiind de acord cu plata contravalorii taxei de ridicare. În 26 dintre cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la inițierea operațiunii de ridicare, acesta fiind sancționat contravențional“, detaliază reprezentanții Primăriei Sibiu, într-un comunicat de presă. Serviciul de ridicări a mașinilor parcate neregulamentar a devenit funcțional, pentru prima dată la Sibiu, în prima parte a anului 2009. Potrivit datelor din primul an, autospeciala a transportat la locul de depozitare, în medie, aproape două mașini pe zi.

Amenzi totale de aproape un sfert de milion de lei

Pe lângă mașinile ridicate, Poliția locală a mai aplicat aproximativ 800 de amenzi șoferilor care și-au oprit sau parcat mașinile în locuri nepermise. Valoarea totală a acestor amenzi a fost de 230.000 de lei. Activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar a fost încredințată Poliției Locale Sibiu, care aplică o sancțiune de 150 de lei pentru ridicarea mașinii și 100 de lei pentru transportarea acesteia la locul de depozitare din curtea fostei autobaze Tursib. Alți 350 de lei sunt percepuți drept taxă de depozitare, care trebuie achitată pentru fiecare zi de staționare în depozit, începând cu ora 00:00 a zilei următoare celei în care a fost ridicat autovehiculul.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

XxX

Acum 5 ani

OM VEDEA ! Asa a zis si orbul . MAF esti tare frate . Ia dute tu de unde ai venit cu tot cu sutele tale de milioane de goange ce ai in cap .
Raspunde

el

Acum 5 ani

Raspunde

Che

Acum 5 ani

Mars acasa somon de Vâlcea, e timpul sa depui icrele ..
Raspunde

Dan Ilcus

Acum 5 ani

1. Pentru VL-01-MAF Cine "aducem"? Ideile tale sunt total gresite. Tu nu esti sibian? Daca vii la mine in casa e de bun simt sa respecti regulile din casa mea. Daca tu ai invatat ca boierului i se permite orice ... e gresit. Nu-i bai, te inveti. 2. Tuturor celorlalti. Mai incet cu nationalismu' local. Sa ne lamurim: EU sunt nascut pe cubica, tata si mama la fel. In CETATE. Dupa "sange" sunt sibian get-beget. Desi, "de-ar fi sa graim oblu" numa' sasii sunt sibieni autentici, romanii intrand in cetate mult dupa reformele Iosefine. Ca atare ... omul sfinteste locul. Eu am prieteni din Valcea ... oameni de toata isprava. Si cunosc si sibieni, nu multi, cu care nu m-as prea mandri. Calm prieteni ... ii invatam sa se poarte cuviincios pe toti 3. Mie mi-au ridicat masina de 2 ori ... nu pun injuraturile aici dar ... BINE FAC. Va garantez ca am devenit atat de atent sa respect o minima ordine de nu-mi vine a crede :D
Raspunde

Alegator

Acum 5 ani

Ar trebui amenajate mai multe parcari in tot orasul.Sa construiesti in centrul Sibiului si sa nu ai loc de parcare este strigator.Facultatea de inginerie,banca casa de cultura primaria casa armatei nu au parcari suficiente.solutia este construirea de parcari subterane si aeriene pe mai multe nivele la toate institutile.Creaza conditi si apoi cere ordine si disciplina domnilor alesi....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus