Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Minivacanța de 1 iunie: sâmbătă nu se oficiază cununii. Iar decesele se mai înregistrează cu aprobare de la Parchet

Minivacanța de 1 iunie: sâmbătă nu se oficiază cununii. Iar decesele se mai înregistrează cu aprobare de la Parchet

În primele cinci zile ale lunii iunie, doar birourile de înregistrare a deceselor, Grădina Zoologică și Baia Populară vor mai fi instituțiile din subordinea Primăriei Sibiu care vor mai avea program cu publicul.

Pentru că 1 și 5 iunie sunt zile declarate libere prin Codul Muncii, iar Guvernul a decis ca și ziua de 2 iunie (vineri) să fie liberă, reprezentanții Primăriei anunță că sâmbăta aceasta nu vor fi oficiate căsătorii. „Biroul pentru oficierea căsătoriilor anunță că sâmbătă, 10 iunie nu se vor oficia căsătorii deoarece ziua în care ar trebui să se depună dosarele cu actele necesare este ziua de joi, 1 iunie, zi nelucrătoare“, se arată într-un comunicat emis de administrația locală.

Certificat de deces cu aprobare de la Parchet

Nici pentru cei care sunt nevoiți să înregistreze decesele, minivacanța nu aduce vești tocmai bune. Decesele care se vor produce joi și vineri (1 și 2 iunie) pot fi înregistrate între orele 09:00 și 13:00 ale zilei de sâmbătă, când Biroul de înregistrare va fi deschis. Însă decesele produse în cursul respectivei zile de sâmbătă, dar nedeclarate în timpul programului de lucru, nu vor mai putea fi înregistrate în termenul legal de 48 de ore. „Precizăm că decesele produse și nedeclarate în ziua de sâmbătă, 3 iunie vor putea fi declarate și înregistrate în ziua de marți, 6 iunie, doar cu aprobarea Parchetului“, informează Primăria Sibiu.

Toate celelalte ghișee vor fi închise

Toate celelalte ghișee pentru relația cu publicul urmează a rămâne închise în primele cinci zile ale lunii. „Grădina Zoologică Sibiu va fi deschisă după programul obișnuit pe parcursul întregii perioade tocmai pentru a oferi sibienilor o posibilitate de petrecere a timpului liber în această mini-vacanță. Baia Populară Sibiu va fi deschisă în intervalul menționat doar sâmbătă, 3 iunie, urmând ca din 6 iunie să își reia programul obișnuit“, mai arată reprezentanții administrației locale.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus