Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Top cinci joburi la mare căutare în România în anii următori

Top cinci joburi la mare căutare în România în anii următori

Un studiu realizat de analiștii americani de la Business Insider și relevant pentru România, în contextul economic actual, arată că multe dintre meseriile tradiționale sunt pe care de dispariție, în vreme ce altele sunt tot mai căutate.

Evoluția economică din țara noastră în ultimii este favorabilă unor meserii precum specialist IT, medic sau contabil.

5. Tâmplar

Construcțiile susțin, în continuare, creșterea economică în următorii 6 ani, estimează analiștii Business Insider, așa că este natural ca numărul de locuri de muncă să crească în acest domeniu. Numai pentru tâmplari, de exemplu, sunt estimate peste 215.000 de joburi noi până în 2022. În România meseria de tâmplar revine în topul joburilor căutate odată cu revigorarea sistemul de învățământ profesional. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), tâmplarii români sunt căutați în spațiul european, cu precădere în Slovacia.

4. Analist IT

Prezența unui astfel de job nu mai este o surpriză pentru nimeni. Continua tehnologizare crește nevoia de analiști informaticieni. Până în 2022 aceste joburi vor rămâne în topul celor mai căutate. În România, cei mai vânați studenți sunt cei din zona IT, cei mai mulți dintre ei se angajează rapid chiar din primii ani de facultate. În 2016, numărul absolvenților din acest sector a fost cu 50% mai mic decât cererea de forță de lucru din piață.

3. Contabil

Anul acesta, la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată în București, singurul candidat care a fost angajat pe loc era contabil. În România, meseria este profitabilă. Datele arată că angajaţii din domeniul contabilităţii cu o experienţă de 2 - 3 ani câştigă între 450 şi 700 de euro net pe lună, Capitala fiind regiunea în care salariile contabililor sunt cele mai mari în comparaţie cu alte regiuni ale ţării.

2. Medic

În România, țara cu cei mai mulți absolvenți de medicină din lume, raportat la populația sa, meseria de doctor nu mai e pe primul loc nici în opțiunile părinților pentru copiii lor, nici în dorințele copiilor. În total, peste 14.000 de medici români s-au stabilit în occident în ultimii 15 ani, arată datele publicate de Colegiul Medicilor. Analiştii americani estimează că meseria va rămâne însă una destul de căutată în viitor pe plan global.

1. Programatorii de aplicații

În epoca mobile-ului, programatorii de aplicații își pot contura cu ușurință planuri de viitor. La nivel local, aproximativ 7,5 milioane de persoane utilizează serviciile de internet mobil, iar piaţa de mobile din România este așteptată să crească într-un ritm accelerat în viitorul apropiat, spun specialiștii în IT. Datele raportate la Ministerul de Finanţe arată că cele mai mari companii de soft şi servicii de IT au reuşit anul trecut să-şi majoreze cu 19% cifra de afaceri 1,4 miliarde de euro, având în medie 30.000 de angajaţi, cu 3.000 mai mult faţă de anul anterior. Aşadar, într-o piață atât de dinamică și inovatoare, nevoia de progamatori rămâne acută.

În Sibiu, cea mai simplă modalitate de a vedea ce este la mare căutare pe piața muncii, dar și de a aplica ușor, este pe platforma turnulsfatului.ro/locuridemunca. Aici poți găsi în fiecare zi noutăți, poți vedea imagini de la posibilul viitor job și poți aplica dintr-un simplu click.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Amaris

Acum 5 ani

In Romania mi se pare ca s-au dezvoltat destul de mult anumite industrii si chiar au crescut salariile, mai ales in ceea ce priveste online-ul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus