Luni,
01.06.2020
Innorat
Acum
11°C

Număr record pentru muzeele din Sibiu. Peste 83 de mii de oameni au participat la Noaptea Muzeelor

24 Mai 2017 13:47

Număr record pentru muzeele din Sibiu. Peste 83 de mii de oameni au participat la Noaptea Muzeelor

Sâmbătă trecută, muzeele din țară și nu numai au celebrat așa numita Noapte a Muzeelor. Cu această ocazie, accesul în instituții nu a fost condiționat de o sumă de bani, intrarea fiind gratuită. Și Sibiul spune „Da” acestui eveniment de câțiva ani în coace. Anul acesta, însă, s-au înregistrat cifre record în ceea ce privește numărul celor care au călcat pragul muzeelor. Brukenthal și Astra au reușit să strângă împreună peste 83.000 de vizitatori în doar câteva ore.

În total, Muzeul Brukenthal a fost vizitat de către 36.000 de persoane. Dintre acestea 18342 au vizita muzeul joi, 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor, iar restul sâmbătă.

„Vizitatorii au putut, în acest an, când Muzeul Naţional Brukenthal sărbătoreşte Bicentenarul, să vadă noile expoziţii deschise la etajul I al Palatului din Piaţa Mare. Doar cu ocazia Nopţii Muzeelor, traseul de vizitare a cuprins, în avanpremieră, şi sectoarele aflate încă în proces de amenajare, ce urmează să intre în circuitul permanent din a doua jumătate a anului 2017: biblioteca şi cabinetul de curiozităţi dela etajul al II-lea. De asemenea expoziţia „Capodopere din colecţia Brukenthal” a fost mărită putând fi văzute 34 tablouri alături de alte piese de mobilier, ceasuri de epocă şi altoreliefuri renascentiste”, spun reprezentanții Muzeului Național Brukenthal.

foto-mii-de-sibieni-au-petrecut-noaptea-in-muzee-40798

De cealaltă parte, Muzeul Astra s-a bucurat nu mai puțin de 47.077 de vizitatori, atât din străinătate, cât și din țară. Evenimentul a început sâmbătă, 20 mai, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile o bună parte din program a continuat duminică, 21 mai, de la ora 16. Este vorba despre concertele Phoenix, Școala de Dans Ioan Macrea și Domino, care au avut loc pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber.

,,În urmă cu un an promiteam că vom reveni cu inițiative interactive și de calitate pentru publicul autohton, dar și international. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, am reușit să punem bazele unor programe culturale utile, dar și de durată la Muzeul ASTRA. Vizitatorii vin aici și învață să creadă în tradiții fiindcă fac cunoștință cu ele în mod direct. Din nou, numărul mai mare de vizitatori comparative cu anii trecuți la Noaptea Muzeelor confirmă faptul că ne aflăm pe drumul cel bun. Vom menține această linie prin proiectele noastre, dar vom și veni cu elemente noi pe parcurs. Noi suntem Muzeul ASTRA, iar Noaptea Muzeelor din acest an a fost într-adevăr o noapte ce a făcut diferența!”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al C.N.M. ASTRA.

Domino_credit photo_Toni phtography Tony Photography

Numărul vizitatorilor înregistrați anul acesta la Noaptea Muzeelor este un record pentru Muzeul ASTRA. Comparativ cu ediția precedentă, când au fost puțin peste 30.000 de vizitatori, anul acesta  au fost cu aproape 20.000 mai mulți.

Mai jos să prezentăm situația tuturor unităților muzeale CN.M. ASTRA:

Sâmbătă - 20 mai Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului - 24 698 Muzeul Civilizației Transilvane – PaMM(Pavilionul Muzeal Multicultural) - 7578

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder (Casa Hermes )– 1500 Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus (Casa Artelor) – 680 Caravana Noaptea Muzeelor - 120 Total vizitatori: 34 576

Duminică - 21 mai (după ora 16:00) Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – 9297 Muzeul Civilizației Transilvane - PaMM - 3204

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Foto inițială Toni photography

Comentarii

1 comentarii

biciclist

Acum 3 ani

Va da-ti seama cred, ca toti cei ce au vizitat PaMM-ul au intrat si in muzeul in aer liber? Majoritatea, fie. Apoi unii ce au fost sambata, s-au intors si duminca. Deci, corect este sa fie folosit termenul "vizite" si nu "vizitatori" sau "oameni". Iar la Brukenthal, joi, nici nu s-au taiat bilete, si n-am vazut pe cineva sa numere. Ei au vreo 6-8 expozitii acolo. De cate ori m-au numarat? Da las' sa fie recorduri peste recorduri, sa aibe si directorii aia o justificare..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus