Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Proiect: mașinile parcate în Sibiu vor putea fi ridicate și „în caz de utilitate publică“

Proiect: mașinile parcate în Sibiu vor putea fi ridicate și „în caz de utilitate publică“

Administrația locală a lansat dezbaterii publice un Regulament pentru activitatea de ridicare și mutare a autovehiculelor parcate pe spațiul public, în caz de utilitate publică. Practic, respectivul Regulament va permite mutarea mașinilor care stau în calea unor lucrări de intervenție, de exemplu.

Proiectul de Regulament prevede că reprezentanții Poliției locale vor putea dispune ridicarea și mutarea unor autovehicule de pe locul de staționare sau parcare din municipiul Sibiu ”în caz de utilitate publică”. Cazurile de utilitate publică enumerate sunt șapte la număr și fac referire la situații diverse, de la avarierea unor rețele de utilități, la organizarea de manifestări publice la colectarea deșeurilor. Regulamentul prevede faptul că în cazul în care lucrările ori manifestările publice sunt programate din timp, prestatorii sau organizatorii sunt obligați să anunțe aceste programări prin lipirea de somații în parbrizul mașinilor parcate în zona de intervenție.

Cazurile de utilitate publică în care mașinile pot fi mutate Sursa: Regulamentul supus dezbaterii publice

1. Realizarea unor intervenții, ca urmare a unor avarii la rețelele de gaze naturale, electrice, apă-canal, telefonie etc.; 2. Realizarea lucrărilor contractate, pe șantierele în lucru ale Primăriei municipiului Sibiu, de către antreprenorul cu care Primăria municipiului Sibiu a încheiat contractul de execuție lucrări; 3. Realizarea lucrărilor de salubrizare și deszăpezire pentru eliberarea părții carosabile, a trotuarelor sau zonelor de acces în grădinițe, școli și instituții publice; 4. Realizarea marcajelor rutiere de către societatea comercială specializată, în baza comenzii făcute de către Direcția tehnică din Primăria municipiului Sibiu; 5. Realizarea oricăror alte lucrări de interes public ce nu suferă amânare; 6. Colectarea gunoaielor de către societățile comerciale autorizate; 7. Asigurarea bunei desfășurări a unor manifestări cultural-sportive, avizate de către Comisia de avizare a adunărilor publice și/sau Comisia de circulație, din cadrul Primăriei municipiului Sibiu.

Gratuit

În forma propusă, regulamentul prevede că mutarea mașinilor va fi realizată gratuit. „Vehiculul ridicat pentru lucrări de utilitate publică va fi mutat cu autospeciala de ridicări a Compartimentului Ridicări auto din cadrul Serviciului public de Poliție locală Sibiu, în condiții de siguranță, pe cât posibil pe aceeași stradă, într-un loc în care să nu încurce circulația rutieră și pietonală și să permită desfășurarea activităților de execuție a lucrărilor cu caracter public”, se mai arată în regulamentul amintit. Ridicarea mașinii va fi comunicată și dispeceratului Inspectoratului de poliție al județului Sibiu. În același timp, angajații Poliției locale vor verifica bazele de date pentru identificarea proprietarului sau utilizatorului mașinii mutate, pentru ca acesta să fie anunțat telefonic. „În situația în care proprietarul/utilizatorul nu poate fi anunțat telefonic sau în alt mod despre mutarea în interes public a autovehiculului, dacă în urma efectuării lucrărilor spațiul inițial de parcare/staționare este corespunzător, autovehiculul va fi adus la locul inițial de staționare, la inițiativa polițistului local care a dispus ridicarea”, mai propun reprezentanții administrației locale.

Operațiunile de ridicare și mutare a vehiculelor vor fi filmate de către polițiștii locali. Imaginile vor fi păstrate până la recuperarea mașinii de către proprietar, se mai arată în Regulamentul suspus dezbaterii publice.

Cei interesați de un astfel de Regulament sunt așteptați să formuleze opinii sau sugestii pe această temă, pe care să le transmită Primăriei Sibiu prin intermediul Centrului de relații cu cetățenii.

Descarcă de aici proiectul de Regulament pentru activitatea de ridicare si mutare a autovehiculelor stationate sau parcate pe spatiul public, in caz de utilitate publica

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Continental, Stefanini, Takata, Compa, RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

sibianul

Acum 5 ani

In alte tari se pune anunt pe strada cu data la care se face curatenie si daca ti-ai lasat masina acolo se va ridica de autoritati si se plateste taxa de ridicare, astfel toata curatenia e facuta cum trebuie si nimeni nu comenteaza.Deci nu ar strica si la noi o asemenea taxa
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

"...prestatorii sau organizatorii sunt obligați să anunțe aceste programări prin LIPIREA de somații în parbrizul mașinilor parcate în zona de intervenție." Poate ar trebui sa revizuiasca putin textul, pentru ca vine Dorel si chiar iti pune afisul cu Prenadez pe parbriz! Normal ar fi, asa cum spune si "sibianul" de mai sus, sa se puna semne provizorii de interzicerea opririi, cu o placuta aditionala in care se face referire la perioada in care va fi interzisa oprirea pe segmentul respectiv. Dar poate cerem prea mult... macar sa-i arate lui Dorel cum se pune un anunt la stergatorul de parbriz.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus