Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Turcan: Datele INS sunt trucate

Turcan: Datele INS sunt trucate

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS) privind economia au fost "falsificate" și "forțate politic", context în care a anunțat că liberalii vor propune depolitizarea mai multor instituții. ”Eu cred că sunt forțate politic și aici PNL va face zilele următoare o propunere pentru a încerca să depolitizăm și să scoatem de sub influență politică câteva instituții foarte importante pentru stabilitatea economică a României și pentru predictibilitatea măsurilor economice pe care le iau cei care guvernează. Atât timp cât planurile de guvernare se bazează pe cifre false sau care nu au legătură cu realitatea și rezultatul la nivelul cetățeanului de rând va fi unul distorsionat", a spus liderul PNL, citată de Agerpres, la Palatul Parlamentului, după ședința Biroului Politic Național al liberalilor.

De asemenea, Turcan a susținut că arhiva SIPA trebuie desecretizată. "Eu cred că pe acest subiect trebuie să fie transparență totală și să nu existe niciun fel de suspiciune că, nu știu, o instituție a statului favorizează o anumită categorie socio-profesională. Dacă mă întrebați de desecretizare? Da, eu cred că ea trebuie făcută pe anumite niveluri, așa cum este firesc, și cu responsabilitate. Însă cred că merită menționat totuși că acest subiect este aruncat în spațiul public acum și toată lumea tinde să vorbească despre el în condițiile în care sunt subiecte arzătoare cu privire la viața de zi cu zi a cetățenilor. Legea salarizării unitare este un exemplu, lipsa investițiilor din economie reprezintă un alt exemplu, falsificarea cifrelor de la Institutul de Statistică și Prognoză reprezintă un alt exemplu, pentru că acolo vezi de fapt soliditatea propunerilor financiare pe care PSD le face și a amăgirilor acestora pe care le tot aruncă în ochii cetățenilor. Așadar, cred că există și o anumită conivență între anumiți oameni politici și de a menține distrasă atenția opiniei publice pe subiecte care nu au nicio legătură cu bună starea de zi cu zi a cetățeanului", a afirmat președintele interimar al PNL.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Doru

Acum 6 ani

Doamna cu , comentariul e dusa total cu pluta , mai pe romaneste e toanta. Aceste date nu pot fi masluite. Ea crede ca a ramas in vremurile de altadata. La toate luarile de pozitie publice , Dna o da tare in bara , dar nu cu rea vointa pt ca mi-am dat seama ca asta este Ea, ...e de la natura. Saracu de barbatusu...
Raspunde

Thom

Acum 6 ani

De data aceasta de acord cu RT, in anumite medii se stie ca foarte multe rezultate sunt masluite, de la cifre economice, pana la populatie. De ex. ultimul recensamant, practic facut extrem de amatoristic si stangaci, realizat in 2011, si rezultate finale prezentate abia in 2013. In era tehnologiei, oare cati ani trebuie pentru a recenza populatia ???
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 6 ani

Dar ea nu e trucată, când a plecat de la Botoxani la Sibiu și de la PDL la PNL ?
Raspunde

interlopul

Acum 6 ani

EA FACUT MULTE TRUCURI DE A AJUNS DEPUTAT DE SIBIU!
Raspunde

apostol

Acum 6 ani

Cu ce tupeu mai vine in fata sibienilor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus