Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
23°C

11 tone de îngrășământ chimic, depistate pe câmpurile de pe Valea Hârtibaciului

11 tone de îngrășământ chimic, depistate pe câmpurile de pe Valea Hârtibaciului

Acțiune de amploare a polițiștilor în domeniul agricol. Producătorii care folosesc îngrășăminte chimice au fost drastic verificați. În județul Sibiu, polițiștii au găsit peste 11 tone de îngrășământ chimic depozitat incorect într-o zonă renumită pentru produsele sale bio: pe Valea Hârtibaciului.

Polițiștii specializați în substanțe periculoase din Sibiu au efectuat verificări la punctul de lucru al unei firme și nu la localnicii din zonă. "În urma controlului, polițiștii au identificat aproximativ 11.200 de kg. de îngrășăminte chimice — carbonat de calciu, care erau depozitate în spații neprotejate, pe câmp, la marginea suprafețelor agricole de pe raza localităților Retiș și Movile, în scopul utilizării în producția agricolă. Polițiștii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate", se arată într-un comunicat din partea IGPR.

Controalele au fost efectuate în perioada 29 martie-31 mai, de Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, la agenții economici înregistrați sau autorizați să efectueze operațiuni cu produse de protecție a plantelor. Polițiștii au acționat în județele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

Foto: Arhiva

Comentarii

5 comentarii

Ana

Acum 3 ani

Bravo!!! Laudabila actiunea! Este important sa stim ce e bio si ce nu, platim bani grei pt tone de otravuri si zau ca sunt bani munciti si la noi.
Raspunde

Chimist-1918

Acum 3 ani

CaCO3 este aproape inert chimic ( nu are periculozitatea azotaţilor ,etc) ,e folosit pentru amendarea ( corectarea ,îmbunătăţirea ) temporară a pH - ului solului . Nu e de o gravitate semnificativă .
Raspunde

Chimist-1918

Acum 3 ani

CaCO3 este aproape inert chimic ( nu are periculozitatea azotaţilor ,etc) ,e folosit pentru amendarea ( corectarea ,îmbunătăţirea ) temporară a pH - ului solului . Nu e de o gravitate semnificativă .NU e un îngăşământ !
Raspunde

tepes

Acum 3 ani

Cel care crede ca in Romania avem produse din agricultura bio, probabil inca crede si in mos craciun.
Raspunde

politrucul

Acum 3 ani

Ieftin si bun nu exista, mai degrabă scump si prost? De ce sunteti carcotasi, oamenii n-or vrut decat sa sporească producția "bio"!?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus