Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Drapelul de luptă al AFT Sibiu, decorat de președintele Iohannis

Drapelul de luptă al AFT Sibiu, decorat de președintele Iohannis

Preşedintele României a semnat marți, 13 iunie, decretul de decorare a Drapelului de Luptă al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la înființarea AFT.

"Cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la înființare, în semn de apreciere a înaltului profesionalism și a rezultatelor remarcabile obținute în păstrarea tradițiilor militare, pe parcursul devenirii învățământului militar românesc, pentru managementul performant al unității care a dus la câștigarea distincției de cea mai bună universitate regională, ca o confirmare a actului didactic de excelență desfășurat în această structură de învățământ, Președintele României a conferit Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofițer, cu însemn de pace, pentru militari, Drapelului de Luptă al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu," se arată într-un comunicat al administrației prezidențiale. Decorarea a fost făcută la propunerea Ministrului Apărării Naționale, domnul Gabriel-Beniamin Leș.

Klaus Iohannis a transmis și un mesaj, cu ocazia aniversării a 170 de ani de învățământ militar românesc, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, mesaj prezentat de Mihai Șomordolea, Consilier de Stat, Departamentul Securității Naționale – Secretariat CSAT:

„Stimați membri ai corpului didactic, Dragi studenți, Aniversăm, astăzi, 170 de ani de la înființarea, la București, a primei școli militare de ofițeri din Principatele Române. Mă bucură faptul că Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» din Sibiu continuă, cu excelență, tradiția educațională a acesteia și o îmbină cu atuurile modernității, promovând astfel calitatea educației și creativitatea în cercetarea științifică. Cu acest prilej, îmi exprim aprecierea pentru întreaga activitate a acestei instituții de elită a învățământului superior militar național, care a format, pentru toate specialitățile militare aparținând Forțelor Terestre române, ofițeri competenți, cu înalte calități morale. Ei sunt liderii militari care și-au condus ostașii cu devotament și simț al datoriei, cu patriotism și, de multe ori, cu spirit de sacrificiu. Toate aceste deprinderi și cunoștințe solide s-au dovedit esențiale pe câmpurile de luptă ale Războiului de Independență, ale Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, precum și în operațiile de stabilitate și reconstrucție din Albania, Balcanii de Vest, Irak și Afganistan, din ultimele două decenii. Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» este astăzi o instituție militară de învățământ universitar modernă, performantă și racordată pe deplin la exigențele societății bazate pe cunoaștere. Remarc cu mândrie că ofițerii din Forțele Terestre fac față cu succes cerințelor profesionale impuse de standardele euroatlantice și realităților contemporane din teatrele de operații.

Stimați membri ai corpului didactic, Dragi studenți,

La propunerea Ministrului Apărării Naționale, acord Ordinul «Virtutea Militară» în grad de Ofițer, cu însemn de pace, pentru militari, Drapelului de luptă al Academiei Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu». Drapelul de luptă, simbolul onoarei și demnității militare, sub care cei care v-au precedat au răspuns cu eroism chemării patriei, mergând până la sacrificiul de sine, vă mobilizează pe dumneavoastră, cei de astăzi, să vă îndepliniți misiunile cu devotament. Această distincție reprezintă aprecierea contribuției instituției dumneavoastră la păstrarea tradițiilor militare de-a lungul evoluției învățământului militar românesc, precum și a managementului performant care a asigurat câștigarea statutului de cea mai bună universitate regională. Pe această cale, transmit corpului de cadre didactice întreaga mea admirație pentru consecvența, pasiunea și responsabilitatea cu care vă îndepliniți nobila dumneavoastră misiune. Pentru studenți, exemplul înaintașilor constituie o valoroasă lecție de istorie. Nu o uitați și fiți mândri de ea! În același timp, aceasta trebuie să vă motiveze pentru a obține în activitatea dumneavoastră, în continuare, rezultate care să sporească renumele și prestigiul instituției în care vă desfășurați activitatea. Tuturor, vă doresc să rămâneți pe mai departe fideli preocupărilor dumneavoastră remarcabile, mult succes în activitate și împlinirea aspirațiilor personale și profesionale.

La mulți ani!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus