Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Proiect PNL: Dacă refuzi un loc de muncă rămâi fără venitul minim garantat

Proiect PNL: Dacă refuzi un loc de muncă rămâi fără venitul minim garantat

Deputatul PNL Florin Roman anunţă că a depus la Parlament un proiect de modificare a Legii 416/2001, astfel ca refuzul unui loc de muncă să ducă la anularea venitului minim garantat.  ”În România ne confruntăm cu o situaţie paradoxală: avem nevoie de forţă de muncă, dar mulţi dintre cei apţi de muncă stau cu mâna întinsă, aşteptând lună de lună ajutorul social oferit de stat sub forma venitului minim garantat”, afirmă deputatul PNL, citat de News.ro. El menţionează că, potrivit legii în vigoare,  ”persoanele apte de muncă, care nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi, se iau în considerare la stabilirea numărului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai dacă fac dovada faptului că sunt în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, pentru încadrare în muncă şi nu au refuzat un loc de muncă ori participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de aceste agenţii”.

Tot actuala legislaţie dă dreptul acestor persoane să refuze de trei ori ocuparea unui loc de muncă.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Stefanini, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

sibian100%

Acum 6 ani

Tare asta,precis vor castiga viitoarele alegeri cu 70 la suta
Raspunde

Iuluan

Acum 6 ani

De foarte mult timp trebuia făcută treaba asta.Prostimea merge la lucru și desteptii stau acasă și le vine Banu?Treaba asta cu ajutorul social încurajează lenea!!!!!
Raspunde

raspandache

Acum 6 ani

Stai și tu acasă boule dacă îți închipui că trăiești în puf cu banii ăia, că nu te oprește nimeni. Peneliștii nu sunt în stare să debiteze decât cretinisme. Proiectul lor idiot nu urmărește decât să crească numărul de sclavi puși să muncească cu stomacul gol. Dar ce să aștepți de la niște javre care urăsc poporul român?
Raspunde

pnl=psd=aceasi mizerie

Acum 6 ani

Este un lucru f.util,dar pare doar un exercitiu de imagine,știind ca actualii securiști de la putere vor spune pas...oare de ce nu a-ți fost atat de constructivi cand a-ți avut frâiele
Raspunde

Tudor Vianu & company

Acum 6 ani

Se aplică și minorităților ? Nu prea cred.
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Asta numiți voi stire? Lăsați bai fraților gargarageala! Vreți stire, luati de-aici: "pupila"lui Mephisto, sub acoperire fiind, doreste sa candideze la funcția de prim-vicepreședinte al PNL. S-așteptam sa ne convingem....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus