Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

La o secundă de bronz. Nu cedăm!

La o secundă de bronz. Nu cedăm!

Cu cupa de bronz pe masă, CSU Sibiu întâlnea în ultimul meci al acestui sezon campioana en-titre, CSM Oradea. Sibienii veneau după un sezon extraordinar, cel mai bun din ultimii opt ani, în care terminaseră sezonul regulat pe locul secund și eliminaseră în play-off finalista Cupei României, BC Mureș. După o dispută tranșată în primul meci de la Sibiu cu Steaua, CSU a renunțat la visul finalei cu U Cluj, promițând cu pumnii strânși măcar bronzul.

Și chiar s-au ținut de promisiune. 39 de minute și 30 de secunde au fost echipa perfectă, echipa care practică cea mai bună apărare pe care am văzut-o în ultimii ani la CSU. Switch-uri executate perfect, luptă solidă sub panou, recuperări ofensive, repet, de mult n-am mai văzut așa apărare. Și, evident, siguranța din defensivă a turnat energizant în forța ofensivei.

Ca din pușcă a plecat Sibiu. 9-4, 16-5, 10 puncte avans după primul sfert, 24-14. Sfertul secund, poate cel mai bun sfert făcut de CSU sezonul ăsta. Cel puțin primele opt minute. La mijlocul sfertului, sibienii conduceau cu 18 puncte. N-aveau cum să piardă. Dar baschetul e un sport complex iar socoteala din teren de multe ori nu se potrivește cu cea de pe foaie. În special de pe foaia pe care Cristi Achim o scotea din minut în minut din buzunar. După ce Fleșeriu l-a băgat în corzi și arbitri începeau numărătoarea, Achim a transformat jocul în șah. A rotit bine jucătorii și l-a pompat pe Pasalic, care a readus Oradea în joc. L-a ignorat chiar și când acesta cerea schimbare. L-a ținut în teren până în ultimele secunde ale sfertului, ca să se asigure că se va apropia cât poate de tare. Și s-au apropiat, la 4 puncte, 39-35. După ce în primele șase minute au marcat 12 puncte, studenții au marcat doar 3 puncte în ultimele 4 minute. Al treilea sfert, Oradea a pornit contraofensiva. Și la mijloc de perioadă au preluat conducerea pentru prima dată, 48-46. Probabil incredibil de frustrați de finalul sfertului anterior, sibienii au strâns încă o dată din dinți și au preluat din nou controlul, 56-53 la final de sfert. De două ori s-a desprins Sibiul în sfertul IV. 60-53 în minutul 32, 67-58 în minutul 35. Iar aveau avantaj din două cifre. Și orădenii iar au revenit. A fost spectaculos jocul din teren, dar a fost la fel de spectaculos jocul antrenorilor. Fără îndoială, cei mai buni doi antrenori din țară.

CSU - Oradea 3-3 © dragos dumitru --28

Și vine ultimul minut. Sibiul are 71-68 după un nou lay-up al lui Igor, Paliciuc îl faultează pe Zeno și e serios certat de Fleșeriu, deși părea un fault strategic bine gândit, pentru că Zeno merge la libere și le împarte. Orădenii reușesc să ducă atacul Sibiului până la limita celor 24 de secunde, Mijailovic aruncă forțat și ratează, iar Paliciuc faultează, din nou, la Barnette de data asta, și e eliminat pentru cinci greșeli. Cu egalarea în mână, Barnette ratează și el o liberă. Sibiul reia ultimul său atac al meciului, la scorul de 71-70. O treiță sigila meciul. Blocaje succesive încearcă să îl pună pe Igor în situație de șut, până la urmă mingea ajunge la Popescu. Acesta aruncă un semicârlig dificil, ratează, Zeno recuperează și întinde atacul până la limita expirării timpului. Aruncă la coș când mai erau 4-5 secunde de joc, ratează, în bâlbâiala de sub panou mingea ajunge la Franklin, cel mai scund jucător de pe teren în acel moment, care îi dă drumul când mai erau 0.3 secunde din partidă. Iar mingea intră în coș iar în Sala Transilvania se lasă o liniște sumbră. E prima dată în acest sezon când a fost atât de liniște. Descumpănirea s-a transformat rapid într-un vuiet de protest, în special înspre cei trei arbitri, care au avut o prestație generală extrem de slabă, dar care au observat corect aruncarea finală. Meritau cupa de pe masă. Meritau să câștige acest ultim meci. Meritau o sărbătoare alături de fani după acest sezon imens. În acel moment nimeni nu și-a amintit că acum două sezoane CSU nu prindea play-off-ul, anul trecut a terminat sezonul pe 6 și anul acesta pe 2. Meritau să câștige acest trofeu care, în realitate, nu are nicio valoare. În schimb, în ultimul meci al sezonului s-a ieșit din sală cu capul plecat și cu privirea resemnată. Ăsta e momentul în care antrenori, echipă și fani decid cât de tare cred în sloganul care stă deasupra intrării jucătorilor pe teren: Nu cedăm!

Foto: Dragoș Dumitru

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

6 comentarii

X

Acum 6 ani

Deci a câștigat oradea? Bine ca e din ardeal
Raspunde

Mishu

Acum 6 ani

Oradea apartine regiuni Crisana...greu cu geografia!
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 6 ani

Nu cedam, ce?..."Noi" inca o tinem pe-a noastra!!!
Raspunde

cineva

Acum 6 ani

e penibil sloganul "Nu cedam!", dupa parerea mea este unul de resemnare.. cu asemenea slogan ce asteptari sa ai?! eventual te astepti sa te lupti pentru "supravietuire", nicidecum sa fii un campion. sunt curios cine a avut geniala idee cu asemenea slogan... ar trebui totusi sa ne schimbam mentalitatea de "miorita".
Raspunde

Bobi

Acum 6 ani

Regulat cred ca ești tu draga autor de articol. Sezonul sigur e regular. Dar na ce sa.i faci?
Raspunde

merdenea

Acum 6 ani

@cineva Sunt multe lucruri penibile. 1) "toata sala in picioare" , lasati oamenii sa se ridice singuri, le prea umblati in c*r 2) #nuCedam e jenibil, macar daca se incerca un #rezistam poate avea cat de cat sens 3) italiana aia ce se tot incearca de la fotbal 4) ... intotdeauna peste U. Zau asa, asta e full-retard. In alta ordine de idei, sper sa ii pastram pe Cooper, Paliciuc, Igor, Popescu. Restul sunt meh. Chris Cooper cu Christopher Lee sub panou ar fi parfum. @coach 1)As vrea sa traiasca meciul ca antrenor nu ca suporter. Ai nevoie de luciditate si calm cand vii la time out nu sa pufaie DF ca ceva nu o iesit . 2)De ce nu ne aparam niciodata zona ?!?!!?! 3)De ce are voie sa manance Hardy pana nu are 80% procentaj la libere? Overall, a fost un sezon bun. Vedem ce va fi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus