Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Șapte sportivi reprezintă Sibiul la Campionatul Mondial de Karate din weekend

Șapte sportivi reprezintă Sibiul la Campionatul Mondial de Karate din weekend

Sibiul va fi reprezentat la Campionatul Mondial de Karate Kyoukushin de șapte sportivi, la categoriile de adulți și cadeți. Aceștia sunt legitimați la trei cluburi sportive din Sibiu și vor lupta la sfârșitul săptămânii, la Sala Transilvania, alături de alte câteva sute de participanți din 40 de țări. Spectatorii care își achiziționează bilete pentru cele două zile de turneu vor avea ocazia să îl vadă și pe Steve Arneil, fondatorul Federației Internaționale de Karate (IFK), primul student care a reușit celebrul test de 100 man kumite (100 de lupte).  

Trei cluburi din Sibiu își trimit sportivii să lupte pentru medalii la Campionatul Mondial de Karate Kyokushin, care se desfășoară între 27-28 mai, la Sala Transilvania. Din partea Clubului Sportiv Hirsch la categoria adulți va concura Ciprian Romonti, iar la cadeți s-au înscris Andreea Frăsie, Alexandra Stanciu și Tudor Naicu, cei patru sportivi fiind pregătiți de antrenorul Christian Hirsch. Tot la categoria adulți s-a înscris și Vlad Bogveradze, din partea Clubului Sportiv Budo Sib, fiind antrenat de Iulian Birț. Medalii la turneul din acest an vor încerca să câștige și Gabriel Faghi și Delia Măleanu, la categoria adulți, din partea Clubului Sportiv Dragonsib, cei doi avându-l ca antrenor pe Zeno Oprea.

Numeroși invitați la Campionatul Mondial de Karate de la Sibiu

Cei șapte sportivi care vor reprezenta orașul gazdă al Campionatului Mondial de Karate Kyokushin vor concura alături de alți aproape 400 de participanți din 40 de țări. Dincolo de participarea numeroasă a sportivilor, la Sibiu vor veni în acest weekend și întregul staff al IFK, mulți oficiali, antrenori sau luptători renumiți ai Kyokushin-ului. La eveniment va participa și întreaga conducere a IFK România și a Federației de Karate Knockdowm și Clicker, reprezentanți din toate cluburile din țară urmând să ia parte la cea de-a cincea ediție a Campionatului Mondial de Karate. De la această ediție nu va lipsi nici președintele de onoare al IFK România, Pavel Florescu. „Ne bucurăm să-l avem alaturi de noi la acest important eveniment și pe presedintele de Onoare al IFK România, Pavel Florescu. A fost primul român căruia i-a fost acordată centura neagră de către însuși Sosai Oyama, creatorul Kyokushin după participarea la Cupa Interntională de Kyokushin Ibusz Oyama din Ungaria (1983) unde a pierdut lupta în fata reprezentantului Ungariei Jozsef Borza. A devenit mai târziu un luptător celebru, care a ajutat la dezvoltarea Kyokushin-ului în România”, a declarat Christian Hirsch, președintele Clubului Sportiv Transilvania – Hirschh Dojo din Sibiu, organizatorul ediției din acest an al Campionatului Mondial de Karate, cu ajutorul IFK,  Cei doi mari sportivi au rămas prieteni și vor avea ocazia să se reîntâlnească la Sibiu, unde Shihan Jzsef Borza va participa cu echipa sa din Ungaria.

Hanshi Steve Arneil revine la Sibiu

Cu această ocazie va putea fi revăzut la Sibiu și Steve Arneil, celebrul fondator al Federației Internaționale de Karate. În vârstă de 83 de ani, Arneil deține rangul de 10 dan, titlul Hanshi și multe alte distincții, precum cea de „Cel mai bun antrenor din lume”, acordată de către Federație Franceză de Karate în anul 1975.

Hanshi Arneil a mai fost în vizită la Sibiu în urmă cu trei ani, fiind pentru prima dată când a venit în România. În acest weekend revine în oraș și va fi singura șansă pentru sportivii și simpatizanții din întreaga lume să-l întâlnească, întrucât a anunțat că nu va mai vizita și alte țări în acest an. În ultimii 60 de ani, Hanshi Steve Arneil a colindat lumea în lung și în lat pentru a dezvolta Karatele Kyoukushin create de Sosai Oyama Masutatsu.

Sursa foto

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Wenglor, Stefanini, Takata, Gnoato Est, RSK Development, Arvato Bartelsmann, Fântânița Haiducului, Harting, Unimat, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Donuterie, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus